Η Nokia επιστρέφει με το C1

Νέο Android smartphone με Intel επεξεργαστή και 2GB RAM.

Τα καλά νέα διακοπές δεν γνωρίζουν. Μπορεί να είμαστε μόλις μία βδομάδα πριν την αλλαγή του χρόνου, αλλά ο κόσμος του gaming και της τεχνολογίας δεν ηρεμεί ποτέ. Χωρίς περιστροφές, η Nokia που ήδη έχει ανακοινώσει το πρώτο Android

tablet της στην μετά-Windows Phone εποχή έκανε ακόμα ένα βήμα.

Η παλιά και καλή Nokia
Μπορεί να χρειάστηκαν μόνο τρία χρόνια για να αμαυρωθεί το όνομα αυτής της πασίγνωστης φίρμας, αλλά φαίνεται πως οι σκοτεινές μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Μετά την αποδέσμευσή της από την σειρά Lumia και την εξαγορά τους από την Microsoft η Nokia ελευθερώθηκε. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να κατασκευάσει η ίδια κινητά μέχρι το 2016, όπως λέει το συμβόλαιό της αποδέσμευσής της, αλλά η Foxconn με την οποία συνεργάζεται μπορεί. Έτσι, φημολογείται να βγεί στην αγορά το δεύτερο Android-powered φορητό της που αυτή την φορά είναι smartphone. Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2015 τo Nokia C1 θα κάνει την εμφάνισή του. Θα είναι ένα κλασικό high-end smartphone με Intel επεξεργαστή, 2GB μνήμης RAM και θα έχει πέντε ίντσες οθόνη ανάλυσης 1280x720 pixel. Από άποψη κάμερας πιθανώς θα κουβαλάει μία 8megapixel κάμερα στο πίσω μέρος και μία 5megapixel στο μπροστινό. Φυσικά το λειτουργικό θα είναι Android και πιο συγκεκριμένα το 5.0 Lollipop με το καλημέρα. Πάνω από το λειτουργικό θα υπάρχει ο χειροποίητος Z Launcher της Nokia.

Παλαιές δόξες
Δύο πράματα έριξαν την Nokia από τα κραταιά πόδια της. Πρώτο από τα δύο ήταν το Symbian. Μέχρι το 2010 έμεινε με αυτό το λειτουργικό. Θα πείτε, "Μα καλά που είναι το κακό". Η Nokia πάντα πρωτοπορούσε και θα ήταν πλεονέκτημά της να χρησιμοποιήσει το 2010 το Android σε μερικές συσκευές της, τότε που ήταν στις αρχές του. Σίγουρα θα τα πήγαινε καλά και θα συνέχιζε την φοβερή πορεία της. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός παράγοντας ήταν τα Windows Phone. Τα χοντροκομμένα μονόχρωμα πλακίδια δεν άρεσαν στον περισσότερο κόσμο και τα πραγματικά χαρακτηριστικά των κινητών θάφτηκαν κάτω από μία κακοδουλεμένη 8.0 έκδοση λειτουργικού. Τώρα όμως η Nokia είναι ελεύθερη και το μόνο που ελπίζουμε είναι μία καλή συνέχεια και να πρωτοπορήσει κάποια στιγμή ξανά στο μέλλον. Το όνομα της είναι ισχυρό και ο κόσμος δεν την έχει ξεχάσει.

Για να επιλέξετε ένα smartphone της επιλογής σας, διαβάστε τον οδηγό αγοράς smartphone. Για εκτενέστερη συζήτηση σχετικά με τα κινητά επισκεφτείτε το subforum τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα