Press Start: Κάνετε όλα τα quests στα MMORPG;

Γίνετε ήρωας του χωριού, σκοτώστε τον δράκο και κερδίστε το loot. Η μήπως όχι;

Quests: Προσχεδιασμένες αποστολές που μπορείτε να φέρετε εις πέρας είτε μόνοι σας, είτε μαζί με το group σας με σκοπό να κερδίσετε experience, λάφυρα και μαγικά αντικείμενα. Χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες όπως για παράδειγμα να σκοτώσετε έναν αριθμό από συγκεκριμένους εχθρούς, να μεταφέρετε κάποιο αντικείμενο ή πληροφορίες από τον έναν NPC στον άλλον, να συλλέξετε αντικείμενα ή ακόμα και να συνοδέψετε κάποιον σε ασφαλές σημείο.

Τα quests υπάρχουν

από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης των video games και πέρα από την αίσθηση της επιβράβευσης που μπορούν να σας δώσουν μέσω των ηρωικών σας πράξεων, επιτρέπουν σε ένα παιχνίδι να αποφύγει ως ένα σημείο την παγίδα της επανάληψης. Η παρουσία των αποστολών έχει ιδιαίτερο βάρος ειδικότερα στα MMORPG που συναντάμε τον όρο grinding, όπου για να ανέβει level ο χαρακτήρας μας και να εξελιχθεί, χρειάζεται να σκοτώσουμε ξανά και ξανά τέρατα του επιπέδου μας. Μια ακόμα σημαντική χρήση των quests είναι να μας παρέχουν πληροφορίες για το lore ενός παιχνιδιού, αλλά ο σημαντικότερος λόγος της ύπαρξής τους είναι να ξετυλίγουν το κουβάρι της ιστορίας και να την προωθήσουν.

Προσωπικά μου αρέσει να ασχολούμαι με όλα τα quests ενός MMORPG, όχι μόνο αυτά που αφορούν το story του, αλλά και τα side quests του τύπου "βρες την χαμένη κατσίκα του τυχαίου NPC που βρήκες στο δρόμο", ανεξάρτητα αν οι ανταμοιβές θα είναι μηδαμινές. Διαβάζω πάντα το κείμενο που τα συνοδεύει, ενώ πολλές φορές επισκέπτομαι το forum ή τα wikis του αντίστοιχου παιχνιδιού ώστε να μάθω περισσότερα για το lore του, τους χαρακτήρες του και τον κόσμο στον οποίο λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα.

Εσείς κάνετε όλα τα quests στα MMORPG που παίζετε; Συνηθίζετε να διαβάζετε τα κείμενά τους για να μάθετε το lore του παιχνιδιού; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε επίσης να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους και χρόνια πολλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα