New Super Mario Bros. U

Ο Mario σε ρόλο...ψυχοβγάλτη!


Για εμάς τους παλιούς, η σειρά Super Mario Bros έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και παραμένει ακόμα αγαπητή, είτε παίζουμε 2D platform στις μέρες μας, είτε όχι. Μπορεί η Nintendo να μας εξέπληξε με τον Mario σε 3D μορφή, αρχικά με το Super Mario

64 στο Nintendo 64 κι αργότερα με τα Super Mario Sunshine και Galaxy, όμως ο παραδοσιακός δισδιάστατος Mario φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση στο casual κοινό.

Η σειρά New Super Mario Bros βαδίζει εδώ και χρόνια στα πρότυπα του κλασικού 2D Mario. Σημείωσε 28.5 εκατομμύρια πωλήσεις στο DS, 26 στο Wii και 3.3 στο 3DS. Επόμενο ήταν λοιπόν εφόσον αγαπήθηκε περισσότερο από το κοινό της Nintendo, να λανσαριστεί μαζί με το ντεμπούτο του Wii U στις 30 Νοεμβρίου. Άλλωστε, η γκρίνια ότι το 3DS κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς Mario φάνηκε να ενοχλεί την Nintendo, η οποία αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Το New Super Mario Bros. U έχει το ίδιο ακριβώς σενάριο που έχουμε μάθει απ' έξω εδώ και δεκαετίες. Ο Bowser μαζί με τους γιους του κάνουν έφοδο με το αερόπλοιό τους στο κάστρο της πριγκίπισσας εν ώρα δείπνου και την απαγάγουν. Ο Mario, ο Luigi και...δύο Toad (!) αναλαμβάνουν να τη σώσουν. Φυσικά η παρουσία όλων στο δείπνο δεν ήταν τυχαία, καθώς για άλλη μια φορά υποστηρίζεται multiplayer έως και τεσσάρων παικτών στην ίδια κονσόλα.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κλισέ και χιλιοειπωμένα, ωστόσο οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα Super Mario Bros είναι ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση. Καταρχήν έχουμε την High Definition ανάλυση του Wii U, η οποία εντυπωσιάζει. Κατά δεύτερον, η Nintendo επεκτείνει για πρώτη φορά το gameplay της, με μια ευρεία γκάμα από modes, αλλά και την αύξηση δυσκολίας του βασικού story. Πάμε λοιπόν να τα δούμε όλα πιο αναλυτικά.

Αληθινή πρόκληση
Η λογική του gameplay είναι απλή. Καλείστε να φτάσετε στο τέλος του level περνώντας μέσα από εχθρούς ή σκοτώνοντάς τους. Τα πιο συνηθισμένα power-ups που σας κάνουν πιο δυνατό είναι το μανιτάρι, το super star που σας κάνει άτρωτους για λίγα δεύτερα, το fire flower με το οποίο εκτοξεύετε μπάλες φωτιάς, το ice flower όπου με μπάλες πάγου παγώνετε τους εχθρούς σας προσωρινά και το νέο power-up Flying Squirrel (ιπτάμενος σκίουρος) με το οποίο αιωρείστε. Υπάρχουν επίσης και ορισμένες δυνάμεις που εμφανίζονται πολύ πιο σπάνια. Τέτοιες είναι οι Penguin Mario, Propeller Mario (όπου τοποθετείται...έλικας στο κεφάλι σας!) και mini Mario, που σας κάνει μικροσκοπικούς.

Συν τις άλλοις, ο Mario μπορεί να εκτελέσει wall jump αν πατήσει το άλμα ξανά ενώ προσκρούει σε τοίχο. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι πάντοτε…ευεργετική, καθώς πολλές φορές θα τύχει να εκτελέσετε δεύτερο διαδοχικό άλμα, να μην φτάσετε σε στέρεο έδαφος και έχοντας το control stick σας στραμμένο προς τα δεξιά, να εκτελέσετε άθελά σας wall jump προς την κατεύθυνση του τοίχου, άρα προς το κενό. Ίσως οι developers όφειλαν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί ως προς την υλοποίησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα