Τα καλύτερα και τα χειρότερα games του 2013

Οι συντάκτες του GameWorld ψηφίζουν για τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που μας πέρασε!

Το 2013 μας αφήνει σε λίγες ώρες και οι συντάκτες του GameWorld κάνουμε τον απολογισμό μιας άκρως δημιουργικής χρονιάς για το site, ενώ ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για εσάς σε όλους τους τομείς!

Στους 12 αυτούς μήνες το GameWorld μεγάλωσε και "ωρίμασε" ακόμη περισσότερο και ήταν κοντά σας σε καθημερινή βάση, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Σας αναφέρουμε ένα δείγμα των όσων θα μπορούσαμε να κρατήσουμε:
- Ακόμη πιο συχνή

ενημέρωση και περισσότερες κριτικές. Για το 2013 το GameWorld ήταν πρώτο σε συνολικό αριθμό reviews με πάνω από 220 games να προστίθενται στη λίστα του.
- Καθημερινές εκπομπές Game Maniacs, Users και Retro Gamers στο κανάλι του GameWorld στο YouTube. Περισσότερα gameplay videos, unboxings, events, walkthroughs, παρουσιάσεις και συνεντεύξεις.
- Web Hosting: Ταχύτατος dedicated server σε συνεργασία με την QHoster. Η διαφορά από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα είναι εμφανής!
- Το Game of the Year που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά παραμένει ο κορυφαίος θεσμός στο είδος του με δώρα που ξεπερνούν σε αξία τα 5.500 ευρώ. Φέτος είχαμε επίσης πολυάριθμους διαγωνισμούς σε site, Facebook Page και YouTube.
- Minecraft server σε συνεργασία με την Nitrado.net, ενώ το Voice chat μας παραμένει στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο για να το χρησιμοποιήσετε σε όποια games θέλετε.

Στο έτος που αφήνουμε πίσω μας ενημερωθήκαμε για το τι μέλλει γενέσθαι με την όγδοη γενιά κονσολών. Ένα χρόνο μετά το Wii U, ήρθε η σειρά του PS4 αρχικά και του Xbox One στη συνέχεια να πάρουν τα ηνία. Τις δύο κονσόλες των Sony και Microsoft αντίστοιχα θα τις δούμε να μεγαλουργούν μέσα στο 2014, όταν θα υπάρχουν άφθονα αντίτυπα προς πώληση και φυσικά θα κυκλοφορήσουν ακόμη δυνατότερα games. Ένα ακόμη κουραστικό έτος έφτασε στο τέλος του λοιπόν κι ελπίζουμε να αποζημιωθήκατε και με το παραπάνω από τις φετινές κυκλοφορίες που περιελάμβαναν Grand Theft Auto 5, The Last of Us, Assassin's Creed 4 και τα καθιερωμένα Battlefield, Fifa, Call of Duty. Ο διαγωνισμός Game of the Year φτάνει στο φινάλε του (στο άρθρο του διαγωνισμού προσθέσαμε links προς τα reviews) με τα καλύτερα games της χρονιάς που ψηφίσατε και τους νικητές των δώρων να ανακοινώνονται αύριο.

Οι συντάκτες του GameWorld καταγράψαμε τα τρία καλύτερα games που μας έκαναν εντύπωση φέτος και το ένα χειρότερο που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Τα κείμενα που θα διαβάσετε αποτελούν καθαρά προσωπικές απόψεις κάθε συντάκτη, ο οποίος εκφράζεται ανάλογα με τα προσωπικά του γούστα. Περιμένουμε να ακούσουμε και τα δικά σας καλύτερα και χειρότερα στο τέλος του άρθρου, όπως επίσης και την ψήφο σας στο διαγωνισμό Game of the Year, όπου θα βραβεύσουμε για άλλη μια φορά το καλύτερο game της χρονιάς!

Γρηγόρης Βούλγαρης

Τα 3 καλύτερα:
1)BioShock Infinite (PC, PS3, Xbox 360, Mac)
Στο τέλος του review που είχα κάνει για το BioShock Infinite είχα γράψει: "απλά το κορυφαίο FPS μέχρι τώρα για φέτος και ίσως για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα". Το "ίσως" στην τελευταία αυτή πρόταση όσο περνάει ο καιρός τείνει να γίνει "μάλλον", ενώ ρίχνοντας μια ματιά και προς τα πίσω, στην προηγούμενη χρονιά (2012), μπορούμε να το κάνουμε "σίγουρα" (εξαιρείται το Far Cry 3). Η νέα δημιουργία του Ken Levine ήταν ακόμη ένα μοναδικό παιχνίδι που τα είχε σχεδόν όλα: έναν φανταστικό αιθέριο κόσμο, ένα καταπληκτικό σενάριο, εξαιρετικό και πολυδιάστατο gameplay και -πάνω από όλα- ήταν ένας τίτλος με "ψυχή", ένα χαρακτηριστικό που ολοένα και πιο δύσκολα συναντάμε τα τελευταία χρόνια.

2)Shadow Warrior (PC)
Kι αν το BioShock Infinite είχε την ψυχή, τότε το Shadow Warrior διέθετε σίγουρα τα "καρύδια"! Η δημιουργία της Flying Wild Hog αποτέλεσε ένα καρά-old school, σχεδόν γραφικό, "ξεροκέφαλο" και καταιγιστικό με όλη τη σημασία της λέξεως FPS, βγαλμένο από την...καρδία των '90s που ήρθε για να κορέσει την δίψα μας για παλιό καλό μακέλεμα! Μέσα σε όλα αυτά ωστόσο διέθετε ένα -τελικά- αρκετά ψαγμένο σενάριο, μηχανισμούς gameplay που συνδύαζαν μαγείες και abilities με τα παραδοσιακά όπλα, ένα "τιτάνιο" campaign (για FPS) 20 περίπου ωρών και το καλύτερα σχεδιασμένο και ενσωματωμένο melee όπλο που έχουμε δει τελευταίως. Απλά έπος!

3)Rayman Legends (PC, PS3, Xbox 360, Wii U, PS Vita)
Αν για τα δύο πρώτα ήμουν σίγουρος, στο τρίτο μου παιχνίδι προβληματίστηκα αρκετά. "Έπαιξα μπάλα" μεταξύ σπουδαίων για φέτος τίτλων όπως NBA 2K14, The Last of Us, Outlast και διαφόρων άλλων. Επέλεξα τελικά το Rayman Legends, γιατί η "αναβίωση" αυτή του ξανθό-τσουλούφη ήρωα από την Ubisoft (η οποία ξεκίνησε από το Rayman Origins) είναι από τα λίγα games που κατάφεραν να με κάνουν να "σκαλώσω" στην κονσόλα μου και να μου φέρουν στο μυαλό άλλες εποχές gaming. Για την ακρίβεια, θυμήθηκα τον εαυτό μου να παίζει Sonic στο Mega Drive ή Super Mario στο NES, και αυτό γιατί το Rayman Legends διαθέτει ένα μεγάλο κομμάτι αυτής ακριβώς της μαγείας!

Dark (PC, Xbox 360)
Σίγουρα υπήρξαν και χειρότερα games από αυτό φέτος, αλλά επέλεξα το Dark γιατί προσωπικά είχα αρκετές προσδοκίες από το συγκεκριμένο, όταν είχα πρωτοδεί κάποια τρέιλερ και είχα γενικώς πληροφορηθεί για το παιχνίδι. Περίμενα μια μείξη Thief ή Dishonored μηχανισμών stealth με ατμόσφαιρα Vampire the Masquerade ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Μάλλον φταίω και εγώ που ανέβασα τον πήχη ψηλά στο μυαλό μου, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα κακοσχεδιασμένο παιχνίδι με προβληματικό gameplay, ηλίθιους χαρακτήρες, ακόμη πιο ηλίθιους διαλόγους, κάκιστο voice acting και "ότι να ΄ναι" δράση. Κρίμα για την ευκαιρία που χάθηκε να δημιουργηθεί κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.

Μάνος Γρυπάρης

Τα 3 καλύτερα:
1)Super Mario 3D World (Wii U)
Χωρίς να έχω δει ακόμη τις επιλογές των συναδέλφων (ο Παντελής θα διαλέξει στάνταρ JRPG!) προβλέπω ότι κανείς τους δεν πρόκειται να βάλει την νέα περιπέτεια του Mario στην πρώτη θέση. Η Nintendo έκανε το θαύμα της και "ανέστησε" το Wii U, με "βαρύ πυροβολικό" τους Ιταλούς και την παρέα τους, που φέτος πλαισιώνονται από τον Link. Το Super Mario 3D World αποτελεί σοβαρό λόγο για να αγοράσει κανείς το Wii U και είναι κρίμα που δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές στην "φαρέτρα" της Nintendo. Θεωρώ τα γραφικά καλλιτεχνική τελειότητα και το gameplay πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Νέα power-ups, απίστευτα boss fights και λίγο μεγαλύτερη διάρκεια συνθέτουν το απόλυτο 3D Platform όγδοης γενιάς. Πραγματικά δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε το κεφάλι μας από πάνω του κι αμφιβάλλω αν θα δούμε καλύτερο στα χρόνια που θα έρθουν.

2)The Last of Us (PS3)
Η Naughty Dog, δημιουργός των πολυβραβευμένων Uncharted, έκανε πάλι το θαύμα της και μας προσέφερε ένα εκρηκτικό μείγμα Survival Horror και Action Shooter μαζί με ένα σενάριο που προσωπικά μου προσέφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Ένα post-apocalyptic σκηνικό, μια περιπέτεια ενός 45άρη και μιας έφηβης που την αισθάνεται σαν κόρη του και ορδές ανθρώπων μεταλλαγμένων από ιό απαρτίζουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό δράσης και αγωνίας. Το inventory που σας προκαλεί άγχος όποτε το ανοίγετε (χωρίς pause), τα cutscenes που κόβουν την ανάσα, οι ανατροπές στην πλοκή και ένα μαγικό soundtrack εγγυώνται το καλύτερο exclusive για PS3 της φετινής χρονιάς. Αν τα γραφικά ήταν καλύτερα και η διάρκεια λίγο μεγαλύτερη τότε θα μιλούσαμε ίσως για το τελειότερο παιχνίδι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή τη στιγμή στην κατηγορία του παίζει μπάλα μόνο του.

3)FIFA 14 (PS4, Xbox One)
Ανάμεσα στο ποδοσφαιράκι της EA Sports, το The Last of Us και το GTA 5, αποφάσισα να αφήσω έξω το τελευταίο. Αντί να κόβω βόλτες, να κλέβω αμάξια και να σφάζω κόσμο, προτιμώ να κόβω...ντρίπλες στο Ultimate Team όπου "σαπίζω" με τις ώρες, παρά οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. Το FIFA 14 στο PlayStation 4 και το Xbox One δεν είναι ένα port της πλάκας. Η Ignite Engine αποτελεί υπόδειγμα ρεαλισμού και πλέον είναι η πρώτη φορά που έπαιξα ποδοσφαιράκι και αισθάνθηκα τον απόλυτο ρεαλισμό και μηδέν αδικία. Τα δε γραφικά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό σε όλους τους τομείς και ειδικά στους φωτισμούς και τα καιρικά φαινόμενα. Είναι ένα ποδοσφαιράκι που λίγοι απολαμβάνουν στην Ελλάδα, αλλά όσοι επισκέπτονται το σαλόνι τους πραγματικά δεν θέλουν να φύγουν!

To xειρότερο: NBA Live 14 (PS4, Xbox One)
Θυμάμαι χρονιές όπου συζητούσαμε με τα παιδιά ποιος θα αναλάβει το NBA Live για review. Τώρα ένα περίεργο πράμα...κανείς τους δεν καίγεται. Η EA Sports κατάφερε να μετατρέψει το πάλαι ποτέ αγαπητό μπασκετάκι σε έναν κάκιστο τίτλο που αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να έχει την μοίρα του FIFA Manager. Με εξαίρεση ίσως τα modes Big Moments και Ultimate Team, το gameplay είναι άθλιο και τα γραφικά δεν θυμίζουν καν next-gen. Κρίμα βρε EA, δεν φτάνει που απουσίαζες και το NBA 2K σου πήρε το θρόνο, το next-gen σε μάρανε.

Παντελής Δασκαλέλος

Τα 3 καλύτερα:

1)Fire Emblem: Awakening (3DS)
H Intelligent Systems επιστρέφει με ένα ακόμη tactical RPG, το Fire Emblem: Awakening. Η δημιουργία της ιαπωνικής εταιρείας είναι μακράν το καλύτερο game που είδαμε φέτος στο 3DS για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από αυτούς είναι το Bond system μέσα από το οποίο σας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσετε το "δέσιμο" μεταξύ των χαρακτήρων και κατ' επέκταση να δημιουργήσετε ισχυρές φιλίες, αλλά και τρυφερά συναισθήματα ανάμεσα στα μέλη του party σας. O συγκεκριμένος μηχανισμός δίνει θα λέγαμε μια νέα διάσταση στο παραδοσιακό gameplay της σειράς Fire Emblem, καθώς πλέον τα RPG στοιχεία είναι περισσότερα από ποτέ.

2)Soul Sacrifice (PS Vita)
To φορητό της Sony σίγουρα δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αρκετά ηχηρά exclusives για αυτό. Το Soul Sacrifice πάντως είναι ένα από αυτά, καθώς δημιουργός και εμπνευστής του είναι ο Keiji Inafune, ένας από τους πιο χαρισματικούς developers στην βιομηχανία των video games. To Action RPG ύφος του Soul Sacrifice σίγουρα δεν είναι για όλους, παρόλα αυτά όσοι εθιστούν σε αυτό είναι σίγουρο ότι το PS Vita τους θα δουλέψει υπερωρίες. Εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και την επική μουσική του Yasunori Mitsuda, το Soul Sacrifice κερδίζει με το σπαθί του μια θέση ανάμεσα στους ΑΑΑ τίτλους για την φορητή κονσόλα της Sony.

3)Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (PS3)
Το 2013 χωρίς αμφιβολία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χρονιά των JRPG, καθώς φέτος αρκετές εταιρείες μας χάρισαν κορυφαίες προτάσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Παρόλα αυτά, εάν θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε μόνο μία από αυτές, τότε σίγουρα με το χέρι στην καρδιά θα επιλέγαμε το Ni no Kuni: Wrath of the White Witch της Level-5. Μερικά χρόνια μετά την Ιαπωνική κυκλοφορία του για το Nintendo DS, οι δημιουργοί του αποφασίζουν να το μεταφέρουν και από τα μέρη μας, χαρίζοντάς μας στην κυριολεξία ένα αριστούργημα. Το Ni no Kuni τα έχει...όλα, σενάριο βγαλμένο από τα πιο αγαπημένα μας παραμύθια, ένα σύστημα μάχης “πρότυπο” για τα υπόλοιπα JRPG της αγοράς και πανέμορφα γραφικά που σας δίνουν την αίσθηση ότι παρακολουθείτε μια anime ταινία. Άραγε τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει κανείς;

To χειρότερο
Castlevania: Lords of ShadowMirror of Fate (3DS)
Τα 2D Castlevania όπως το Symphony of the Night έχουν γράψει το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία των video games και δυστυχώς για εμάς το Mirror of Fate αποτελεί τον χειρότερο δυνατό απόγονό τους. Η δημιουργία της MercurySteam για το 3DS είναι μακράν ο χειρότερος τίτλος της φετινής χρονιάς, καθώς βύθισε στην απογοήτευση χιλιάδες φίλους της σειράς Castlevania. Ένα από τα games που αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα υψηλά budget παραγωγής δεν είναι αρκετά για να σε οδηγήσουν στην καταξίωση. Πραγματικά κρίμα, καθώς οι Ισπανοί developers μας έδωσαν αξιόλογα δείγματα γραφής στο Lords οf Shadow για PS3 και Xbox 360.

Χριστιάνα Θάνου

Τα 3 καλύτερα:

1)Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Για μένα το Game of The Year είναι αναμφισβήτητα το Grand Theft Auto V. Έχει τις ιστορίες τριών ανθρώπων οι οποίες στη συνέχεια ενώνονται πολύ όμορφα μεταξύ τους. Οι πρωταγωνιστές Trevor, Micheal και Franklin δημιουργούν σχέσεις οι οποίες είναι δύσκολο να χαλάσουν αλλά καταφέρνουν και είναι σταθερές παρόλο που κανένας τους δεν προσπαθεί ιδιαίτερα, είναι αυτό που ονομάζουμε φίλοι. Πέρα από την ιστορία, το Grand Theft Auto V μας προσέφερε ατελείωτες ώρες gameplay, μέσα από διασκεδαστικές αποστολές με το αξιόλογο campaign του. Τα γραφικά και ο ήχος ήταν προσεγμένα στο έπακρο, κάτι που δικαιολογεί και την υψηλή βαθμολογία που του βάλαμε. Όσο για το online mode, μπορεί να μας έβγαλε το λάδι στην αρχή αλλά τώρα που διορθώθηκαν τα περισσότερα bugs, θα μπορείτε να παίξετε άφοβα πολλές ώρες.

2)BioShock Infinite (PC, PS3, Xbox 360, Mac)
Το Bioshock Infinite ήταν ένας από τους τίτλους που περίμενα με ανυπομονησία ως γνήσια fan της σειράς. Το σενάριο ήταν πιασάρικο αλλά το τέλος πολύ mind f*** και όσοι το τερματίσατε ξέρετε τι εννοώ! Μου άρεσε πολύ η αλλαγή περιβάλλοντος και η όλη αισθητική του παιχνιδιού. Η Columbia είναι από τις πιο ωραίες πόλεις που έχουμε δει σε πολλά games, είναι ιπτάμενη, έχει περίεργους ανθρώπους, ενώ κυριαρχούν το κίτρινο, το πορτοκαλί και πολλά κόκκινα τριαντάφυλλα, στοιχεία που την κάνουν να φαίνεται φιλική. Ο Booker μπορεί να φάνηκε λίγο απρόσωπος καθώς δεν τον βλέπαμε συνεχώς αλλά η πραγματική πρωταγωνίστρια για εμένα ήταν η Elizabeth. Πιστεύω ότι το Bioshock Infinite έδειξε σε όλους τι πάει να πει πραγματικά βοηθός σε ένα video game αφού η Elizabeth ήταν εκεί κάθε φορά που χρειαζόσασταν health, mana, ammunition και gold. Εν ολίγοις, το Bioshock Infinite αποτελεί ένα από τα καλύτερα φετινά FPS.

3)Battlefield 4 (PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360)
Η αλήθεια είναι ότι μετά το Battlefield 3, δεν περίμενα ότι θα υπήρχε κάτι που θα μου έκανε περισσότερη εντύπωση. Ο συγκεκριμένος τίτλος τα είχε όλα, ωραίο multiplayer, σχεδόν τέλεια γραφικά, καλή ιστορία και πολλά customizations στα όπλα. Έκανα όμως λάθος μιας και το Battlefield 4 είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το σενάριο. Οι ανατροπές και η αγωνία που δημιουργούσαν τα γεγονότα της ιστορίας σε προκαλούσαν να το τερματίσεις. Όσον αφορά τον οπτικό τομέα, το Battlefield 4 δίνει ρέστα καθώς το Levolution σε συνδυασμό με τα απίστευτα γραφικά του κάνουν το αποτέλεσμα καλύτερο απ' ότι περιμέναμε.

Το χειρότερο:
Fast & Furious: Showdown (PS3, Xbox 360, Wii U)
Το χειρότερο παιχνίδι του 2013 για μένα είναι το Fast & Furious: Showdown. Είμαι μεγάλη fan της σειράς αλλά αυτό το παιχνίδι που κυκλοφόρησε φέτος πραγματικά δεν είχε τίποτα καλό. Το σενάριο έπιανε τα όρια του βαρετού αφού ήταν τόσο προβλέψιμο. Τα γραφικά του τα βρήκα απογοητευτικά και τα physics δεν υπήρχαν. Αν χτυπούσατε για παράδειγμα ένα άλλο αυτοκίνητο, τότε αυτό πεταγόταν προς τη κατεύθυνση που το σπρώξατε ενώ εσείς συνεχίζατε ανενόχλητοι την κούρσα σας. Όσο για τους αστυνομικούς και το A.I. τους, μόνο μέτριο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε.

Αλέξανδρος Νεστοράτος

Τα 3 καλύτερα:

1)Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Σίγουρα το GTAV αποτελεί ότι καλύτερο σε open world game τουλάχιστον για το 2013. Κάθε χαρακτήρας είναι μοναδικός και το story είναι πραγματικά καλύτερο απο τα προηγούμενα games της Rockstar. Κι αν το story mode δεν σας είναι αρκετό, τότε το multiplayer χαρίζει άπειρες ώρες διασκέδασης. Υποτίθεται ότι το GTAV περιέχει τόσες πολλές λεπτομέρειες που κανείς δεν καταφέρνει να εντοπίσει τα πάντα. Ένα υπέροχο game με τεράστιο gameplay time, τρομερούς χαρακτήρες και εξαιρετικά γραφικά.

2)BioShock Infinite (PC, PS3, Xbox 360, Mac)
Το αρχικό Bioshock είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και το Bioshock Infinite έχει όλα τα θετικά του πρώτου και με ακόμα περισσότερες βελτιώσεις είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Κορυφαία γραφικά, όμορφα τοπία και χαρακτήρες, αλλά και μοναδικό σενάριο. Από την αρχή ως το τέλος είναι μια συγκλονιστική εμπειρία συνδυάζοντας επιτυχώς ένα ολοκληρωμένο First-Person Shooter με στοιχεία από RPG.

3)Battlefield 4 (PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360)
Τι καλύτερο από ένα πεδίο μάχης με δεκάδες άλλους πραγματικούς παίχτες που συνεχώς εξελίσεται χάρη στο νέο σύστημα γνωστό ως "levelution". Τα Καλοσχεδιασμένα όπλα, οι επικές πίστες μάχης και το προσεγμένο κατά την άποψή μου σύστημα εξέλιξης χαρακτήρα συγκαταλέγουν το Battlefield 4 ανάμεσα στα καλύτερα First-Person Shooters του 2013 και την Νο.1 προτίμησή σας αν ψάχνετε για μια εθιστική online εμπειρία.

Το χειρότερο:
Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)
Αν και κατάφερε να πάρει πολλές καλές κριτικές δεν ήταν αυτο που περιμένα. Έχοντας παίξει όλες τις προηγούμενες περιπέτειες της Lara Croft, το νέο Tomb Raider μου θύμισε περισσότερο Action game αντλώντας στοιχεία από Uncharted. Εν τέλει, το αποτέλεσμα για μένα ήταν περισσότερο βαρετό και κουραστικό παρά κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Γιώργος Λόλας

Tα 3 καλύτερα:

1)BioShock Infinite (PC, PS3, Xbox 360, Mac)
Το Bioshock Infinite προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία από όποια πλευρά και αν το δούμε. Το σενάριο και οι χαρακτήρες ζωντανεύουν τον πλούσιο κόσμο της Columbia με τον καλύτερο τρόπο ταξιδεύοντας μας νοερά σε ένα παράξενο και ουτοπικό τοπίο. Εικαστικά τα πάει περίφημα. Κάθε του frame θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει wallpaper στον υπολογιστή μας ή ακόμα και πίνακας για να κοσμήσει τον τοίχο μας. Αρχικά είχα τους ενδοιασμούς μου πριν κυκλοφορήσει, παρόλα αυτά δε με απογοήτευσε αφού από την μια πατάει γερά επάνω στην αισθητική που αγαπήσαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και από την άλλη πηγαίνει κάθε στοιχείο τους ένα βήμα παραπέρα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που απλά περπατούσα στην πόλη και άκουγα τις συζητήσεις των χαρακτήρων ή παρακολουθούσα την καθημερινή τους ρουτίνα. Όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ήθελα. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η Irrational Games δημιούργησε έναν κόσμο που απλά θέλεις να χαθείς μέσα του. Το Bioshock Infinite θα βρίσκεται στο μυαλό μας για αρκετό καιρό ακόμα.

2)Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Ότι και να πούμε για αυτόν τον τίτλο θα είναι λίγο. Για κάποιους διαθέτει ένα απλά καλό single-player campaign, για κάποιους άλλους όμως το GTA V προσφέρει την πληρέστερη... "παιδική χαρά"! Ο καθένας μας θα μπορούσε να διηγηθεί άπειρες τρελές, παράξενες, φοβερές ή ακόμα και κωμικές ιστορίες από το παιχνίδι. Η ελευθερία που σου δίνει να πας όπου θες (και όπως θες) και να κάνεις οτιδήποτε βάλει ο νους σου είναι ίσως ο καταλυτικός παράγοντας που το κάνει να είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά playgrounds στην ιστορία των video games. Πολύ πιστολίδι, τρελές καταδιώξεις και τυχαία συμβάντα που σε κάνουν να χαμογελάς. Αυτό είναι στον πυρήνα του το GTA V, ένας open-world "καμβάς" που σε αφήνει να τον γεμίσεις με τις δικές σου προσωπικές εμπειρίες. Διασκέδαση στην απλούστερη μορφή της.

3)Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)
Μπορεί το πρόσφατο Tomb Raider να ξεφεύγει κάπως από το στυλ του πρώτου παιχνιδιού της σειράς που αγαπήσαμε την εποχή του Sega Saturn και του PSone, παρόλα αυτά είναι ένας άξιος συνεχιστής αυτού του αγαπημένου franchise. Στο reboot του Tomb Raider είδαμε μια Lara Croft πιο... ανθρώπινη και πιο ευάλωτη που ταυτόχρονα κράτησε τον δυναμισμό και το πλούσιο ταμπεραμέντο της. Αν και τα Adventure στοιχεία είναι λιγότερα, αφού ακολουθείται μια πιο Action λογική, εντούτοις το στοιχείο της εξερεύνησης κάνει αισθητή την παρουσία του. Αρχικά φοβήθηκα ότι θα με ξενίσει αυτή η αλλαγή, αλλά τελικά απόλαυσα το campaign από την αρχή ως το τέλος.

Το χειρότερο:
Fast & Furious: Showdown (PS3, Xbox 360, Wii U)
Τα παιχνίδια που βασίζονται επάνω σε ταινίες ήταν ανέκαθεν το αγκάθι της βιομηχανίας. Οι περιπτώσεις που τα movie-based games προσφέρουν μια αξιόλογη εμπειρία είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού... ενός ανθρώπου που έχει χάσει δύο δάχτυλα! Το Showdown δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς τα προβληματικά του στοιχεία, όπως τα γραφικά... δεκαετίας και τα κακά physics συμπληρώνουν ένα κακό σύνολο που δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί του. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι η διάρκειά του μετά βίας ξεπερνάει τις δύο ώρες, τότε καταλαβαίνετε ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το προσπεράσετε. Fast μπορεί να μην είναι, αλλά θα σας κάνει... Furious (έξαλλους) λόγω της χαμηλής του ποιότητας.

Γιάννης Μοσχονάς

Tα 3 καλύτερα:

1)Magic the Gathering - Duels of the Planeswalkers 2014 (Xbox 360, PC, PS3, iOS, Android)Το νέο Magic the Gathering είναι το εθιστικότερο video game της χρονιάς και -για εμένα- σκέτη πώρωση. Είναι το πρώτο Magic όπου όλα τα decks είναι ισορροπημένα, χωρίς "ληστρικά" πλάσματα και ξόρκια με αποτέλεσμα οι users να βελτιώνουν και να προσαρμόζουν την στρατηγική τους ανάλογα με τον αντίπαλο. Ασύλληπτη απόλαυση είναι το multiplayer mode του όπου εισέρχεστε μόνο εφόσον έχετε ξεκλειδώσει και μάθει καλά όλα τα decks. Συναρπαστική προσθήκη στη σειρά το Sealed Play mode που επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα custom made deck, αναμειγνύοντας πλάσματα και ξόρκια κάθε χρώματος. Τα custom made decks μπορείτε στην συνέχεια να τα δοκιμάσετε ενάντια σε users από όλο τον κόσμο στο multiplayer.

2)Might & Magic Heroes VI: Complete Edition (PC)Οι δεκάδες ώρες παιχνιδιού που χρειάζεστε για να τερματίσετε όλα τα campaigns του επικότερου τίτλου της χρονιάς απλά δεν είναι αρκετές για να ευχαριστηθείτε τα εκατοντάδες πλάσματα, ξόρκια και προκλήσεις που περιέχει. Το Might & Magic Heroes VΙ περιλαμβάνει αφειδώς bonuses όταν είστε συνδεδεμένοι στους servers της Ubisoft, ωθώντας σας να μην αποφεύγετε καμία μάχη στην προσπάθεια σας να κερδίσετε περισσότερο xp. Λάτρεψα ιδιαίτερα την φυλή των undead, όχι μόνο για τα εντυπωσιακά πλάσματα που διαθέτει αλλά κυρίως για το εκπληκτικό ability να ανασταίνουν τους πεσόντες στην μάχη, με αποτέλεσμα να εισέρχεσαι στις πιο δύσκολες συγκρούσεις με όλο το στρατό που έβγαλες από το πρώτο κιόλας turn!

3)Company of Heroes 2 (PC)Στο Company of Heroes 2 βρήκα ότι ακριβώς περίμενα από το sequel ενός αγαπημένο strategy αλλά και πολλά περισσότερα. Οι νέες μονάδες που τέθηκαν στη διάθεση μου επιτρέπουν άπειρες μανούβρες και την χρήση υψηλής στρατηγικής στο πεδίο της μάχης. Φανταστικά γραφικά και οπτικά εφέ συνδυάζονται με ένα επικό soundtrack και ήχους που σε τοποθετούν νοητά στο αγχωτικό κλίμα των ανελέητων συγκρούσεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το σύστημα συσσώρευσης experience points για να "ξεκλειδώσετε" νέες μονάδες και abilities που θα χρησιμοποιήσετε στις σκληρότατες και δυσκολότατες multiplayer μάχες, σας ωθεί να παίξετε ασταμάτητα μέχρι να αγγίξετε το μάξιμουμ επίπεδο.

Το χειρότερο:
King Arthur's Gold (PC)Δεν αναφέρομαι στο multiplayer αλλά στο side-scrolling action game με αυτή την ονομασία. Το King Arthur's Gold έχει συναρπαστικό gameplay με platform και action στοιχεία, έξυπνους γρίφους και εναλλαγές ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες. Το μόνο που με ξενέρωσε εντελώς είναι τα πιξελιασμένα γραφικά του που πραγματικά δεν αντέχονται για πολύ ώρα. Κάθε επίπεδο του καλύπτει μια μεγάλη ευθεία στην οποία σας περιμένουν πολλοί εχθροί για να ξεκάνετε αλλά και φυσικά εμπόδια για να υπερπηδήσετε. Δεν διαθέτει ούτε την ποικιλία επιλογών, ούτε το μέγεθος του κόσμου του Terraria, μόνο τα ίδια "ανατριχιαστικά" γραφικά που δυσκολεύεσαι να τα χωνέψεις, όσο καλό και αν είναι το υπόλοιπο σύνολο.

Κώστας Προμπονάς

Tα 3 καλύτερα:

1)The Last of Us (PS3)
To εύκολο για την Naughty Dog θα ήταν να κάνει ένα βελτιωμένο αντίγραφο του Uncharted. O κόσμος θα αγόραζε σαν τρελός και όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Και όμως, η εταιρεία ανάπτυξης από τη Santa Monica είναι φανερό ότι διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Βάζοντας σας στο ρόλο όχι κάποιου superman, άλλα ενός κανονικού ανθρώπου (του Joel) και μπλέκοντας στα ποδιά του ένα...κανονικό κοριτσάκι (την Ellie), πόνταρε στο να σας κερδίσει μέσω του ενδιαφέροντος που θα δείχνατε προς τους ήρωες της και της αγωνίας σας περί του τι θα τους συμβεί. Εκ του αποτελέσματος όχι μόνο δικαιώθηκε αλλά χτύπησε το jackpot, κάτι που έγινε εφικτό "χτίζοντας" όλο το παιχνίδι γύρω από την εύθραυστη υπόσταση των ηρώων της και την εξέλιξη των χαρακτήρων. Αντί όμως να μείνει εκεί, συμπλήρωσε το mix με ένα εκπληκτικό voice acting, με μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία κι ένα ιδανικό φινάλε. Η ποικιλία στο gameplay ήταν άφθονη, καθώς αν και stealth στη βάση του συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από Adventure, Survival και Action. To Last of Us δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι το οποίο αξίζει να αγοράσει κάθε κάτοχος PS3 αλλά και ένας τεράστιος λόγος για τον οποίο κάποιος αξίζει να αγοράσει ένα PS3...ακόμα και τώρα.

2)Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Πιστεύω ότι υπάρχουν δυο κυρίαρχοι λόγοι για τους οποίους κάποιος παίζει video games. O ένας είναι ο ανταγωνισμός, ο άλλος είναι η "φυγή". Η Rockstar με το GTA V ικανοποιεί στο μέγιστο τους θιασώτες της "φυγής" αφού κατάφερε να φτιάξει έναν τίτλο o οποίος προσφέρει μία δίοδο σε ένα παράλληλο σύμπαν πιο συνεκτικό από ποτέ. Η αιτία δεν είναι τα σχεδόν αληθινά γραφικά (το lighting είναι όλα τα λεφτά), το smooth (επιτέλους) gameplay, οι μυριάδες αποστολές και ασχολίες, το έξυπνο χιούμορ, οι τρεις χαρακτήρες ή το (με προβλήματα τοκετού μεν, πραγματικά απολαυστικό δε) multiplayer. Ο λόγος είναι οι απίστευτες λεπτομέρειες που γεμίζουν κάθε γωνία του κόσμου αυτού: οδηγείτε κάποιο supercar; Οι περαστικοί σας βγάζουν φωτογραφίες. Μπήκατε σε νερό μέχρι το γόνατο; Τα ρούχα σας βρέχονται μέχρι το γόνατο. Πυροβολήσατε ενα αυτοκίνητο στο ντεπόζιτο; Η βενζίνη στάζει και μπορείτε να "ανάψετε" το trail. Δεν συνεχίζω, η λίστα είναι άπειρη και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το αίσθημα ότι βρίσκεστε “εκεί" περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Η Rockstar δεν μας έδωσε άπλα ένα ακόμα GTA άλλα κατάφερε να φέρει το next gen feeling στις "παλαιές" κονσόλες, με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση. Εύγε!

3)Gone Ηome (PC, Mac)
Η The Fullbright Company κατάφερε από το πουθενά να δώσει μια αποστομωτική απάντηση σε ένα ερώτημα το οποίο "ταλανίζει" αρκετούς gamers: "τι μπορώ να κάνω σε ένα game αν δεν θέλω να πυροβολώ όλη την ώρα ή να τρέχω με ένα αυτοκίνητο;" Η απάντηση ήταν πολύ απλή: εξερεύνηση. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν στο παρελθόν και άλλα games με παρόμοιο σκεπτικό (Flower, Dear Esther, To the Moon), άλλα οι ξεχασμένες αναμνήσεις και τα βιώματα που θα ξυπνήσει το Gone Home σε όσους έζησαν την δεκαετία των 90's, μαζί με την εξιστόρηση του και τα ανθρωπινά θέματα που αγγίζει αυτή, σπάνια έχουν θιχτεί από video game. Η μικρή του διάρκεια είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα αλλά κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να "κολλήσει" κάποιος σε αυτό, αφού αυτό παρακάμπτεται όσο η τιμή του μειώνεται σταδιακά.Τελικά, ο λόγος που το συγκεκριμένο μου άρεσε τόσο πολύ είναι ότι πρόκειται για ένα project το οποίο δείχνει ξεκάθαρα τις δυνατότητες που έχουν τα video games καθώς αυτά ωριμάζουν σιγά σιγά σαν μέσο. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που θα συναρπάσει όσους ψάχνουν για κάτι διαφορετικό και ισως στο μέλλον να το θυμώμαστε ως κάτι πολύ πρωτοποριακό που πέρασε στα "ψιλά" όταν κυκλοφόρησε.

Το χειρότερο:
Fighter Within (Xbox One)
Το Xbox One είναι εδώ, μαζί με το νέο Kinect στο οποίο -κακα τα ψεμματα- η Microsoft στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της ώστε να διαφοροποιηθεί από το αντίπαλο δέος, το PS4. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα fighting game το οποίο θα δείξει τις βελτιωμένες ικανότητες της νέας συσκευής και θα δημιουργήσει το απαραίτητο buzz στο gaming κοινό; Αμ δε. Αν πέρυσι μου κακοφάνηκε το γεγονός ότι στο Wonderbook της Sony τα spells δεν δούλευαν πάντα σωστά, τι να πούμε για το Fighter Within όπου ακόμα και η απλή επιλογή των menu icons είναι μια...μάχη από μόνη της; Και αν είναι σχεδόν αδύνατο να διαλέξεις τι θέλεις να παίξεις, πως είναι δυνατό να κάνεις special moves, combos και counter attacks κατά τη διάρκεια του gameplay; Πολύ απλά, δεν είναι. Οι υποσχέσεις για 1:1 ανίχνευση των κινήσεων του χεριού σας πέφτει στο καιάδα ενώ και η ελπίδα για αξιοπρεπές multiplayer εξαϋλώνεται από το γεγονός ότι οι παίκτες αναγκάζονται να "βαράνε" ο ένας τον άλλο με τα κεφάλια τους στραμμένα προς την οθόνη. Τελικά δυστυχώς, το Fighter Within μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο αποτυχημένος launch title ever και εμείς θα μείνουμε με το ερώτημα: μήπως το ότι κυκλοφόρησε θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά από μια "ξερή" ακύρωση του project;

Σωτήρης Σταϊκός

Tα 3 καλύτερα:

1)Battlefield 4 (PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360)
Ενώ όλοι περίμεναν κάτι παρόμοιο με το Battlefield 3, φέτος η DICE μας εξέπληξε, παρουσιάζοντας ένα παιχνίδι με αναβαθμισμένα γραφικά, Commander Mode, Levolution στα map της, και γενικά μια βελτιωμένη multiplayer εμπειρία. Ως λάτρης της σειράς Battlefield τα τελευταία χρόνια, δεν θα μπορούσα να μην το ξεχωρίσω και πάλι από τα άλλα FPS που κυκλοφόρησαν και να μην “κολλήσω” με τις ώρες μπροστά από το PC μου.

2)Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Πάντα θεωρούσα την σειρά GTA κάπως μονότονη, χωρίς να μου δίνουν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για τα τερματίσω. Φέτος, μετά τα reviews που διάβασα είπα να το δοκιμάσω και κατάλαβα γιατί πήρε τόσο καλές βαθμολογίες. Πέρα από το πολύ καλό gameplay του, έχει πάρα πολλές αποστολές γεμάτες δράση, εναλλαγή χαρακτήρων, καθώς και ένα τεράστιο map.

3)The Last of Us (PS3)
Για πολλόυς θεωρείται το καλύτερο Action/Survival Horror των τελευταίων χρόνων και άξιος διάδοχος της σειράς Uncharted. Θα συμφωνήσω με αυτή την άποψη, αν και το Retry ήταν κάτι που χρησιμοποιούσα συχνά, αλλά προφανώς δεν ευθύνεται το παιχνίδι για αυτό! Πρωτότυπo story, καλοσχεδιασμένα μοντέλα και δυο χαρακτήρες που σου μένουν χαραγμένοι στην μνήμη για πάντα!

Το χειρότερο: Teenage Mutant Ninja Turtles
Από τα παιχνίδια που σε κάνουν να νιώθεις ότι σπατάλησες τον χρόνο σου. Οι fans των TMNT σε όλο τον κόσμο έμειναν δυσαρεστημένοι καθώς το παιχνίδι είναι επαλαμβανόμενο, με πάρα πολλά bugs και φυσικά πολύ βαρετό.


Καλύτερο game της χρονιάς

*Grand Theft Auto V (PS3, Xbox 360)
Η Rockstar το είχε "σιγουράκι" ότι θα έπαιρνε τον τίτλο. Οι απόψεις σας στο Game of the Year μας βρίσκουν σύμφωνους. Χριστιάνα και Αλέξανδρος το ψήφισαν στην πρώτη θέση καθώς τους έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση για φέτος. Το gameplay του ήταν ότι χρειαζόντουσαν οι fans της σειράς, η δράση ήταν...τρελή και οι τρεις χαρακτήρες έδεσαν μεταξύ τους με έναν μοναδικό τρόπο, χαρίζοντάς μας ατελείωτες στιγμές γέλιου και εκτόνωσης!

{youtube}owoeXynM3fQ|500|300{/youtube}

Χειρότερο game της χρονιάς

Fast & Furious: Showdown
Ο μέγιστος troll-άς Serjohn είχε κακοχαρακτηρίσει στο Game Maniacs ακόμα και τις ταινίες Fast & Furious. Παρότι κάποιοι θα διαφωνήσουν, αφού οι γκαζιές ήταν ατελείωτες...η φετινή μεταφορά της ταινίας στα video games απέδειξε ότι πρέπει να έρθει ένα πραγματικό Showdown για να ησυχάσουμε μία κι έξω! Το ψήφισαν Γιώργος, Χριστιάνα και Σωτήρης οπότε με τρεις ψήφους παίρνει το "χρυσό βατόμουρο" δικαιολογημένα.

{youtube}Lr2l_bK9Xu0|500|300{/youtube}

Έρχονται...ακόμη περισσότερα games!
Το 2014 θα είναι κοντά μας σε λίγες ώρες κι ελπίζουμε να σας υποδεχθεί φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι από οικονομικής άποψης η χώρα μας δεν περνάει την καλύτερη φάση της και ορισμένοι από εσάς έχετε περικόψει σχεδόν όλα τα έξοδα που αφορούν την διασκέδασή σας ή ακόμη και τις εξόδους σας. Το μόνο που μπορούμε να σας μεταφέρουμε είναι ελπίδα, αισιοδοξία για την νέα χρονιά και κυρίως επιμονή με ότι κι αν κάνετε. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε το μότο "Κάθε φέτος και χειρότερα" αλλά "Τα καλύτερα έρχονται". Και θα έρθουν αν εμείς ως νέα γενιά καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την αμέριστη υποστήριξή σας στο site, το Forum του, την Facebook Page και φυσικά το YouTube. Ειδικά τα δύο τελευταία που έφτασαν τις 20.000 εγγραφές, αυξάνονται τόσο ραγδαία ως μέσα που πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσουν τις 30.000 εγγραφές του site, τολμούμε να πούμε ακόμα και μέσα στο νέο έτος! Ευχαριστούμε λοιπόν για κάθε σχόλιό σας σε άρθρο, κάθε μήνυμα στο forum και κάθε σχόλιο στα social media.

H συντακτική ομάδα του GameWorld σας εύχεται τα καλύτερα. Μπροστά μας βρίσκεται ένα μεταβατικό στάδιο από την έβδομη στην όγδοη γενιά κονσολών, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα games, ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα που έχει γίνει προς τους indie developers, τόσο από τις next-gen κονσόλες, όσο και στο Steam που πλέον έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις μας. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε εδώ καθημερινά για να σας κρατάμε συντροφιά, παίζοντας και παρουσιάζοντας όλα τα νέα games, τόσο γραπτά, όσο και live σε YouTube και Twitch. Και η παρέα αυτή θα μεγαλώνει διαρκώς ολοένα και περισσότερο.

Καλή Χρονιά σε όλους και...keep gaming!

Keywords
games, games, χειροτερα, call of duty, web hosting, wii u, xbox one, assassins creed, xbox 360, super mario, naughty dog, gta 5, playstation 4, nba live, ps vita, battlefield 3, tomb raider, gta v, Καλή Χρονιά, site, game, retro, youtube, videos, web, hosting, server, facebook, minecraft, net, voice, chat, wii, ps4, xbox, ηνία, sony, microsoft, auto, battlefield, fifa, infinite, ps3, fps, καιρος, νέα, warrior, shadow, wild, school, nba, ubisoft, sonic, mega, drive, super, mario, συγκεκριμένο, vampire, πήχη, δραση, world, jrpg, nintendo, boss, dog, uncharted, survival, exclusive, sports, gta, ultimate, team, playstation, engine, ελλαδα, live, big, moments, awakening, systems, tactical, rpg, fire, system, party, video, vita, white, witch, anime, mirror, night, budget, online, fan, columbia, health, time, mac, frame, wallpaper, θες, νους, στυλ, sega, saturn, franchise, reboot, adventure, ios, magic, πώρωση, play, custom, heroes, undead, sequel, king, εταιρεία, superman, lighting, smooth, flower, moon, home, project, fighter, fighting, buzz, icons, counter, dice, map, μνήμη, mutant, ninja, forum, media, steam, κινηση στους δρομους, auto show 2010 athens, www.facebook.com, www.youtube.com, αξια, στρατος, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, awakening, warrior, playstation 4, μνήμη, jrpg, ps vita, ηνία, αυτοκινητο, βημα, γνωμη, γωνια, δωρα, εβδομη, ηχος, καθημερινη, μουσικη, ξορκια, παιχνιδια, ρουχα, τα νεα, ταινιες, φωτογραφιες, ωρα, boss, buzz, chat, fps, game, gta, heroes, icons, ios, map, mega, microsoft, minecraft, nba, nba live, net, ps3, ps4, rpg, saturn, sony, super mario, time, ubisoft, ultimate, ups, vita, wallpaper, xbox 360, youtube, αγχος, αγωνια, αδικια, αρθρο, αισιοδοξια, αισθητικη, αξιζει, αμαξια, αναμνησεις, απιστευτα, απλα, ατμοσφαιρα, βαθμολογια, βαθμολογιες, βενζινη, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γονατο, δαχτυλα, δεος, δυνατοτητα, δυστυχως, διψα, δειχνει, δωσει, δειγμα, εγινε, εγγραφες, εφε, ευκαιρια, ευκολο, ευρω, εκρηκτικο, ελευθερια, ελπιδα, εμειναν, ενημερωση, εξελιξη, εξοδα, εποχη, εποχες, επρεπε, εταιρεία, ετος, εχθροι, εξυπνο, ζημια, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, ηρωες, ισχυει, υφος, θαυμα, θες, θυμισε, ιαπωνικη, καιγεται, κλιμα, λαδι, λαθος, λεπτομερειες, λογο, ματια, μηνες, μοιρα, μηδεν, μοντελα, μορφη, μοτο, μπορειτε, μυαλο, νεα γενια, νερο, ξανθο, ξερετε, ομαδα, παντα, οθονη, ονομα, ορια, οπτικα, παραμυθια, παιδια, πεδιο, πεμπτη, προβληματα, πρωταγωνιστες, ψυχη, ρολο, σεναριο, σιγουρα, σιγουρος, σιγουρο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, στυλ, στομα, συμπαν, τιμη, τοπια, τρειλερ, τρια, τιτλος, υψηλη, φυσικα, φτανει, φθινοπωρο, φορα, χερι, χαθηκε, χιουμορ, ομορφα, ωρες, αδυνατο, anime, auto, super, budget, battlefield 3, battlefield, health, white, big, call of duty, counter, sequel, columbia, custom, dice, drive, adventure, ευθεια, engine, εκπομπες, web, exclusive, fan, φιλοι, fifa, fighter, fighting, forum, franchise, frame, server, fire, gta 5, gta v, home, hosting, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, project, κειμενα, king, κομματι, καρδια, lighting, mario, media, μεινει, magic, μια ματια, μια φορα, mirror, moments, μπροστα, mutant, naughty dog, dog, infinite, night, nintendo, ninja, νιωθεις, νους, old school, sports, παιχνιδι, πήχη, play, player, ποδια, power, party, πωληση, πώρωση, retro, movie, reboot, school, sega, sonic, shadow, site, single, smooth, systems, system, steam, survival, σωτηρης, superman, tactical, team, tomb raider, online, τρελος, undead, web hosting, θελω να, θεματα, θετικα, uncharted, υπεροχο, vampire, videos, βιωματα, βοηθος, wii, wii u, witch, wild, world, ωραιο, ξεκινησε, voice
Τυχαία Θέματα