Top 10: Τα καλύτερα games βασισμένα σε κόμικς

Από το χαρτί στην οθόνη.

Όταν οι «χάρτινοι» ήρωες που αγαπήσαμε από τις σελίδες των κόμικς ζωντανεύουν μέσα από τα video games δεν μπορούμε παρά να έχουμε θετική προδιάθεση. Άσχετα από την τελική ποιότητα ενός τέτοιου παιχνιδιού, η συμπάθειά μας προς τον εκάστοτε πρωταγωνιστή είναι δεδομένη καθώς μιλάμε για χαρακτήρες με τους οποίους μεγαλώσαμε. Όταν δε το αποτέλεσμα είναι ένας τίτλος αξιώσεων, η ευχαρίστησή μας είναι διπλή, τόσο για το απολαυστικό gameplay όσο και για την ευκαιρία
που έχουμε να ζήσουμε τις περιπέτειες μέσα από τα μάτια του αγαπημένου μας ήρωα.

Κόμικς και games λοιπόν είναι το θέμα μας αυτή την εβδομάδα και η αλήθεια είναι ότι πέρα από την ξεκάθαρα «καπαρωμένη» πρώτη θέση, έγινε μεγάλη μάχη για της υπόλοιπες, με games να μένουν εκτός στις λεπτομέρειες. Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως πάντα θα μας συγκινούν λίγο περισσότερο οι τίτλοι που περιλαμβάνουν κάποιον από τους αγαπημένους μας ήρωες.

Την επόμενη εβδομάδα η στήλη Best Of θα κάνει ένα μικρό «διάλειμμα» από το Top 10 καθώς θα ασχοληθεί με το καλύτερο και το χειρότερο game του Ιουνίου που σιγά-σιγά μας αφήνει. Όπως πάντα μπορείτε να ψηφίσετε το δικό σας καλύτερο και χειρότερο game του μήνα στο σχετικό topic του forum. Μέχρι τότε, πάμε να θυμηθούμε τις 10 πιο μνημειώδεις μεταφορές της ένατης τέχνης στον ψηφιακό κόσμο των games.

10: Marvel Super Heroes (1995)
Capcom
Arcade, Sega Saturn, PlayStation
Εντάξει, σίγουρα η σειρά Marvel vs. Capcom είναι αυτή που καθιέρωσε το ύφος των εν λόγω games. Αντίθετα, πολλοί μπορεί να θεωρήσετε ότι άξιζε να βρίσκεται εδώ ο πρώτος τίτλος της σειράς, το X-Men: Children of the Atom. Όμως, η αλήθεια είναι πως το Marvel Super Heroes ήταν το κομβικό παιχνίδι που εξέλιξε αρκετά τον προκάτοχό του και ταυτόχρονα «γέννησε» την μετέπειτα crossover σειρά αφού καθόρισε όσο κανένα το στυλ των αγαπημένων αυτών fighting games.

Το παιχνίδι δανείστηκε όσον αφορά το σενάριο ορισμένα στοιχεία από τη σειρά κόμικς της Marvel «The Infinity Gauntlet», μία συλλεκτική έκδοση σε έξι τεύχη. Βέβαια το σενάριο δεν μας ενδιέφερε και πολύ αφού η ουσία ήταν πως είχαμε ένα φοβερό fighting game όπου μπορούσαμε να χειριστούμε ορισμένους από τους πλέον αγαπημένους μας ήρωες (ή και κακούς) του κόσμου της γνωστής εταιρείας. Ο Captain America, ο Wolverine, ο Spider-Man, ο Magneto, ο Hulk και αρκετοί άλλοι ήταν εκεί μαζί με όλες τις δυνάμεις τους, δοσμένες πιο εντυπωσιακά από ποτέ. Κάθε χαρακτήρας είχε το δικό του στυλ και τις δικές του ξεχωριστές επιθέσεις, όλες εμπνευσμένες άμεσα από τις μοναδικές ικανότητες του καθέενός.

{youtube}3eh6HvJqYDc|400|300{/youtube}
Το gameplay του παιχνιδιού χαρακτηριζόταν από τους αρκετά γρήγορους ρυθμούς, ενώ είχε πολύ όμορφα γραφικά, τρομερά χρώματα και animations γεμάτα «ζωντάνια». Χαρακτηριστικό είναι πως ο σχεδιασμός και οι βασικές κινήσεις των χαρακτήρων έχουν μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιοι μέχρι και στα σημερινά games. Σίγουρα πολλοί θα θυμάστε από τότε τις πραγματικ
Keywords
Τυχαία Θέματα