Windows 8 Office

Η Microsoft αποκαλύπτει το νέο Office.

Με την απλή ονομασία "Office", τακτική που χρησιμοποιείται από developers όταν θέλουν να ανακοινώσουν το reboot ενός video game, η Microsoft ανακοίνωσε το νέο Office

που θα διατεθεί μαζί με τα Windows 8. Το Office διατίθεται ως υπηρεσία στο cloud, ενώ αξιοποιεί σε σημαντικό βαθμό τις καινοτομίες που εισάγουν τα Windows 8.

Ο Steve Ballmer, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, παρουσίασε στο San Francisco την customer preview έκδοση του νέου Microsoft Office, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για download στο office.com/preview. Η νέα έκδοση του Office διαθέτει έναν έξυπνο σχεδιασμό που λειτουργεί άψογα με αφή, γραφίδα, ποντίκι ή πληκτρολόγιο, σε όλες τις νέες συσκευές που τρέχουν Windows, συμπεριλαμβανομένων και των tablets. Το νέο Office είναι «εξωστρεφές», προσφέροντας σύγχρονους τρόπους χρήσης, από το απλό διάβασμα και τις σημειώσεις, μέχρι τις συναντήσεις και την επικοινωνία, ενώ θα φτάνει στον τελικό χρήστη μέσω μιας υπηρεσίας cloud που θα ανανεώνεται διαρκώς.

«Στη Microsoft κάνουμε τολμηρά βήματα», ανέφερε ο Ballmer στη συνέντευξη τύπου στο San Francisco. «Το νέο σύγχρονο Office θα παρέχει ασύγκριτη παραγωγικότητα και ευελιξία τόσο σε ιδιώτες-καταναλωτές, όσο και σε επιχειρηματικούς πελάτες. Είναι μια υπηρεσία στο cloud και θα αξιοποιείται πλήρως όποτε συνδυάζεται με τα Windows 8».

Το Office όταν τρέχει σε Windows 8
Τα βασικά χαρακτηριστικά του Office όταν θα τρέχει στο περιβάλλον των νέων Windows 8 είναι τα εξής:
• Αφή, παντού. Το Office ανταποκρίνεται στην αφή τόσο φυσικά όσο και στο ποντίκι και στο πληκτρολόγιο. Περάστε το δάχτυλό σας πάνω στην οθόνη ή ακουμπήστε την για να ζουμάρετε και να διαβάσετε πιο εύκολα τα αρχεία και τις παρουσιάσεις σας. Δημιουργήστε νέο περιεχόμενο και αποκτήστε πρόσβαση σε νέες λειτουργίες μόνο με ένα άγγιγμα.
• Γραφή. Χρησιμοποιείστε τη γραφίδα για να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο, να κρατήσετε σημειώσεις και να έχετε πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες. Απαντήστε χειρόγραφα στα email σας και μετατρέψτε τα αυτόματα σε κείμενο. Χρησιμοποιήστε τη γραφίδα ως laser pointer όταν παρουσιάζετε. Χρωματίστε το περιεχόμενο σας και σβήστε τα λάθη με ευκολία.
Νέα Windows 8 apps (εφαρμογές). Το OneNote και το Lync αποτελούν τα πρώτα νέα apps του Office, στο στυλ των Windows 8. Αυτά τα apps είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν δυνατότητα χρήσης με αφή στα tablets. Ένα νέο ακτινωτό μενού στο OneNote κάνει την πρόσβαση σε επιμέρους λειτουργίες πολύ εύκολη, μέσω αφής.
• Ενσωματωμένα στα Windows RT. Το Office Home and Student 2013 RT, που περιλαμβάνει νέες εκδόσεις των εφαρμογών Word, Excel, PowerPoint και OneNote, θα είναι ενσωματωμένο στις συσκευές ARM με Windows 8, συμπεριλαμβανομένων και των tablets Microsoft Surface.

Το Office στο Cloud
• SkyDrive. Το Office σώζει έγγραφα απευθείας στο SkyDrive, ώστε όλο το περιεχόμενό σας να είναι μόνιμα διαθέσιμο μέσω του tablet, του υπολογιστή και του τηλεφώνου σας. Τα έγγραφα σας είναι επίσης διαθέσι

Keywords
Τυχαία Θέματα