Sony Ericsson Xperia Mini Pro review

Μικρό μου Sony, μικρό μου Sony...

Χαρακτηριστικά:
Διαστάσεις: 92x53x18 χιλιοστά
RAM: 512 MB
Chipset: Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Επεξεργαστής: Μονοπύρινος, Scorpion στο 1GHz
Τσιπ γραφικών: Adreno 205
Οθόνη: LED-backlit LCD, 320 x 480 pixels, 3.0 inches (~192 ppi) , 16 εκατομύρια χρώματα, capacitive touchscreen
Εσωτερική Μνήμη:

400 ΜΒ
Βάρος: 136γρ.
Υποδοχή κάρτας μνήμης: Ναι, Micro SD, μέχρι 32 GB
Πίσω κάμερα: 5 MP, 2592x1944 pixels, LED flash, autofocus, image stabilization, smile and face detection, touch focus. Video: 720p
Μπροστινή κάμερα: VGA
Λειτουργικό: Android, v2.3 Gingerbread, αναβαθμίσιμο σε v4.0 Ice Cream Sandwich
Μπαταρία: Li-Ion 1200 mAh
Συνδεσιμότητα: 2G, 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, DLNA, Bluetooth v2.1 με A2DP, microUSB, 3,5 mm jack
SAR (ακτινοβολία): 0.46 W/kg
Άλλα: GPS με A-GPS
Χρώματα: Μαύρο, Άσπρο, Τιρκουάζ και Ροζ
Κυκλοφορία: Αύγουστος 2011
Τιμή: Από 203 ευρώ

Το Xperia Mini Pro αποτελεί το τελευταίο μοντέλο της σειράς Xperia Mini της Sony Ericsson. Υπάρχουν αισθητές αλλαγές από το προηγούμενο X10 Mini Pro στην οθόνη και τον επεξεργαστή, όπως και μια μεγάλη μείωση στην ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό, από 1.61 W/kg του Χ10 (επίπεδα iPhone) σε 0.46 W/kg. Η τελευταία αυτή διαφορά το καθιστά αισθητά πιο ασφαλές από το προηγούμενo μοντέλo.

Εμφάνιση
Το Mini Pro είναι ελάχιστα πιο μεγάλο και έχει μεγαλύτερη οθόνη από το Χ10 κατά 0.45 ίντσες με υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερη πυκνόνητα στα pixels. Επίσης, ενσωματώνει την Bravia Engine για καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων, κάτι που έλειπε από το παλαιότερο μοντέλο. Τα χρώματα είναι ζωηρά και έντονα με την αντίθεση και τη φωτεινώτητα της οθόνης να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Το νέο Mini Pro έχει λιγότερα φυσικά κουμπιά, μιας και τα menu buttons είναι πλέον αφής. Το σασί είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με όμορφη διαγράμμιση, ενώ η οπίσθια όψη του είναι ταυτοχρόνως και το καπάκι του κινητού.

Το Sony Ericsson Xperia Mini Pro διατίθεται σε τέσσερα χρώματα και συγκεκριμένα μαύρο και τιρκουάζ (μαύρη έκδοση) και άσπρο και ρόζ (άσπρη έκδοση). Ανάμεσα μια χρωμιομένη γραμμή χωρίζει την οθόνη και το φυσικό πληκτρολόγιο. Το πληκτρολόγιο έχει 4 σειρές κουμπιών και 11 στήλες, μία παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο. Όσον αφορά στην αντοχή, το κινητό είναι σχετικά ανθεκτικό σε πτώσεις, με μόνη επιφύλαξη στο χρωμιομένο κομμάτι, το οποίο αν χτυπηθεί δυνατά τότε θα φανεί το μάυρο χρώμα του πλαστικού από κάτω.

Απόδοση
Ο μονοπύρινος Scorpion της Qualcomm στο 1GHz ήταν για την εποχή του ένας από τους πιο δυνατούς επεξεργαστές λόγω του χρονισμού του, που ακόμα κρατάει καλά και μπορεί να διαχειρίζεται το σύστημα και τις εφαρμογές ικανοποιητικά. Μπορεί να επισκιάζεται από τα νεότερα Samsung Galaxy S III και iPhone 5, τουλάχιστον όμως είναι ταχύς και δεν "κολλάει", σχεδόν, πουθενά. Σε μερικές περιπτώσεις ωστόσο, κάποιες εφαρμογές αργούν να ξεκινήσουν με αποτέλεσμα το κινητό να μην ανταποκρίνεται για λίγα δευτερόλεπτα. Η απόδοσή του είναι γενικά καλή, και τα αποτελέσματα των benchmarks να είναι αξιοπρεπή για μια συσκευή δύο ετών.

Τα Android games στο Xperia Mini Pro έχουν γρήγορο loading και ο επεξεργαστής Adreno 205 κρατάει τα FPS σε πολύ καλό επίπεδο. Η συνδεση στα ασύρματα δίκτυα επιτρέπει μέχρι και σύνδεση σε ασύρματό router με απόσταση δύο ορόφων. Επιπλέον, η σύνδεση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι εξίσου καλή από πλευράς κινητού, πιάνοντας σήμα σχεδόν σε κάθε σημείο υπόγειων συρμών, αν και σε αυτό το σημείο παίζει ρόλο και ο πάροχος. Η κάμερα των 5 megapixels βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες (αντίστοιχη με αυτή ενός iPhone 4) και χρησιμοποιεί τη λειτουργία auto focus. Αντίστοιχα όμως, η ποιότητα του βίντεο υστερεί καθότι φτάνει τα 720p, κάνοντας το Xperia Mini Pro να υστερεί έναντι άλλων smartphones με ισχυρότερη κάμερα. Σε κάθε περίπτωση, αν και η ποιότητα της οπίσθιας κάμερας δεν θα μπορούσε να είναι επαγγελματική, εντούτοις θα καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις σας.

Λογισμικό
Το Mini Pro έρχεται με προεγκατεστημένο το Android 2.3.3 Gingerbread το οποίο λίγο αργότερα αναβαθμίστηκε στην έκδοση 2.3.4. Μετά την επίσημη αναβάθμιση από την Sony (ύστερα από το "σχίσμα" με την Ericsson) στην έκδοση 4.0.4 Ice Cream Sandwich, συναντήσαμε διαφορές στο κινητό, όχι τόσο εμφανισιακές όσο στο ίδιο το λογισμικό. Μετά την αναβάθμιση το κινητό ανταποκρινόταν πιο γρήγορα στις εφαρμογές στις οποίες είχε βελτιστοποιηθεί για το Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich.

Στο πρώτο boot, γίνεται αναβάθμιση των εφαρμογών αυτόματα και το κινητό σας προτείνει να απενεργοποιήσετε μερικές non-optimized εφαρμογές του συστήματος του Gingerbread για να τρέχει πιο γρήγορα. Όπως πάντα, το Android βρήσκεται μπροστά σε αριθμό εφαρμογών με πάνω απο 700.000 να είναι διαθέσιμες για κάθε χρήστη. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξεκλειδώσετε τα δικαιώματα administrator κάνοντας root και να αλλάξετε από την εμφάνιση του κινητού ή ένα overclocking στον επεξεργαστή, μέχρι custom λογισμικό.

Αυτονομία
Με την οθόνη να τραβάει το μεγαλύτερο ποσοστό στης μπαταρίας στα σύγχρονα smartphones, το Mini Pro έχει μια ιδιόμορφη μπαταρία. Διαθέτει μία Li-Ion 1200 mAh, η οποία προσφέρει περίπου 20 ώρες λειτουργίας με μια ικανοποιήτική χρήση 3G δικτύου, Wi-Fi, Facebook, email, browsing, μηνυμάτων και ομιλίας. Οι ημέρες μέτριας χρήσης θα αφήσουν το κινητό με 30% μπαταρία στο τέλος τους, ενώ οι εφαρμογές των games και του βίντεο εξαντλούν ταχύτατα την μπαταρία, τραβώντας κάθε δυνατό πόρο από τον Scorpion και την Bravia Engine. Αν αφήσετε όμως το κινητό αδρανές τότε καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία, περί το 1% σε 6 ώρες!

Φθηνή και αποδοτική λύση
Το Sony Ericsson Xperia Mini Pro αποτελεί ένα αξιόλογο Android κινητό. Θεωρείται σε κάθε περίπτωση εύχρηστο, ενώ διαθέτει μια άνετη οθόνη στις 3" και εργονομικό πληκτρολόγιο, το οποίο θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των φυσικών πληκτρολογίων και θα κάνει την ζωή τους πιο έυκολη μιας και με λίγη εξάσκηση κάποιος μπορούν να γράψουν πολύ γρήγορα. Η αυτονομια της συσκευης είναι σχετικά καλή, καθώς η μπαταρία κρατάει μια μέρα χωρίς να αδειάσει, αρκεί φυσικά να διατηρείτε το smartphone σας αδρανές. Η δε ακτινοβολία που εκπέμπει έχει μειωθέι δραστικά σε σχέση με το ποηγούμενο μοντέλο, κάτι που αποτελεί ένα πλεονέκτημα ειδικά για όσους εξετάζουν και αυτό το κριτήριο. Εν κατακλείδι, το Xperia Mini Pro αποτελεί μια καλή οικονομική πρόταση από την Sony για όσους θέλουν ένα smartphone που να αποδίδει όσα πληρώνει ο αγοραστής του.

Θετικά
- Πλήρες πληκτρολόγιο
- Ποιότητα εικόνας
- Σχέση απόδοσης/τιμής
- Μειωμένη ακτινοβολία

Αρνητικά
- Μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται άμεσα
- Σχετική ευαισθησία στο χρωμιομένο κομμάτι
- Μικρός εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος
- Σχετικά χαμηλή ανάλυση οθόνης

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
xperia mini pro, sony ericsson, xperia mini, sony, ericsson, xperia, mini, pro, sony, sony ericsson, xperia, xperia mini, xperia mini pro, ericsson, mini, pro, samsung galaxy s, ice cream, samsung galaxy, galaxy s, iphone 5, android games, iphone 4, lcd, ppi, μνήμη, led, flash, image, smile, face, focus, video, android, gingerbread, ice, hotspot, gps, iphone, engine, νεότερα, samsung, galaxy, iii, games, fps, router, auto, smartphones, sandwich, boot, root, εμφάνιση, custom, facebook, email, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.facebook.com, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, samsung galaxy, δυνατα, μνήμη, βιντεο, οψη, φωτογραφιες, χρωματα, email, face, flash, fps, games, gps, iii, ion, lcd, αυγουστος, βρισκεται, γινεται, δυνατοτητα, δικτυα, υπαρχει, εμφάνιση, εποχη, ερχεται, ετων, εφαρμογες, ζωη, ιδιο, κινητο, λειτουργια, μαυρο, μειωση, μικρο, νεότερα, παντα, οθονη, ομορφη, ποιοτητα, πληκτρολογιο, ροζ, ρολο, σασι, σειρες, συγκεκριμενα, φυσικα, φτανει, φυσικο, χρωμα, ωρες, android games, auto, ασπρο, custom, δικαιωματα, engine, hotspot, focus, galaxy, galaxy s, ice, ice cream, image, led, κομματι, μπροστα, sandwich, router, root, samsung galaxy s, σημα, smartphones, smile, boot, τιρκουαζ
Τυχαία Θέματα