Κινδυνεύει το OnLive

Η εταιρεία εξαγοράστηκε λίγο πριν κυρήξει πτώχευση! Κρίση και στο cloud gaming;

Το OnLive είναι μία υπηρεσία cloud gaming, μέσω της οποίας μπορείτε να τρέξετε games συνδεόμενοι στο Internet, μέσω streaming από άλλη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να τα έχετε στην κατοχή σας. Η εταιρεία

έδειχνε έως τώρα ένα σίγουρο προφίλ, ώσπου μέσα στο σαββατοκύριακο οι υπάλληλοί της επιβεβαίωσαν ότι ο εργοδότης τους ετοιμάζεται για πτώχευση κι ότι θα απολυθεί η πλειοψηφία του προσωπικού.

Πάνω από το 50% των υπαλλήλων χρειάστηκε να απολυθούν, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Steve Pearlman διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Το έλλειμμα ανέρχεται σε πέντε δισσεκατομμύρια δολάρια το μήνα και η εταιρεία εξαγοράστηκε από σημαντικό χρηματοδότη (του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί) για να γλιτώσει από αναγκαστική χρεωκοπία.

Μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε απλά ότι η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά προς τους πελάτες της μέχρι νεοτέρας. Γεγονός είναι πάντως ότι με τα τωρινά δεδομένα υπάρχουν ακόμα και υπάλληλοι που δέχτηκαν προσφορά συμβολαίου διάρκειας...ενός μήνα. Εάν δεν υπάρχει σημαντική οικονομική ανάκαμψη με την νέα μετοχική σύνθεση, το μέλλον για το OnLive κρίνεται αβέβαιο.

Δείτε την παρουσίαση του OnLive και την εκτίμηση του GameWorld κατά την αρχική περίοδο λανσαρίσματος της υπηρεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα