Η έβδομη γενιά κονσολών

Το προβάδισμα του Xbox 360, το Blu-ray του PlayStation 3 και οι καινοτομίες του Wii!

Σήμερα στο GameWorld ολοκληρώνουμε το αφιέρωμα στην ιστορία των κονσολών με την έβδομη και τελευταία γενιά κονσολών. Μια γενικά που μας αφήνει μια γλυκιά γεύση, καθώς περιείχε αναρίθμητες ώρες gaming και μεγάλη ανάπτυξη στις online υπηρεσίες. Σήμερα θα δούμε την πρώτη HD κονσόλα από την Microsoft,

την Nintendo να προχωράει σε καινοτομίες κι αλλαγή στρατηγικής, καθώς και την Sony που -εκτός των άλλων- εισήγαγε την πρώτη εμπειρία αναπαραγωγής HD ταινιών.

Κατά την περίοδο της έβδομης γενιάς κονσολών, βιώσαμε την απογείωση του online gaming, τηλεοράσεις με πολλές ίντσες και 3D δυνατότητες προβολής, την άνοδο των indie developers, τα motion controls καθώς και το φαινόμενο των DLCs. Οι κονσόλες που αναδείχτηκαν είναι το Xbox 360 της Microsoft, το PlayStation 3 της Sony και το Wii της Nintendo. Η αρχή έγινε με το Xbox 360 τον Νοέμβριο του 2005 κι ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2006, ακολούθησε το PS3 και το Wii. Αν και οδεύει πλέον προς το τέλος της, η έβδομη γενιά είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη με πολλές νέες κυκλοφορίες στα "σκαριά".

Η Nintendo λάνσαρε τα motion controls χρησιμοποιώντας τα Wii remotes και το sensor bar, δίνοντας έτσι μεγάλη ώθηση στα λεγόμενα casual games και προσέλκυσε νέο κοινό στην βιομηχανία. Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία του Wii, αποφασίστηκε από Sony και Microsoft να ακολουθήσουν το μεγάλο ρεύμα που είχε δημιουργηθεί. Έτσι, κυκλοφόρησε αντίστοιχα το PlayStation Move, που μοιάζει με το Wiimote και το Kinect. Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό, στο Kinect δεν γίνεται χρήση χειριστηρίων αλλά ολόκληρο το σώμα μας χρησιμοποιείται ως "χειριστήριο". Η "φρέσκια" αυτή ιδέα της Microsoft επιβεβαιώθηκε και στην πράξη, αφού μέσα στις πρώτες 60 ημέρες από την κυκλοφορία του, το Kinect πούλησε 8 εκατομμύρια αντίτυπα σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η ηλεκτρονική συσκευή με τις πιο γρήγορες πωλήσεις. Επίσης ,σε αυτή τη γενιά, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται wireless χειριστήρια από όλους, με την Sony να δίνει την δυνατότητα σύνδεσης του χειριστηρίου με καλώδιο ώστε να γίνει φόρτιση της μπαταρίας. Μεγάλη κινητικότητα υπήρξε και στα φορητά συστήματα με μία νέα κόντρα μεταξύ Nintendo και Sony.

Watch YouTube video

Χαρακτηριστικά της έβδομης γενιάς
Το Xbox 360 απέκτησε προβάδισμα στην αγορά λόγω του ότι κυκλοφόρησε ένα χρόνο νωρίτερα από τους ανταγωνιστές του αλλά και γιατί υπήρχε ήδη μεγάλη βάση χρηστών στο Xbox Live λόγω της πρώτης κονσόλας Xbox. Όπως είχε γίνει και με τον προκάτοχο του, το Xbox 360 δεν έλαβε θερμή υποδοχή στο Ιαπωνικό έδαφος, κυρίως λόγω της έλλειψης games που απευθύνονται στο συγκεκριμένο κοινό. Αντιθέτως σε Ευρώπη κι Αμερική συνέχισε να έχει υψηλές πωλήσεις, ακόμη και μετά την κυκλοφορία των PlayStation 3 και Wii. Το γεγονός της γρήγορης κυκλοφορίας της κονσόλας είχε και τα αρνητικά του, μιας και η Microsoft έπρεπε να αντιμετωπίσει κάποια τεχνικά προβλήματα σε μία μερίδα κονσολών. Το γνωστ

Keywords
Τυχαία Θέματα