Xbox Live Security update

Με αυξημένα μέτρα κατά της υποκλοπής των Xbox Live accounts.

Ο Alex Garden, general manager του Xbox Live, ανακοίνωσε μία σειρά από αναβαθμίσεις σε θέματα προστασίας που θα εισάγει η Microsoft στο Xbox Live.

Σύμφωνα με το επίσημο Xbox Blog,

η online υπηρεσία του Xbox 360 έχει τα εξής updates:
- Περισσότερες ειδοποιήσεις για τα μέλη των οποίων οι λογαριασμοί μπορεί να έχουν παραβιαστεί. Οι ειδοποιήσεις θα τους ενημερώνουν να αλλάξουν τους κωδικούς τους, να στείλουν αποδειχτικά ότι συνδέθηκαν ή να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη του Xbox Live. Όλα αυτά θα βοηθούν την ομάδα του Xbox να "κλειδώσει" άμεσα τον λογαριασμό, να διερευνήσιε την υπόθεση και να τον επαναφέρει στον κάτοχό του, αν παρατηρήσει π.χ. ότι κάποιος συνδέεται από ένα νέο μέρος.
- Νομικές διαδικασίες με τις οποίες μπλοκαρίστηκαν οι online δημοσιεύσεις των gamertags, τα usernames και οι κωδικοί, που είχαν συγκεντρώσει παλαιότερα hackers και δημοσίευαν στο Internet.
- To Ανοιξιάτικο update του Xbox Live περιείχε μία σειρά από αναβαθμίσεις που επέτρεψαν στη Microsoft να χτίσει τις βάσεις για το μέλλον (σ.σ. το θέμα είναι γιατί αυτή η είδηση μας ανακοινώνεται τώρα).
- Αποστολή κωδικών στα κινητά τηλέφωνα του κατόχου του λογαριασμού ώστε να επιβεβαιωθεί η πρόσβαση σε αγορές απ' το Xbox.com ή τυχόν αλλαγές στο λογαριασμό που δεν προέρχονται από γνωστή συσκευή απ' την οποία συνδέεται ο κάτοχός του.
- Η εγκληματική δραστηριότητα θα αποτραπεί και θα μειωθεί, με έρευνες της Microsoft για τις κλοπές των gamertags, τους κλεμμένους λογαριασμούς που πωλούνται και τις απάτες πιστωτικών καρτών. Όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες θα ρισκάρουν ποινικές διώξεις και αποκλεισμούς απ' το Xbox Live στους λογαριασμούς τους ή ακόμα και στην κονσόλα τους. Αυτό ισχύει τόσο για τους πωλητές όσο και για τους αγορές Xbox Live λογαριασμών και περιεχομένου!

Πέραν όλων αυτών, ο Alex Garden σας προτείνει να αλλάξετε τους κωδικούς σας και να χρησιμοποιείτε πάντοτε διαφορετικό password για όλες τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα