Παιχνίδι του μήνα: Μάιος 2014

O Aiden Pearce... χακάρε την πρώτη θέση!

Ο φετινός Μάιος συνέχισε στους αρκετά δυνατούς ρυθμούς στους οποίους βρισκόμασταν, προσφέροντας μία πλειάδα σημαντικών κυκλοφοριών καθώς και ένα πολυαναμενόμενο game! Φυσικά μιλάμε για το Watch Dogs, το οποίο ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο δυνατό χαρτί του μήνα και το οποίο περίμενε πραγματικά πολύς κόσμος. Ωστόσο, το μενού πλαισιώθηκε από πολλά αξιόλογα έως εξαιρετικά games όπως το Wolfenstein:

The New Order, το Mario Kart 8, το Transistor (από τους δημιουργούς του Bastion), το Bound by Flame ή το Soul Sacrifice Delta.

Η πρωτιά για αυτόν τον μήνα όπως περιμένατε οι περισσότεροι πάει -και μάλιστα σχετικά εύκολα- στην Ubisoft Montreal και το overhyped Watch Dogs, το οποίο αν και δεν κάνει τελικά κάποια τομή στο gaming, είναι ένα εξαιρετικά προσεγμένο παιχνίδι από όλες τις απόψεις και δίκαια ανακηρύσσεται κορυφαίο του μήνα, καθώς κέρδισε άνετα την "εκλογική" μάχη στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Watch Dogs
Ubisoft Montreal, Ubisoft Reflections, Ubisoft Paris
PC, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 (27/5/2014), Wii U (Προς ανακοίνωση)

Το game που όλοι... λιγουρευόμασταν από την E3 του 2012, όταν και μας είχε εντυπωσιάσει το υλικό που είχαμε δει και μας έκανε να περιμένουμε εναγωνίως το νέο αυτό IP της Ubisoft. Δύο χρόνια και μια αναβολή αργότερα, το Watch Dogs έφτασε τελικά στα χέρια μας και στις οθόνες του σπιτιού μας και μας έβαλε για τα καλά στο "μαγικό" smartphone του πολυμήχανου χάκερ Aiden Pearce.

{youtube}7jVxUjTzC_o|500|300{/youtube}

Το παιχνίδι είναι τεχνικά ένα άρτιο επίτευγμα, διαθέτει ποικίλους πολύ σωστά υλοποιημένους μηχανισμούς gameplay, έχει χορταστική διάρκεια, υψηλά production values και μια τεράστια πόλη για να... χαθείτε με τις ώρες. Αν και το σενάριο και η κάπως γενικότερη έλλειψη χαρακτήρα μας τα χαλάνε λίγο, δεν παύουμε να μιλάμε ήδη για ένα εκ των κορυφαίων Action-Adventures της χρονιάς.

Χειρότερο παιχνίδι
Turtle Tale
Saturnine Games
3DS (22/5/2014)

Κρίμα, συμπαθώ τις χελώνες και δεν θα ήθελα να πω κακά λόγια για τα ζωάκια αυτά, αλλά το Turtle Tale είναι ένα πραγματικά κακό παιχνίδι. Βασικά μοιάζει με ένα flash game που έφτιαξε πρωτοετής φοιτητής προγραμματισμού για εξάσκηση, και θα μπορούσε να υπάρχει δωρεάν σε κάποιο ανάλογο site για να σκοτώσουμε την ώρα μας στην δουλειά ή την σχολή.

{youtube}D_q1WmbAlko|500|300{/youtube}

Το Turtle Tale είναι κακό, επαναλαμβανόμενο, με ανύπαρκτα physics και καταντά σχεδόν δυσάρεστο από ένα σημείο και ύστερα. Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως μπόρεσε αυτό το game να σταθεί δίπλα σε τίτλους όπως τα Kirby Triple Deluxe ή ακόμα και το Super Mario Bros στις download λίστες του 3DS. Κρύβομαι στο καβούκι μου απογοητευμένος.

Staff Member of the Month
Γιώργος Λόλας

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Γιώργος Λόλας, because... boobs!

Άρθρο του μήνα
Η Ubisoft Montreal μας μιλάει για το Watch Dogs
Μάνος Γρυπάρης

O lead designer του Watch Dogs Danny Belanger και η ομάδα του μας μίλησαν για όλα, αναμενόμενα στην κορυφή το συγκεκριμένο άρθρο στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of the Month
Sotiris

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο Sotiris. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
Η δυσκολία των σύγχρονων παιχνιδιών
Vitril

Σύμφωνα με τις ψήφους σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld, κορυφαίο blog ήταν το πραγματικά εξαιρετικό "Η δυσκολία των σύγχρονων παιχνιδιών" και ο Vitril θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Video of the Month
Retro Gamers #7: Amiga & Shadow of the Beast

Ο Μάνος πάλεψε με τα... θηρία για να μας παρουσιάσει την Amiga και κέρδισε με τον ιδρώτα του την θέση του κορυφαίου για αυτόν τον μήνα, όπως φαίνεται και στο σχετικό topic του forum του GameWorld!

Επόμενο Best Of
Το επόμενο Best Of θα προσπαθήσει να αναδείξει τα δέκα κορυφαία 2D Platform όλων των εποχών και όπως αντιλαμβάνεστε προβλέπεται μεγάλη μάχη. Φυσικά θέλουμε οπωσδήποτε την βοήθειά σας μέσα από το forum του GameWorld, επομένως κάντε κλικ εδώ για να ψηφίσετε τις δικές σας επιλογές! Όπως πάντα η τελική λίστα θα είναι αποτέλεσμα τόσο της δικής σας ψηφοφορίας όσο και των επιλογών της συντακτικής ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα