Gran Turismo 5, MAG και Resistance 1-3 σταματούν το online

Η Sony κλείνει τους online servers ορισμένων games της! Τον Απρίλιο σταματάει και η διάθεση των DLC για το GT5. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/12/13] Η όγδοη γενιά κονσολών έχει μπει για τα καλά για την Sony, μετά από ένα επιτυχημένο λανσάρισμα του PlayStation 4.

Στην αγορά των games συνηθίζεται οι online servers ορισμένων games να κλείνουν και κατ' επέκταση να μην μπορείτε πλέον να παίξετε στα online modes τους, παρά μόνο στο single-player.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Sony αποφάσισε να κλείσει τους online servers του Gran Turismo 5 και της τριλογίας Resistance στις 20 και στις 28 Μαρτίου αντίστοιχα! Από αυτές τις ημερομηνίες και πέρα, δεν θα έχετε την δυνατότητα να ξαναπαίξετε online. Στις 28 Ιανουαρίου σταματούν επίσης τα MAG, SOCOM: Special Forces και SOCOM: Confrontation, με τα οποία ασχολούνταν λιγότεροι χρήστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα MAG και SOCOM: Confrontation παίζοντας μόνο online, συνεπώς όσοι τα αποκτήσατε...αποχαιρετήστε τα χρήματά σας!

Το Gran Turismo 5 κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια, ενώ το τελευταίο Resistance (Resistance 3) μόλις πριν από δύο χρόνια. Όσον αφορά στο τελευταίο, το διάστημα των 54 μηνών, μέχρι την 28η Μαρτίου του 2014, είναι ίσως το μικρότερο στο οποίο έχουμε δει ένα video game να διακόπτει τις online λειτουργίες του.

Η απάντηση στο γιατί προχωρεί στις παρακάτω ενέργειες η Sony είναι προφανής. Οι λόγοι είναι οικονομικοί, καθώς η Ιαπωνική εταιρεία θυμίζουμε ότι είχε πουλήσει ακόμα και τα κεντρικά της γραφεία σε Αμερική και Ιαπωνία, μετακομίζοντας σε μικρότερα κτίρια. Απ' την άλλη όμως, οι θετικές πωλήσεις του PS4 θα την φέρουν στην ευχάριστη θέση του να κλείσει την τρέχουσα σεζόν με κέρδη. Τέλος, με αυτήν της την κίνηση, η Sony υποχρεώνει όσους χρήστες της θέλουν να παίξουν online σε Racing και FPS να αγοράσουν το Gran Turismo 6 και...το PS4 αντίστοιχα, όπου θα τους περιμένει το Killzone: Shadow Fall.

[UPDATE: 23/2/14] Σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο site του παιχνιδιού, δε θα μπορείτε να αγοράσετε DLCs για το Gran Turismo 5 μετά τις 30 Απριλίου. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του online, συμπεριλαμβανομένου και του Gran Turismo TV, θα σταματήσουν να λειτουργούν τελικά μετά τις 30 Μαΐου.

Η Sony θα σταματήσει την υποστήριξη του Gran Turismo 5 όσον αφορά τα πακέτα περιεχομένου και όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες που αφορούν το online κομμάτι του παιχνιδιού. Όπως αναφέρεται, όσοι από εσάς είχατε αγοράσει DLCs, θα μπορείτε στις περισσότερες περιπτώσεις να τα κατεβάσετε ξανά αν χάσετε τα saves σας μετά το πέρας τις παραπάνω ημερομηνίας.

Οδηγίες για να μπορέσετε να κατεβάσετε τα DLCs μετά τις 30 Απριλίου δίνονται στο επίσημο site του Gran Turismo 5 και μπορείτε να τις διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα