Top 10: Τα καλύτερα FPS

Τα κορυφαία First-Person Shooters που έχουμε δει!

Τα First-Person Shooters χωρίς αμφιβολία κατέχουν μια θέση στην καρδιά εκατομμυρίων gamers ανά τον κόσμο. Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει εκατοντάδες δημιουργίες που ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία παιχνιδιών, ελάχιστες όμως έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστήσουν.

Οι 10 τίτλοι που αποτελούν το Best Of αυτής της εβδομάδας προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και την συντακτική ομάδα του GameWorld. Η προσπάθειά μας να ξεχωρίσουμε

τα καλύτερα εξ' αυτών αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, αφού έπρεπε να λάβουμε υπόψη μας αρκετά κριτήρια. Μερικά από αυτά είναι ο τεχνικός τομέας, η συνολική απήχηση των τίτλων, η πρωτοτυπία, το κατά πόσο προσφέρουν ανταγωνιστικό multiplayer κ.ο.κ. Οι επιλογές της σύνταξης βασίστηκαν κυρίως στα παραπάνω κριτήρια.

Ακολουθεί το Top 10 των καλύτερων First-Person Shooters:

10: Resistance 3 (9/9/2011)
Insomniac Games, Sony
PS3

Το πρώτο Resistance αποτέλεσε έναν από τους τίτλους που συνόδευσαν το PlayStation 3 στην πρώτη του κυκλοφορία και πολύ σύντομα γνώρισε σημαντική εμπορική επιτυχία. Το μέλλον της σειράς προδιαγράφονταν λαμπρό, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη καθώς το Resistance 2 -παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασε απο reviewers- δεν αγαπήθηκε από το κοινό όπως ο προκάτοχός του. Η Insomniac λαμβάνοντας υπόψη το αρνητικό feedback των παικτών αποφάσισε να συμπεριλάβει ξανά το offline co-op και γενικώς δούλεψε με αρκετό μεράκι πάνω στο τρίτο μέρος της σειράς, ώστε να της προσδώσει ξανά την χαμένη της αίγλη.

To Resistance 3 εκτυλίσσεται σ' ένα post-apocalyptic τοπίο, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης να έχει εξοντωθεί από τους Chimerans. O Joseph Capelli παίρνει την θέση του Nathan Hale στον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή και οι ελπίδες ολόκληρης της ανθρωπότητας πέφτουν...στην πλάτη σας.

Watch YouTube video

Η Insomniac Games έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της, καθώς αυτή η δημιουργία προσφέρει εκρηκτική δράση και μια άκρως ικανοποιητική εμπειρία, τόσο στο single-player campaign, όσο και στα διάφορα multiplayer modes της. Αξίζει να αναφερθούμε στην εξαιρετική A.I των Chimerans και στα εντυπωσιακά boss fights. Γενικά ο βαθμός της πρόκλησης είναι αρκετά υψηλός, όχι σε βαθμό όμως που να αποθαρρύνει τον μέσο παίχτη. Δυστυχώς, οι απογοητευτικές πωλήσεις του τίτλου έβαλαν...ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για κάποιο ενδεχόμενο sequel. To Resistance 3 αποτελεί το κύκνειο άσμα μιας εξαιρετικής τριλογίας, η οποία δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν λάτρη των FPS παραπονεμένο και όσοι από εσάς δεν το έχετε παίξει αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία.

9: Deus Ex (26/6/2000)
Ion Storm, Eidos Interactive-Aspyr-Square Enix
PC, PS2, Mac, PS3

Η Ion Storm κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια προγραμματιστική εταιρεία "dream team", αφού στο δυναμικό της περιελάμβανε κορυφαίους δημιουργούς στην βιομηχανία των video games,

Keywords
Τυχαία Θέματα