PlayStation 4: Φήμες για κόστος

Διέρρευσε η τιμή του PlayStation 4 από το site της Sony India.

Πριν από λίγες ημέρες το GameWorld σας ενημέρωσε για την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS4 στην Ευρώπη. Λίγο καιρό μετά ήδη οι πρώτες φήμες σχετικά με την τιμή της νέας κονσόλας άρχισαν να κυκλοφορούν. Οι

πιστοί της σειράς PlayStation παγκοσμίως μετά και τα πρώτα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου τον Φεβρουάριο, αγωνιούν για να μάθουν την εμφάνιση και την τιμή του PS4. Η επίσημη σελίδα της Sony India βιάστηκε να ανεβάσει στο site της και συγκεκριμένα στο τμήμα πώλησης προϊόντων την τιμή του βασικού μοντέλου με τον χωρητικότητας 250 GB σκληρό δίσκο, στην τιμή των €399. Η σελίδα έγινε αμέσως αντιληπτή από μεγάλο ενημερωτικό site για gaming της Γερμανίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ακούγονται, τα 399 ευρώ μεταφράζονται σε περίπου 513 δολάρια, όμως στην αγορά των games, όπου δολάριο=ευρώ. Για παράδειγμα, στην αρχική κυκλοφορία του, το PlayStation Vita πωλούνταν προς €250 και $250 αντίστοιχα. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυκλοφορία του PlayStation 2, που πωλούνταν στην αρχή προς $299 και 2990 Γαλλικά Φράγκα, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 450 ευρώ.

Πραγματική είδηση ή φάρσα;
Οι πρώτες φήμες λοιπόν θέλουν το βασικό μοντέλο του PlayStation 4 να ξεκινάει στα 399 ευρώ, αλλά ο σκληρός των 250GB φαίνεται να είναι μικρός για τα σύγχρονα δεδομένα. Είναι επίσης δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι μία εταιρία του μεγέθους της Sony θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο λάθος, ειδικά όταν...βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη της παρουσίασης του νέου Xbox! Το λάθος αυτό είναι προφανές ότι είναι σκόπιμη διαρροή πληροφοριών και σε αυτή την περίπτωση οι λάτρεις του PlayStation θα πρέπει να αισθάνεστε σχεδόν σίγουροι ότι η αρχική τιμή του νέου μοντέλου θα είναι κάπου κοντά στα $399/€399.

Ωστόσο παρά τις έντονες φήμες δεν υπάρχει κάποιο screenshot ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο της επίμαχης σελίδα η οποία κατέβηκε. Είναι πιθανή δηλαδή η περίπτωση το site που δημοσίευσε την φήμη αυτή να παίζει με τον "πόνο" και την αγωνία των φίλων του PlayStation ανεβάζοντας μία ψεύτικη ιστορία, και δίνοντας ένα τυχαίο URL προς την σελίδα της Sony India, γι’ αυτό το σωστό θα είναι να τα έχετε όλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σας σαν φήμες και όχι σαν επιβεβαιωμένη είδηση, τουλάχιστον μέχρι να προκύψουν νέες ειδήσεις γύρω από το θέμα.

Για οτιδήποτε νεότερο γύρω από το PlayStation 4 θα ενημερώνεστε άμεσα. Δείτε την πρώτη αποκάλυψη του PlayStation 4 από την Sony όπως την κατέγραψε το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα