Steam Controller: Gameplay video

Η Valve δείχνει σε βίντεο πως θα λειτουργεί το χειριστήριό της στα games

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Valve αποκάλυψε το Steam Controller, ένα νέο χειριστήριο που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Στο βίντεο που θα δείτε, ο Jeff Bellinghausen, τεχνικός της Valve, μας δείχνει πως θα λειτουργεί το χειριστήριο με το Portal 2. Για τον συγκεκριμένο

τίτλο, θα χρησιμοποιήσετε το αριστερό trackpad για να κινήσετε τον χαρακτήρα σας ενώ το δεξί trackpad παίρνει το ρόλο του ποντικιού και σας επιτρέπει να αλλάξετε το που κοιτάζει ο χαρακτήρας σας. Μετά από αυτό βλέπουμε το Civilization 5 με το δεξί pad να κουνάει τον κέρσορα ενώ το αριστερό να κυλάει τον χάρτη.

{youtube}eeAjkbNq4xI|500|300{/youtube}

Στην συνέχεια η αμερικάνικη εταιρία αποφάσισε να μας δείξει και πως θα λειτουργεί το Steam Controller στα FPS. Στο Counter-Strike: Global Offensive τα trackpads λειτουργούν ακριβώς όπως και στο Portal 2 με μοναδική διαφορά ότι για να πυροβολήσετε πιέζετε το κέντρο του δεξιού pad. Από την άλλη στο Papers Please, που δεν απαιτεί την χρήση keyboard, και τα δύο trackpads κινούν τον κέρσορα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι έτσι ώστε να είναι πιο βολικό για τους αντίχειρες σας.

Βέβαια ίσως υπάρχει πρόβλημα με την ευαισθησία των pads ειδικά στα FPS που είναι απαραίτητες οι κινήσεις ακριβείας. Πάντως, φαίνεται έξυπνος ο σχεδιασμός του Steam Controller αλλά δημιουργεί ερωτήματα για το πόσο εύχρηστο θα είναι, ειδικά σε FPS και Action τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα