Έκλεισε η Irrational Games

Η δημιουργός του BioShock κατεβάζει ρολά. Ο Ken Levine ετοιμάζει κάτι νέο.

O Ken Levine, ιδρυτής της Irrational Games, θυγατρικής της 2K Games, αποφάσισε να κλείσει την εταιρεία που ίδρυσε 17 χρόνια πριν. Ως εκ τούτου οι 15 εναπομείναντες υπάλληλοι απολύθηκαν.

Στην μακρόχρονη πορεία της, η Irrational δημιούργησε τα BioShock και BioShock Infinite, Freedom

Force, Tribes: Vengeance και αρκετά ακόμη αξιόλογα games. Ο Levine θα ιδρύσει μια νέα ανεξάρτητη εταιρεία η οποία ενδέχεται να προσλάβει πολλούς από τους εργαζομένους που απολύθηκαν. Είναι προφανές ότι με την νέα του προσπάθεια επιχείρησε να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως από την 2K, έχοντας το 100% των εσόδων.

Τα games της νέας εταιρείας του Levine θα βασίζονται αρκετά στην αφήγηση και ο game designer μας υπόσχεται υψηλό replayability. Αναμένεται να πωλούνται ψηφιακά, χαρακτηριστικό δείγμα ενός indie developer που θέλει να δουλεύει ανεξάρτητα. Ανακοίνωσε επίσης ότι η σειρά BioShock έχει κάνει πωλήσεις της τάξεως των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μέλλον της δημοφιλούς σειράς θα περάσει στην 2K η οποία αποκτά όλα τα δικαιώματα της Irrational αφού η Take-Two την είχε εξαγοράσει από τον Levine το 2006.

Διαβάστε τα reviews των BioShock και BioShock Infinite. Το BioShock 2 αναπτύχθηκε από την 2K Marin και θεωρείται το χειρότερο της σειράς. Να αναμένουμε ανάλογη εξέλιξη και για τα επόμενα;

Keywords
Τυχαία Θέματα