Press Start: Gamescom 2014 - Τι σας εντυπωσίασε ή σας απογοήτευσε;

Ο πόλεμος των εντυπώσεων τελείωσε... ή μήπως όχι;

Η φετινή Gamescom έκλεισε και επισήμως τις πόρτες τις, έπειτα από μια εβδομάδα γεμάτη με ανακοινώσεις και αποκαλύψεις. Όλες οι παρευρισκόμενες εταιρείες ανάπτυξης προσπάθησαν να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά τους σχέδια και δίνοντάς μας τροφή για συζήτηση για τις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον έως την έναρξη της έκθεσης Tokyo Game Show που θα λάβει χώρα το τετραήμερο 18 έως 21 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία.

Οι

ανακοινώσεις που έγιναν στα πλαίσια της Gamescom 2014 ήταν πολυάριθμες και μεταξύ αυτών υπήρξαν τόσο κάποιες που χαροποίησαν μια μεγάλη μερίδα των gamers, όσο και κάποιες άλλες που αμφισβητήθηκαν. Μεταξύ των τελευταίων είναι και η ανακοίνωση της αποκλειστικότητας του Rise of the Tomb Raider για τα Xbox One και Xbox 360 (έστω και αν αυτή ξεκαθαριστεί τελικά πλήρως ότι είναι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), αποκάλυψη που έγινε κατά τη διάρκεια της Press Conference της Microsoft και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως από τους fans της Lara Croft και ειδικότερα όσων εξ αυτών δεν προτίθενται να αγοράσουν το Xbox One.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η λειτουργία Share Play που παρουσιάστηκε επιτέλους στην Press Conference της Sony. Το gameplay του Quantum Break της Remedy μου τράβηξε το ενδιαφέρον, καθώς το βρήκα αρκετά αξιόλογο ως πρώτο δείγμα και αναμένω να μάθω περισσότερες πληροφορίες και για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Από εκεί και πέρα, το P.T., που εμφανίστηκε ως ένα teaser του Silent Hills, μου κίνησε την περιέργεια και ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να μην μας απογοητεύσει, δεδομένου ότι έχει πίσω του πολύ μεγάλα ονόματα.

Αν κάτι με απογοήτευσε, είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα games για τα Xbox One και PS4 θα κυκλοφορήσουν το 2015 και έτσι οι κάτοχοι αυτών των κονσόλων θα έχουν λιγοστά triple-A games να παίξουν. Τα indie games μπορεί να κρύβουν πολλές φορές διαμαντάκια, αλλά δε μπορούν να χαρακτηριστούν ως system sellers, αφού τα περισσότερα εξ αυτών (αν όχι όλα), θα κυκλοφορήσουν και για PC.

Εσάς τι σας εντυπωσίασε περισσότερο και τι σας απογοήτευσε στην Gamescom 2014; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα