Νέα επίθεση από hackers στο PlayStation Network

Το PSN επέστρεψε αλλά...τα χρήματα λείπουν από τα accounts! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 24/8/14 - 14:30] Το PlayStation Network βρίσκεται offline εδώ και λίγα λεπτά μετά από DDOS Attack. Οι hackers που ανέλαβαν την ευθύνη είναι οι @LizardSquad.

Αν

προσπαθήσετε να συνδεθείτε τότε δεν θα σας εμφανιστούν οι online φίλοι σας, ενώ το PlayStation Store θα παραμένει για αρκετή ώρα στο loading.

Τα Battle.net, οι servers του League of Legends και το Path of Exile έχουν επίσης δεχθεί επίθεση. Παρά το DDOS Attack στο Battle.net, το Hearthstone μπορεί να παιχτεί κανονικά αυτή τη στιγμή.

Θα αναμένουμε τα νεότερα στο κατά πόσο έχουν επηρεαστεί τα accounts σας σε όλα τα παραπάνω δίκτυα, σε θέματα κωδικών, προσωπικών δεδομένων κτλ.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2011 η Sony είχε δεχθεί την πρώτη μεγάλη επίθεση στο PlayStation Network, όταν και όλοι οι χρήστες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους προσωπικούς τους κωδικούς. Το δίκτυο τότε είχε παραμείνει offline για πάνω από ένα μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για PS4 και PS3. Συζητήστε τις στο PlayStation forum του GameWorld.

[UPDATE] Η Sony ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα στις 19:40 ώρα Ελλάδας θα εκτελεστεί ένα PSN Maintenance. Θα διαρκέσει 7 ώρες και 10 λεπτά, δηλαδή μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα 02:50.

Αναμένουμε ασφαλώς και την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Sony.

[UPDATE 2] Το PlayStation Network βρίσκεται offline και η Sony δηλώνει απλά ότι έχει επίγνωση του θέματος.

Ακόμη δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Ιαπωνική εταιρεία. Αντίθετα, οι LizardSquad, ομάδα των hackers που έριξε σήμερα το PSN, έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση στο Twitter της.

[UPDATE 3] Η Sony επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα accounts στο PSN μας μέσω της παρακάτω δήλωσης:

"Όπως πολλά ακόμη δίκτυα στον κόσμο, έτσι και το PlayStation Network καθώς και το Sony Entertainment Network δέχθηκαν επίθεση. Παρότι δεν μπορέσατε να έχετε πρόσβαση στο δίκτυό μας και τις υπηρεσίες μας, σας επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρχε παραβίαση στα προσωπικά σας στοιχεία".

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση του θέματος κι ελπίζουμε οι υπηρεσίες μας να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό".

[UPDATE: 25/8/14] Το PSN επανήλθε εδώ και λίγα λεπτά. Η Sony δήλωσε ότι δέχθηκε DDoS Attack λαμβάνοντας μεγάλα πακέτα δεδομένων τα οποία εν τέλει έριξαν τις υπηρεσίες της αλλά δεν εισέβαλαν στο δίκτυό της και στα προσωπικά δεδομένα 53 εκατομμυρίων χρηστών.

Η Sony δεν σκοπεύει τελικά να ρίξει το PSN για maintenance σήμερα στις 19:00. Η καθιερωμένη διαδικασία συντήρησης θα πάρει παράταση σύμφωνα με τον Serum Lake, Moderator στην Community της Sony.

Τέλος, τo FBI διερευνά την υπόθεση εγκατάστασης βόμβας στο αεροπλάνο του προέδρου της Sony Online Entertainment, John Smedley.

[UPDATE: 26/8/14] Όπως μας ενημέρωσε ο Αλέξανδρος Τσάνης (Gremlord) από την στιγμή που το PSN επανήλθε το πρωί της Δευτέρας, ορισμένοι χρήστες του PSN (όπως και ο ίδιος) είχαν κάποια χρήματα στο wallet τους για online αγορές, τα οποία και εξαφανίστηκαν.

Ο ίδιος διέθετε 12 ευρώ τα οποία είδε να γίνονται 0. Ζήτησε από το support την πίστωση η οποία έγινε ορατή στο site του PlayStation Network αλλά ακόμη τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί μέσα στην κονσόλα ώστε να μπορέσει να κάνει online αγορές.


Η Sony έχει διάφορα ακόμη ζητήματα να λύσει μετά το PS downtime δείγμα του ότι δεν επρόκειτο για ένα απλό DDoS attack. Η αλήθεια είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία επηρεάστηκε περισσότερο από τις υπόλοιπες.

Αν έχετε κι εσείς κάτι να παρατηρήσετε μπορείτε να στέλνετε τα emails σας στο [email protected].

Keywords
Τυχαία Θέματα