Μεταφορά σε νέο Forum

Μετά από 9 χρόνια πετάμε το PhpBB και προχωράμε μπροστά.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες Δευτέρα, υπάρχει ένα προσωρινό θέμα με το Forum που προκλήθηκε όταν επιχειρήσαμε να επαναφέρουμε τα παλιά YouTube videos.

Αντί να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα και να τύχει μελλοντικά να επανεμφανιστεί, αποφασίσαμε την μεταφορά όλων των θεμάτων συζήτησης σε νέο Joomla

Forum. Από το 2005 όταν και ιδρυθήκαμε, χρησιμοποιούσαμε πάντοτε PhpBB το οποίο συνδεόταν στο Joomla με bridging. Το νέο μας Forum θα επικοινωνεί απευθείας με το site και δεν θα έχουμε τα παλιά προβλήματα δυσκολίας στη χρήση.

Τα πλεονεκτήματα μεταφοράς είναι τα εξής:
- Καλύτερη ταχύτητα: Λόγω άμεσης σύνδεσης με το Joomla.
- Λιγότερα downtimes του site: Το Phpbb είναι ιδιαίτερα βαρύ κάτι που υπερφόρτωνε την mysql. Θυμίζουμε ότι έχουμε 140.000 μηνύματα. Με την νέα αλλαγή ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί.
- Καλύτερος editor: Πολύ εύκολη εισαγωγή εικόνων αλλά και βίντεο από δεκάδες streaming sites, πέραν του YouTube.
- Εύκολη εγκατάσταση νέων mods: Διάφορα mods όπως "Thank you" στα μηνύματα θα εγκατασταθούν πολύ πιο εύκολα.

Σημειώνουμε πως όλα τα μηνύματα του Forum μας μέχρι και τα μεσάνυκτα της Κυριακής 17/8 (όταν και βγήκε offline) θα μεταφερθούν κανονικά χωρίς να χαθεί καμία πληροφορία. Απλά το template δεν θα είναι το ίδιο και πιθανόν τις πρώτες ημέρες να μην υπάρχει η δεξιά στήλη που θα εμφανίζει τα τελευταία μηνύματα. Θα φροντίσουμε όμως το αργότερο έως αρχές Σεπτεμβρίου να προσαρμόσουμε το forum ώστε να έχει την ίδια εμφάνιση και λειτουργία με το παλιό.

Ορισμένα θέματα που πρέπει να γνωρίζετε
Υπάρχουν τρεις ακόμη πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε και που θα ισχύσουν για αυτή την εβδομάδα:
- Λευκή σελίδα: Η κεντρική σελίδα του GameWorld.gr εμφανίζεται καμιά φορά λευκή και χρειάζεται refresh. Το θέμα οφείλεται στον κώδικα του παλιού forum και θα διορθωθεί.
- Αναζήτηση: Η αναζήτηση πάνω δεξιά δεν λειτουργεί προσωρινά καθώς την χρησιμοποιούσε το παλιό Forum. To θέμα θα διορθωθεί επίσης έως το τέλος της εβδομάδας.
- Το upgrade του forum θα διαρκέσει 2-3 ημέρες και πιστεύουμε ότι θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή. Έχουμε τρεις developers που δουλεύουν για το GameWorld αυτή τη στιγμή.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξή σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα