The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

O Link στην αναζήτηση για.. μάσκες!

Τα remakes που φτιάχνει η Nintendo δεν έχουν σταματημό το τελευταίο διάστημα κι αυτή τη φορά στο ρεπερτόριό της συναντάμε το The Legend of Zelda: Majora's Mask για το 3DS.

Πρόκειται για άλλο ένα remake από παιχνίδι Zelda του Nintendo

64 και μάλιστα 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τότε που το 2000 η κονσόλα βρισκόταν "στη δύση της". Είναι ένα από τους πιο πετυχημένους τίτλους της Nintendo πουλώντας 314.000 αντίτυπα στην Ιαπωνία από τη πρώτη κιόλας βδομάδα και περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα στις συνολικές πωλήσεις.

Το ίδιο το παιχνίδι χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη και διαφορετική σειρά στην ιστορία του Link, αυτή τη φορά στη περιοχή Termina, που είναι ένας παράλληλος κόσμος του Hyrule. Στη χώρα αυτή θα συναντήσετε στο διάβασα αρκετούς χαρακτήρες που θα σας θυμίσουν το Ocarina of time.

Μια διαδρομή στα Χαμένα Δέντρα!
Η Ιστορία του Majora’s Mask είναι μια μικρή συνέχεια από τα γεγονότα του Ocarina of time. Μετά την ήττα του Ganodorf, ο Link επιστρέφει πίσω στο χρόνο, στα παιδικά του χρόνια. Ξεκινάει την περιπέτεια του με το άλογο (Epona) ταξιδεύοντας στην περιοχή Lost Woods. Ο Link πέφτει από το άλογο αφού πρώτα δεχτεί επίθεση από ένα διαβολάκι που φοράει τη μάσκα.

https://www.youtube.com/watch?v=MkGYesaU_0U

Την στιγμή που ο Link είναι αναίσθητος, το διαβολάκι (Skull Kid) του κλέβει την Ocarina και φεύγει με το άλογο. Οριακά ο Link προλαβαίνει να πιαστεί από το πόδι του άλογου για λίγη ώρα αλλά πέφτει. Έτσι ο ήρωάς μας, χαμένος στο Lost Woods, αναζητεί την πορεία του. Σε πρώτη φάση ξεκινάει η περιπέτεια στην αναζήτηση της Ocarina και μετέπειτα ο στόχος είναι να επιστραφεί η επίσης κλεμμένη μάσκα στο προκάτοχό της. Αξίζει να σημειωθεί πως η μάσκα Majora προκαλεί σε αυτόν που θα τη φορέσει κακόβουλες σκέψεις και δυνάμεις. Γι' αυτό άλλωστε και ο κακός της υπόθεσης (Skull kid) θέλει να εξουσιάζει και να κλέβει αντικείμενα.

Πιάστε τον κλέφτη
Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο ήρωάς μας (Link), βρίσκεται στο δάσος Lost Woods, μεταμορφωμένος ως Deku Scrub από τα μάγια που του έκανε το Skull Kid λίγο πριν φύγει με το άλογο, τη μάσκα και την ocarina. Έχετε τρεις ημέρες στη διάθεσή σας για να τα καταφέρετε. Αρχικά θα σας παρουσιαστεί μια πίστα για να μάθετε τους βασικούς χειρισμούς. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι θετικό αν είστε αρχάριος παίχτης η δεν έχετε ξαναπαίξει το παιχνίδι παλιότερα στο N64. Με το circle pad προχωράτε, το Α είναι η βασική κίνηση (αλληλεπίδραση με το περιβάλλον η rollάρισμα στο έδαφος) και το Β η επίθεση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο χειρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Circle pad Pro, που βελτιώνει αρκετά την κατάσταση, ειδικά στη χρήση των όπλων. Χωρίς αυτό, θα πρέπει να σταθείτε σε ένα σημείο και να στοχεύσετε γύρω σας με το Circle Pad ή το γυροσκόπιο κάτι που ειδικά στα boss fights είναι ότι χειρότερο. Το μεγάλο αυτού του 3DS είναι ο άμεσος έλεγχος των αντικειμένων σας που εμφανίζονται στην κάτω οθόνη, κάτι που δεν υπήρχε στο N64.

Το πρώτο quest στην ιστορία, είναι να πάρετε πίσω την Ocarina. Πρέπει όμως πρώτα να επισκεφτείτε την Clock Town και να εκπληρώσετε ορισμένα sub-quests πριν φτάσετε στην πρώτη αναμέτρηση με το Skull Kid που έχει τη μάσκα και την Ocarina. Ενδεχομένως να σας δυσκολέψει στην αρχή αν δεν έχετε προηγούμενη πείρα με ανάλογου τύπου παιχνίδια. Υπάρχει ένας χρονικός περιορισμός κάθε φορά για να ολοκληρώσετε τα απαραίτητα quests μέχρι να μπλοκάρετε το έργο του Skull Kid. Το σατανικό του σχέδιο είναι να καταλάβει τη περιοχή με τις σκοτεινές του δυνάμεις.

Η μάσκα Majora δεν είναι η μόνη που θα βρείτε κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας. Θα ανακαλύψετε αρκετές ακόμη μάσκες που θα χρειαστεί να φορέσετε σε ορισμένα σημεία μέσα στο παιχνίδι ώστε να ολοκληρώσετε τις αποστολές. Στο έργο σας θα σας βοηθήσουν πολύ τα Notebooks που -σε αντίθεση με την original έκδοση του Nintendo 64- σας κατατοπίζουν πλήρως παρέχοντας όλες τις γνωστές πληροφορίες που έχετε συλλέξει, π.χ. από NPC. Μάλιστα σας παρέχουν και οδηγίες για το που θα πρέπει να μεταβείτε, κάτι που σας λύνει σημαντικά τα χέρια.

"I'm going deeper underground..."
Αν επιθυμείτε να συλλέξετε ειδικά αντικείμενα τότε θα χρειαστεί να επισκεφθείτε διάφορες τοποθεσίες της χώρας και να βοηθήσετε NPCs όπου σας το ζητήσουν ή να ολοκληρώσετε dungeons. Για τον κόπο σας θα λάβετε επιπλέον όπλα και εξοπλισμό (όπως μεγαλύτερο σακίδιο για τις βόμβες σας). Ειδικά τα dungeons σας ανταμείβουν με πλούσιο gear, αλλά και απειλητικά bosses στο τέλους τους. Σε αυτά θα βρείτε και τις γνώριμες νεράιδες που ζητούν να τις γυρίσετε εκεί που ανήκουν. Ως συνήθως κάθε boss πέφτει αν εκμεταλλευτείτε ένα αδύναμο σημείο του, ενώ το A.I. τους είναι το μόνο που αξίζει σε σχέση με τους απλούς εχθρούς.

Θα καταστραφεί ο κόσμος από τη μαγική μάσκα η θα προλάβετε να αποτρέψετε τη κατάσταση; Η απάντηση αυτονόητη.

Όσο συλλέγετε μάσκες τόσο αποκαλύπτετε τις μαγικές τους ιδιότητες, όπως το να είστε πιο αποτελεσματικοί στη μάχη, να εξημερώνετε τα ζώα, να λύνετε γρίφους ή ακόμα και να ...κάνετε τους γύρω σας να χορεύουν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί κατά πολλούς ότι πιο διασκεδαστικό έχει υπάρξει στην ιστορία της σειράς Zelda.

Η διάρκεια του παιχνιδιού φτάνει στις 20 ώρες, ενώ όσοι επιθυμείτε να το ολοκληρώσετε στο έπακρο υπολογίστε τουλάχιστον 5 επιπλέον ώρες. Στο The Legend of Zelda: Majora's Mask παρατηρήσαμε ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε save όποτε θέλετε. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στο χάρτη που μπορείτε να σώσετε τη πρόοδο σας. Τουλάχιστον είναι λίγο περισσότερα σε σχέση με πριν, ενώ με το The Song of Soaring μπορείτε να μεταφερθείτε άμεσα στο παρελθόν σε οποιοδήποτε save σας και να διορθώσετε τις κινήσεις σας.

Ένας 3D κόσμος ξεδιπλώνεται
Η μηχανή γραφικών είναι ανάλογη με το Ocarina of time, αλλά αρκετά βελτιωμένη. Τα animations του Link έχουν βελτιωθεί, ενώ μεγάλη εντίπωση μας έκαναν τα οπτικά εφέ, ακόμη περισσότερο δε οι λάμψεις στις νεράιδες που θα συναντήσετε. Δεν μιλάμε απλά για port από N64 αλλά το συγκεκριμένο remake του παιχνιδιού είναι εξαιρετικό όταν παίζεται σε 3D, καθώς η παραμικρή λεπτομέρεια είναι προσεγμένη. Τα περισσότερα πολύγωνα και η βελτιωμένη οπτική γωνία των αντικειμένων βελτιώνουν σημαντικά την αίσθηση του περιβάλλοντος.

Ding Dong
Στον τομέα του ήχου δεν έχουμε παράπονα. Η απόκριση των ηχητικών εφέ και της μουσικής είναι άμεση ανάλογα με τα όσα συμβαίνουν στον Link και στο περιβάλλον γύρω του. Η μουσική επένδυση θα σας θυμίσει παλιές αγαπημένες Zelda εποχές και σίγουρα θα απολαύσετε το να ακούτε επικά κομμάτια που νοσταλγείτε.

Dawn of the last day
Σε γενικές γραμμές το The Legend of Zelda: Majora's Mask είναι μια εξαιρετική κυκλοφορία για το 3DS, εφόσον δεν έχετε παίξει/τερματίσει την original κυκλοφορία στο Nintendo 64. Προσφέρει κάποια tips για τους νέους παίκτες, αν και ο μέσος όρος δυσκολίας του απευθύνεται και σε όσους είναι ικανοί στο να λύνουν ορισμένους περίεργους γρίφους. Το Circle Pad Pro επιβάλλεται -στον ίδιο βαθμό θα έλεγα- να χρησιμοποιηθεί και με το Resident Evil: Revelations. Τέλος, η τιμή του παιχνιδιού ξεκινάει από τα 40 ευρώ και δεδομένης της διάρκειάς του θα το λατρέψετε.

Θετικά:
- Άμεση και γρήγορη μετάβαση
- Πιο εύκολη εκμάθηση
- Επικά boss fights
- Η αντοχή του
- Ο τεχνικός τομέας του

Αρνητικά:
- Χωρίς Circle Pad Pro χειρισμός και κάμερα θα σας παιδέψουν
- Τα save points παραμένουν αραιά

Βαθμολογία
Γραφικά: 8.5
Ήχος: 9
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8.5

Οι λάτρεις της σειράς και του 3DS θα το προσθέσετε στις συλλογές σας, παρέα με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις απ' την εποχή του Nintendo 64.

Ανδρέας Γρυπάρης

Keywords
Τυχαία Θέματα