iPhone 5: Η επανάσταση που φέρνει προβλήματα

Τι ακριβώς συμβαίνει στο στρατόπεδο της Apple;

Τα τελευταία χρόνια, όταν παρουσιάζεται ένα νέο iPhone, σχεδόν όλος ο τεχνολογικός κόσμος του Internet ασχολείται αμέσως μαζί του! Το ερώτημα είναι τι νέο και ουσιαστικό έχει να προσφέρει κάθε κινητό που λανσάρει η Apple καθώς όλοι μας είχαμε διδαχθεί πολλά απ' το iPhone 4S.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αμερικάνικη εταιρεία

έχει χάσει τον ιδρυτή της, Steve Jobs και μαζί με αυτόν ίσως κι ένα μέρος του πρεστίζ και της έμπνευσης που διέθετε. Με τις τελευταίες του κινήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, προσπαθεί να αγγίξει έστω λίγο από την αίγλη του μεγάλου αυτού δημιουργού. Θα τα καταφέρει; Ας εξετάσουμε το iPhone πιο προσεκτικά.

iPhone 5, επιτέλους!
Για άλλη μια φορά, η παρουσίαση της Apple ήταν σχεδόν πλήρης (παρότι δεν διευκρινίστηκαν εξ αρχής οι τιμές για την ευρωπαϊκή αγορά), ο κόσμος περίμενε για μέρες έξω από τα καταστήματα να παραλάβει το iPhone 5 και τα νέα χαρακτηριστικά του νέου παρουσιάστηκαν ως "επαναστατικά" με το κόστος κάθε έκδοσης της συσκευής να παραμένει...σταθερά υψηλό.

Το iPhone 5 κατάφερε να πουλήσει σαν τρελό τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, διατηρώντας έτσι την Apple σε μια από τις πλουσιότερες εταιρίες του πλανήτη (με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 631 δις. δολλάρια) και την αξία της μετοχής της να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Apple ανακαλύπτει τους χάρτες και την πλοήγηση!
Οι πρώτοι «τυχεροί» που πήραν εκστασιασμένοι στα χέρια τους το νέο iPhone 5 μάλλον άρχισαν να τα χάνουν όταν άνοιξαν τους χάρτες του κινητού. Βλέπετε, η Apple αποφάσισε να εγκαταλείψει παντελώς τους χάρτες της Google (Google Maps) ως μια κίνηση στρατηγικής, ώστε να αρχίσει να αποστασιοποιείται από τον ανταγωνιστική της. Θυμίζουμε ότι η Google αναπτύσσει το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αυτή τη στιγμή στα smartphones.

Τα Maps της Apple με το που λανσαρίστηκε το iPhone 5 βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση (τουλάχιστον σε beta μορφή). Θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε ως ένα από τα πιο τρωτά σημεία του τηλεφώνου. Εάν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά κάποιες από τις "γκάφες" της Apple ως προς τις τοποθεσίες αλλά και διάφορα άλλα ευτράπελα, δείτε αυτό το topic στο forum όπου έχω γράψει περισσότερες πληροφορίες. Απ' τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα maps δεν άργησε να ξεκινήσει ο γνωστός πόλεμος των ανακοινώσεων. Η TomTom, Ολλανδική εταιρία που είναι γνωστή σε όλους μας για τις διάφορες συσκευές πλοήγησης που κατασκευάζει, δήλωσε ως κύρια υπεύθυνη για την κατασκευή των Maps της Apple. Παρόλα αυτά φάνηκε διατεθημένη να βοηθήσει. Από την άλλη όμως, για να καλύψει και η ίδια τα νώτα της, δήλωσε παράλληλα πως προσέφερε ακριβή δεδομένα κι ότι δεν είναι αυτή υπεύθυνη για το πως εμφανίζονται στην εφαρμογή της Apple.

Η Apple δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια!
Ενώ τα forums της Apple έχουν πάρει φωτιά από διάφορα παράπονα χρηστών ανά την υφήλιο για διάφορα λάθη της εφαρμογής (μάλιστα υπήρχε και παρέμβαση του Ιρ

Keywords
Τυχαία Θέματα