Apple Search

Νέα μηχανή αναζήτης από την Apple.

Η Apple προσλαμβάνει άτομα για την δημιουργία της δικής της μηχανής αναζήτησης με το όνομα "Apple Search".

Η Google πριν χρόνια ξεκίνησε ως μηχανή αναζήτησης πριν επεκταθεί σε άλλους τομείς και γίνει η εταιρεία κολοσσός που γνωρίζουμε σήμερα. Σήμερα, η Apple

μοιάζει να σκέφτεται με τον αντίστροφο τρόπο. Μία πρόσφατη αγγελία της Apple δείχνει πως υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία μιας μηχανής αναζήτησης με το όνομα "Apple Search". Πιο συγκεκριμένα, στην αγγελία αναφέρονται τα παρακάτω: " Η Apple ψάχνει για Apple Search Engineering Program Manager, ο οποίος θα διευθύνει projects σχετικά με μία πλατφόρμα αναζήτησης η οποία θα εξυπηρετεί εκατομμύρια χρήστες. Πάρτε και εσείς μέρος στον επαναστατικό τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τα κινητά τους".

Επομένως, το ερώτημα που δημιουργείται δεν είναι αν η Apple σχεδιάζει μια μηχανή αναζήτησης, αλλά τι θα αφορά! Σίγουρα θα είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για όλα τα προϊόντα της Apple. Τουλάχιστον αυτήν την τακτική ακολουθούν όλες οι μεγάλες εταιρείες και ειδικότερα η Apple που παρέχει ένα σύστημα αρκετά κλειστό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε η Google εξασφαλίζει, μέχρι σήμερα, τα περισσότερα από τα έσοδά της μέσω των αναζητήσεων και αφού ήταν πρόθυμη να προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δολλάρια για να παραμείνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα τηλέφωνα της Apple, αυτό σημαίνει πως η θέση είναι αρκετά σημαντική. Επιπλέον, το συμβόλαιο της Google με τους Safari browsers λήγει φέτος, πράγμα που δείχνει ότι ήρθε η ώρα της Apple να δοκιμάσει.

Η προετοιμασία
Υπηρεσίες όπως το Siri και το Spotlight search στο λειτουργικό OS X Yosemite έχουν ήδη κάνει τους χρήστες οικείους με τις αναζητήσεις τις Apple ενώ παράλληλα συλλέγουν όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που δίνουν αξία σε μια μηχανή αναζήτησης. Ταυτόχρονα, οι τελευταίες προσλήψεις της Apple όπως αυτή του search expert William Stasior που συνεργαζόταν με το Amazon και το AltaVista, δείχνουν ότι γίνεται μπόλικη δουλειά στο παρασκήνιο. Μέχρι να έρθει μια πιο επίσημη δήλωση από την εταιρεία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαντεύουμε πού θα χρησιμοποιειτε και πότε θα κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελευταία φορά που η Apple πήγε να μπλεχτεί στα πόδια της Google (Apple Maps), το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Διαβάστε για τις μηνύσεις από χρήστες iPhone και επισκεφθείτε το forum Smartphones &Tablets για εκτενείς συζητήσεις απ' την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld