Panzer Corps

H στολή του Γερμανού στρατηγού ξαναέρχεται στην μόδα!

Το όνομα της Slitherine Software UK Ltd ακούγεται πολύ συχνά στα πηγαδάκια των gamers που εντρυφούν σε καθημερινή βάση στο αγαπημένο είδος των παιχνιδιών στρατηγικής. Οι υπάλληλοι της εν λόγω developer έχουν ξεδιπλώσει ουκ ολίγες φορές τις βαθιές ιστορικές τους γνώσεις σε μία σειρά από πετυχημένα video games

όπως τα Legion, Chariots of War, Spartan, Legion Arena και Field of Glory. Ο τελευταίος τίτλος μάλιστα βασίζεται στο ομώνυμο επιτραπέζιο wargame που εκτυλίσσεται χρονικά σε αρχαιότητα και Μεσαίωνα ενώ χρονικά ξεδιπλώνεται στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και στις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Με τόσες επιτυχίες στο χαρτοφυλάκιό της, η Slitherine κατορθώνει πάντα να τραβά το ενδιαφέρον μας με κάθε νέο τίτλο που παρουσιάζει, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την αδιαμφισβήτητη αναβίωση ενός αγαπημένου franchise. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα turn based strategy games όλων των εποχών, το θρυλικό Panzer General. Μέχρι τις μέρες μας, το Panzer General συνεχίζει να αναπτύσσεται ολοταχώς από χρόνο σε χρόνο, εξελισσόμενο σε ένα τεράστιο franchise με αμέτρητους οπαδούς, πολλά sequels και μερικές χιλιάδες scenarios για να δοκιμάσει ο οποιοσδήποτε τις δυνατότητες του.


Το Panzer Corps που κυκλοφόρησε αρχικά το 2011 και συνεχίζει την πορεία του προσθέτοντας αδιάκοπα DLCs με νέες εκστρατείες, μονάδες και gameplay χαρακτηριστικά αποτελεί φόρο τιμής στο Panzer General, γεγονός που γίνεται ορατό εξαρχής λόγω της μεγάλης ομοιότητας τους. Αναβιώνοντας τις μεγαλύτερες συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο στυλ του Panzer General, το Panzer Corps φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμη προσθήκη στην συλλογή strategy games που διαθέτετε, το αν θα το καταφέρει θα το αποφασίσετε διαβάζοντας το υπόλοιπο άρθρο.

Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο!
Το Panzer Corps είναι μια «μηχανή του χρόνου» που σας μεταφέρει στα σκοτεινά χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ρόλος σας είναι αυτός ενός ανερχόμενου αστέρα της Βέρμαχτ, ενός γερμανού στρατηγού με μεγάλα όνειρα για θριαμβευτικές νίκες στα πολύνεκρα πεδία των μαχών. Η ανδρεία στην μάχη και οι στρατηγικές σας ικανότητες θα δοκιμαστούν σε πέντε campaigns που καλύπτουν τις σπουδαιότερες μάχες που έδωσε η Βέρμαχτ σε όλα τα μέτωπα. Το πρώτο campaign έχει καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό και αντίπαλοί σας είναι άλλες γερμανικές μονάδες, ενώ τα objectives δεν παρουσιάζουν μεγάλη δυσκολία.

Οι υπόλοιπες τέσσερεις εκστρατείες ξεκινούν από τις αρχικές επιτυχίες του κεραυνοβόλου πολέμου (Blitzkrieg) που εξαπέλυσαν οι γερμανοί σε ανατολική και δυτική Ευρώπη και στα δικά μας «χωράφια», τα Βαλκάνια. Ανάλογα με την περιοχή που πάτησε η γερμανική μπότα, αλλάζει και το επίπεδο δυσκολίας του Panzer Corps. Βρήκα τo blitzkrieg campaign πολύ του γούστου μου για διάφορους λόγους. Ο ένας από αυτούς είναι η μεγάλη ποικιλία μονάδων που θα αντιμετωπίσετε από χώρα σε χώρα με αποκορύφωμα τις "σάπιες" μονάδες που εμφανίζονται στην Βαλκανική εκστρατεία.

Εκτός από τις γερμανικές ορδές, στην επίθεση ενάντια στην Ελλάδα συμμετέχουν και οι ιταλικές δυνάμεις που ανταποκρίνονται απόλυτα στην ιστορική πραγματικότητα: είναι εντελώς σκάρτες και η προέλαση τους ακολουθεί ρυθμό χελώνας όταν η Βέρμαχτ κινείται σαν υπερταχεία προς τους νοτιότερους στόχους. Στην εκστρατεία ενάντια στην Ελλάδα θα βρεθείτε για πρώτη φορά στο campaign αντιμέτωποι με μονάδες ιππικού και θα θαυμάσετε το θάρρος των προγόνων μας που τοποθέτησαν… φοράδες και μουλάρια κόντρα στις γερμανικές ερπύστριες! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επίθεση ενάντια στην Ελλάδα όπως και στην κατάκτηση της Νορβηγίας προκαλεί η κατά κόρον αξιοποίηση του πανίσχυρου γερμανικού στόλου. Μια «heavy metal» στιγμή για μένα ήταν η επίθεση στον συγκεντρωμένο συμμαχικό στόλο που είχε πλημμυρίσει τον Σαρωνικό κόλπο. Κλείνοντας την έξοδο του κόλπου, άρχισα τον ανελέητο βομβαρδισμό των συμμάχων με θωρηκτά και καταδρομικά μέχρι να γεμίσει ο τόπος με ναυαγισμένα πλοία.


Οι επόμενες τρείς εκστρατείες δίνουν γερή ώθηση στην δυσκολία του Panzer Corps και περιλαμβάνουν τα πρώτα, πετυχημένα στάδια της επιχείρησης Barbarossa (της γερμανικής εισβολής στην Σοβιετική Ένωση), συνεχίζοντας με την κλιμάκωση των επιχειρήσεων το 1943, την στροφή του πολέμου υπέρ των συμμαχικών δυνάμεων και την συντριβή του Άξονα το 1945. Στην εξέλιξη του πολέμου οι συμμαχικές δυνάμεις παρουσιάζονται πολυπληθέστερες και ισχυρότερες από τις γερμανικές ενώ οι πόλεις – στόχοι που σας ανατίθενται διαθέτουν απίστευτα οχυρωματικά έργα και αρκετές μονάδες πυροβολικού και αντιαεροπορικών για να «κερνούν θάνατο» στις μονάδες σας που τις πολιορκούν.

Είναι ωραίο να είσαι στρατηγός Panzer το 1940!
Χαρακτηρίζοντας «σιαμαία» τα Panzer General και Panzer Corps αποτυπώνει σωστά την τεράστια ομοιότητα στο gameplay και στο όλο στήσιμο τους. Στο Panzer Corps λοιπόν, μετά τις… αερολογίες του αξιωματικού που εκστομίζει λεπτομέρειες της τρέχουσας αποστολής, αρχίζει η πρώτη φάση του παιχνιδιού, η φάση της ανάπτυξης των στρατευμάτων. Στην εν λόγω φάση τοποθετούνται οι μονάδες στις φωτεινές περιοχές που υποδεικνύει το παιχνίδι και, μετά την ολοκλήρωση της, ξεκινά η δράση. Το μέγεθος του χάρτη σε όλες τις αποστολές κυμαίνεται και η δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης του είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι επιχειρησιακοί σας στόχοι.


Απώτερος σκοπός στο Panzer Corps είναι να οδηγήσετε τις στρατιές σας στην κατάληψη πόλεων - κλειδιά προκειμένου να διαλύσετε κάθε επιθυμία του εχθρού για αντίσταση. Όλη η δράση διαδραματίζεται σε ένα χάρτη γεμάτο πολύγωνα (hexes) τα οποία απεικονίζουν πόλεις, ανοιχτές πεδιάδες, δάση και φυσικά εμπόδια. Αφού κινήσετε τις μονάδες όπου θέλετε και επιτεθείτε στους πλησιέστερους στόχους, τελειώνετε τον γύρο σας (turn) και αρχίζει να παίζει ο εχθρός. Όλο το Panzer Corps είναι δομημένο σαν μια τεράστια παρτίδα σκάκι και οι κανόνες της συμπλοκής δεν διαφέρουν σε πολλά πράγματα.

Ένα εκνευριστικό χαρακτηριστικό για μένα είναι ο περιορισμένος αριθμός γύρων που απαιτούν όλες οι αποστολές για να ολοκληρωθούν. Προσωπικά θα ήθελα να έχω άφθονο χρόνο για να κατακτήσω όλες τις πόλεις και να ξεκάνω όλες τις εχθρικές μονάδες στον χάρτη. Σε αρκετές αποστολές η ολοκληρωτική εξόντωση των εχθρών είναι εφικτή αλλά σε άλλες όχι. Ο περιορισμένος χρόνος επιβάλλει εξαρχής τον σχεδιασμό μιας γενικής στρατηγικής. Θα επιτεθείτε στο εχθρικό μέτωπο από τρείς πλευρές σαν τις αιχμές μιας τεράστιας τρίαινας, θα στείλετε ένα σώμα στρατού να παρενοχλεί την πλειοψηφία του αντίπαλου στρατού την ώρα που επίλεκτες δυνάμεις σας θα σαρώνουν τα μετόπισθεν ή θα χτυπήσετε με όλο το βάρος των μονάδων σας το πιο αδύνατο σημείο του μετώπου; Οι παραλλαγές στην στρατηγική σας είναι σχεδόν άπειρες και αυτή η ποικιλία επιλογών είναι το μεγάλο ατού του Panzer Corps.


Ένα άλλο σοβαρό ατού είναι ο ρεαλισμός που κυριαρχεί στις συγκρούσεις. Τα πάντα παίζουν ρόλο όταν επιτίθεστε σε αντίπαλη μονάδα, πόλη η φρούριο: τι καιρό κάνει, με ποια μονάδα επιτίθεστε και αν η μονάδα αυτή έχει υψηλό attack στο είδος του στόχου που επιλέξατε, το έδαφος σας ευνοεί ή όχι; Από τις τραγικότερες στιγμές της σύγκρουσης ήταν όταν έβρεχε καταρρακτωδώς και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα πανίσχυρα αεροπλάνα μου για να σκορπίσω τον τρόμο στους εχθρούς αλλά έπρεπε να περιμένω μέχρι τον επόμενο γύρο μήπως και σταματήσει η μπόρα! Αναφορικά με το έδαφος, δεν υπάρχει χειρότερο σημείο για να εμπλακείτε με τον εχθρό από το να βρίσκεστε πάνω σε ποτάμι, το δοκίμασα άθελα μου μερικές φορές και οι απώλειες ήταν συντριπτικές.

O ενσωματωμένος editor του Panzer Corps είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, ειδικά όταν έχεις λιανίσει όλα τα σενάρια και θέλεις να κατασκευάσεις τα προσωπικά σου πεδία μάχης.

Παίζοντας ζάρια με τον Χάρο!
Εκτός από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και την ισχύ της εκάστοτε μονάδας, η νίκη σε μια μάχη καθορίζεται από έναν αστάθμητο παράγοντα, την Θεά Τύχη που ευτυχώς μπορείτε να την υποχρεώσετε να σας χαμογελάσει σχετικά εύκολα. Αν δεν επιλέξετε να παίξετε με κανόνες σκακιού, τουτέστιν η επίθεση σας να έχει το αποτέλεσμα που βγαίνει από την σύγκριση των στατιστικών μεταξύ των μονάδων που συγκρούονται, τότε η έκβαση της μάχης είναι εντελώς τυχαία. Αν για παράδειγμα στοχεύσετε μια μονάδα και τα νούμερα όταν περάσετε τον κέρσορα από πάνω της λένε ότι θα της κόψετε 5 φαντάρους και αυτή θα σας φάει 3, με συνεχές load θα υπάρξουν φορές που η επίθεση θα κάνει critical damage διαλύοντας εντελώς την εχθρική μονάδα, άλλες όπου δεν θα σας πετύχει καθόλου κ.ο.κ. Με την χρήση του load - save εξασφαλίζετε τουλάχιστον ότι οι μονάδες σας θα πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηδονή στο Panzer Corps από την αναβάθμιση των μονάδων με ένα σύστημα κλάσης ανώτερο από οτιδήποτε έχω δει στο παρελθόν. Ανάλογα με την αποτελεσματικότητα της στην… εξαέρωση μιας εχθρικής στρατιάς, η οποιαδήποτε μονάδα κερδίζει xp και αρχίζουν να «γεμίζουν» τα αστέρια που βρίσκονται στο εικονίδιο της. Παράλληλα με την αύξηση των αστεριών, η μονάδα λαμβάνει μετάλλια όταν οι επιδόσεις της ξεπεράσουν τις προσδοκίες, αν για παράδειγμα διαλύσει μια εχθρική μονάδα με ένα χτύπημα και καταλάβει μια πόλη.

Η πραγματική ενίσχυση μιας μονάδας προέρχεται τελικά από το ανθρώπινο δυναμικό της. Είτε αντέξει αμυνόμενη μετά από βαριές απώλειες είτε εξολοθρεύσει σαν ποντίκια ολόκληρες μεραρχίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεπηδήσει από μια μονάδα ένας ηρωικός στρατιώτης. Αυτός βαφτίζεται αυτομάτως «ήρωας πολέμου», εμφανίζεται στα αντίστοιχα slots που έχουν οι μονάδες και αυξάνει αυτόματα ένα από τα βασικά στατιστικά της μονάδας. Για μένα οι σημαντικότεροι ήρωες υπήρξαν όσοι ανέβαζαν κατακόρυφα το attack του στρατού και διέπραξα ασύλληπτα λουτρά αίματος με ένα σμήνος Μέσερσμιτ γεμάτο ηρωικούς πιλότους που έκοβαν με την πρώτη επίθεση τα εχθρικά σμήνη!


Το fog of war καλύπτει με σασπένς τις κινήσεις των εχθρικών δυνάμεων που δεν εφάπτονται με τις δικές σας και οδηγεί στις φονικές ενέδρες που σπάζουν νεύρα. Σε πολλές περιπτώσεις έστειλα μια μονάδα να καταλάβει ένα αεροδρόμιο ή μια πόλη και το έπραξε αφού το μέρος ήταν άδειο. Σε άλλες περιπτώσεις, το fog of war έκρυβε τις εχθρικές μονάδες που καραδοκούσαν στην περιοχή με αποτέλεσμα η επιτιθέμενη μονάδα μου να εισπράξει καυτό μολύβι για το… καλωσόρισμα, τρώγοντας πρώτα όλο το damage και απαντώντας στα πυρά στην συνέχεια.

Νίκες για το γόητρο
Σε αντίθεση με πολλά παιχνίδια στρατηγικής που έχουν νομίσματα, χρυσάφι, λεφτά και πρώτες ύλες για συνάλλαγμα, στο Panzer Corps οι αγορές νέων μονάδων, η ανανέωση των παλιών και η αναβάθμιση τους σε καινούργια μοντέλα απαιτούν prestige. Το prestige κερδίζεται με την κατάκτηση πόλεων και την πετυχημένη ολοκλήρωση αποστολών και ξοδεύεται ανά πάσα στιγμή in game. Είναι αμέτρητες οι φορές που χρειάστηκε να ανανεώσω τους αριθμούς μιας μεραρχίας η οποία έφαγε μεγάλο damage από τα πυρά του εχθρού ενώ στην φάση της ανάπτυξης πριν ξεκινήσει μια μάχη, έριχνα μπόλικο prestige στην μετατροπή των μονάδων στα τελευταία διαθέσιμα μοντέλα.


Το Panzer Corps δεν είναι ένα παιχνίδι για όσους παίζουν strategy games μόνο για τα… casualties, δηλαδή οι απώλειες των μονάδων απαγορεύονται αυστηρά διότι είναι αναντικατάστατες. Μεταφέροντας μια αρμαθιά μεραρχίες από το ένα σενάριο στο άλλο κατόρθωσα να τις δυναμώσω σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και μια μονάδα πεζικάριων να μπορεί να εξαλείψει θωρακισμένες μεραρχίες με μια επίθεση. Το A.I. εντυπωσιάζει με την προσαρμοστικότητα του. Οι εχθρικές στρατιές επιτίθενται όταν δουν απομονωμένες ή αποδυναμωμένες μονάδες, ταμπουρώνονται απέναντι σε έμπειρές μεραρχίες, χρησιμοποιούν πυροβολικό και αντιαεροπορικά γύρω από τις πόλεις για να τις προστατέψουν από στεριά και αέρα κ.ο.κ.

Με λίγα λόγια, η CPU δεν συγχωρεί στραβοπατήματα από μέρους σας και εγγυάται έτσι ανελέητες συγκρούσεις γεμάτες ενδιαφέρον και προκλήσεις. Αν γράψω μια λίστα με τα χορταστικότερα video games της χρονιάς, το Panzer Corps θα βρίσκεται στην κορυφή. Η νίκη σε όλες τις εκστρατείες του θα σας φάει τουλάχιστον 30 με 40 ώρες. Στην συνέχεια δεν μπορεί, θα πάρετε σβάρνα όλα τα σενάρια της εκστρατείας μεμονωμένα και θα τα ολοκληρώσετε παίζοντας με την πλευρά των συμμάχων για να απολαύσετε και τις δικές τους μονάδες. Αφού πλησιάσετε λοιπόν στις 100 ωρίτσες gameplay θα συνειδητοποιήσετε ότι η αγορά των DLC και του λοιπού content που έχει κυκλοφορήσει μπορεί να ανοίξει την «ψαλίδα» του running time του Panzer Corps μερικές... εκατοντάδες ώρες ακόμα, χωρίς να υπολογίσουμε το multiplayer mode.


Πόλεμος διαμέσου… τηλεγραφημάτων
Οι δημιουργοί του Panzer Corps βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να φέρετε εις πέρας τις όποιες εχθροπραξίες σας online. Το πρώτο βήμα είναι η σύνδεση με τον server της Slitherine και ακολουθεί η αναζήτηση αντιπάλων που έχουν δημιουργήσει challenges στον αντίστοιχο πίνακα ή η δημιουργία ενός δικού σας challenge. Το Play by email σύστημα που χρησιμοποιεί το Panzer Corps μετατρέπει την όλη εμπειρία σε σκακιστική παρτίδα που εκτελείτε σταδιακά με εναλλάξ κινήσεις των αντιπάλων. Μόλις βρείτε «θύμα», ξεκινά η παρτίδα. Αν είναι η σειρά σας να παίξετε, πατάτε play, μπαίνετε στο παιχνίδι, δίνετε τις εντολές στις μονάδες σας και το κλείνετε περιμένοντας την κίνηση του εχθρού για την οποία θα ειδοποιηθείτε μέσω email. Αν ο αντίπαλος σας δεν ενεργήσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κερδίσετε την παρτίδα αυτόματα. Το όλο σύστημα είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό στην εκτέλεσή του.

Κάποιος ξέχασε να βάλει… γραφικά
Ο οπτικός τομέας του Panzer Corps δεν έχει και μεγάλες διαφορές από τα Panzer General. Η οθόνη σας θα γεμίσει εικονίδια μονάδων, χάρτες και στατιστικά ενώ μόλις πραγματοποιείτε μια επίθεση θα βλέπετε πάντοτε το ίδιο animation της εκάστοτε μονάδας, με την μοναδική διαφορά την θέαση μιας τεράστιας έκρηξης όταν κάποια μονάδα εξολοθρευθεί. Το Panzer Corps δεν στηρίζεται στα γραφικά του, αλλά στον μεγάλο όγκο δεδομένων που λαμβάνετε ανά πάσα στιγμή από κάθε σημείο του μετώπου.

Η ηχητική διάστασή του είναι η απολύτως απαραίτητη για να δημιουργήσει μια πολεμική ατμόσφαιρα και τίποτα παραπάνω. Εκρήξεις, σφαίρες και βλήματα ακούγονται καθαρότατα στην διάρκεια των μαχών, παρέα με τους ήχους των μηχανών των οχημάτων που μετακινούνται. Το voice acting περιορίζεται στην φωνή του επιτελάρχη που σας αναθέτει τις αποστολές ο οποίος μιλάει την αγγλική με ψευδο - γερμανική προφορά για κλάματα όταν είστε στρατηγός του Άξονα, γεγονός που το βρήκα λίγο… γελοίο. Αντί για γερμανό-μαϊμού που πετάει μια γερμανική λέξη σε κατεβατό στα αγγλικά θα προτιμούσα έναν γερμανό voice actor που θα τα εκστόμιζε όλα στα γερμανικά και θα βλέπαμε από κάτω την μετάφραση.


War Calculator
Το Panzer Corps είναι ένα από τα καλύτερα turn-based strategy διότι έχει ρίξει το βάρος του στο απολαυστικό gameplay και στις υψηλές απαιτήσεις που έχει από εσάς. Από το πρώτο του λεπτό θα υποχρεωθείτε να υπολογίσετε τα πάντα πριν επιδοθείτε στις πολεμικές σας ασχολίες, από την διάταξη των μονάδων σας μέχρι το έδαφος και τις καιρικές συνθήκες. Για τις δεκάδες ώρες gameplay η τιμή των 20 ευρώ στο Steam είναι τίμια ενώ, αν σας ενθουσιάσει, θα σπρώξετε ακόμα περισσότερα φράγκα στην αγορά όλου του διαθέσιμου content.

Θετικά:
- Καταπληκτικό gameplay
- Σκέτη πρόκληση για το μυαλό ενός στρατηγιστή
- Τεράστια διάρκεια - Λαχταριστά στατιστικά
- Ενδιαφέρον multiplayer mode
- Πωρωτικό σύστημα αναβάθμισης των μονάδων
- Ενσωματωμένος editor

Αρνητικά:
- Γραφικά δεκαετίας
- «Άκυρο» voice acting
- Το αδιάκοπο load – save μπορεί να καταντήσει βαρετό
- Χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των σεναρίων

Βαθμολογία
Γραφικά: 5
Ήχος: 5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 7

Αν αποφασίσετε την αγορά του, τα Panzer σας θα γεμίσουν Corpses όλη την Υφήλιο σε χρόνο DT!

Γιάννης Μοσχονάς

Keywords
εν λόγω, heavy metal, software, video, games, legion, arena, glory, franchise, sequels, στυλ, ελλαδα, heavy, δραση, ισχύ, slots, fog, σασπένς, game, cpu, dlc, running, time, online, server, play, email, animation, voice, μετάφραση, calculator, steam, κινηση στους δρομους, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, συναλλαγμα, μετάφραση, χωρες, βημα, ηδονη, ηχος, θαρρος, καθημερινη, κοντρα, ονειρα, παιχνιδια, τυχη, χαρτες, ωθηση, ωρα, cpu, dlc, email, fog, games, game, running, time, αγορα, αεροδρομιο, αυξηση, αρθρο, απιστευτα, αστερια, ατμοσφαιρα, βαλκανια, βγαινει, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γερμανικα, γινεται, διαστημα, δυνατοτητα, δυναμικο, δυτικη, δωρο, εδαφος, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκβαση, εκστρατεια, εν λόγω, εργα, εξελιξη, επρεπε, επιθυμια, ευρωπη, εχθρος, εξυπνο, ιδιο, ειδος, ηρωες, ηχητικη, θεα, κινηση, λεφτα, λεπτομερειες, ρεαλισμος, λογια, μεμονωμενα, μοντελα, μπορειτε, μυαλο, νευρα, νικη, παντα, οθονη, ονομα, οχηματων, πεδια, πλοια, ρολο, σβαρνα, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σμηνος, σωμα, στυλ, τιμη, τιτλος, ισχύ, φυσικα, φωνη, φορα, χρονος, χρονικα, ωρες, αδυνατο, αγορες, animation, arena, franchise, server, γερμανο, γνωσεις, glory, ηπειρο, χωρα, ιδιαιτερο, legion, ογκο, παιχνιδι, play, ποντικια, σασπένς, sequels, slots, software, steam, online, ωραιο, voice
Τυχαία Θέματα