One Piece: Pirate Warriors

Το πειρατικό του Καπετάν Ντρέηκ!

Η anime σειρά One Piece είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στην κατηγορία της και φέτος κλείνει 15 χρόνια ζωής. To πνευματικό τέκνο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Eiichiro Oda έχει κερδίσει την εκτίμηση του κοινού ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα έχουμε συναντήσει δεκάδες δημιουργίες στον χώρο των anime και των video

games με πρωταγωνιστή τον Monkey D. Luffy (o κεντρικός ήρωας της σειράς One Piece) και την παρέα του.

Το One Piece: Pirate Warriors αποτελεί μια επετειακή κυκλοφορία για τον εορτασμό των 15ων γενεθλίων της σειράς και προέκυψε από την συνεργασία των Hisashi Koinuma και Koji Nakajima (παραγωγοί στις Tecmo Koei και Namco Bandai αντίστοιχα). Το σκεπτικό πίσω από αυτή την δημιουργία ήταν να προκύψει ένα νέο παιχνίδι, το οποίο θα ενσωματώνει τους χαρακτήρες του Eiichiro στο gameplay ύφος της σειράς Dynasty Warriors της Tecmo Koei.


Είναι η τρίτη φορά φέτος που συναντάμε ένα Action game με σαφή anime/manga αισθητική, καθώς έχουν προηγηθεί τα Asura's Wrath και Saint Seiya: Sanctuary Battle που προκάλεσαν ανάμεικτες εντυπώσεις. Η νέα πρόταση της Tecmo Koei επιχειρεί μια αρκετά φρέσκια προσέγγιση στο χώρο και για την ώρα στην αγορά της Ιαπωνίας έχει καταφέρει να σπάσει τα ταμεία, έχοντας πουλήσει 1.000.000 αντίτυπα. Η μεγάλη αυτή εισπρακτική επιτυχία ώθησε την Namco Bandai να μεταφέρει το παιχνίδι σε Ευρώπη και Αμερική και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει το One Piece: Pirate Warriors να γνωρίσει ανάλογη απήχηση.

Straw Hats Pirates
Κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας νεαρός πειρατής, ο Monkey D. Luffy, o οποίος μπορεί να επεκτείνει τα διάφορα άκρα του (χέρια και πόδια) σαν να είναι φτιαγμένα από λάστιχο. Ένα πράγμα δηλαδή σαν τον Dhalsim από το Street Fighter ή τον Τιραμόλα! Αυτή η ιδιότητα οφείλεται σ' ένα μαγικό φρούτο που είχε φάει στο παρελθόν, το Devil fruit.

Όπως προαναφέραμε, το Pirate Warriors είναι μια επετειακή κυκλοφορία και γι' αυτό τον λόγο το σενάριο μας ταξιδεύει στα πρώτα κεφάλαια της σειράς, όπου ακόμα o Luffy δεν έχει στρατολογήσει τους Straw Hats πειρατές. Η πλοκή εξελίσσεται ομαλά καθώς σιγά-σιγά ο ήρωας γνωρίζει τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες και τους στρατολογεί στο πλήρωμά του.

Απ’ το ξεκίνημα της ενασχόλησής σας με το παιχνίδι θα σας γίνει εύκολα αντιληπτό ότι το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά πετυχαίνει να σας εισάγει ορθά στο κλίμα της σειράς. To One Piece: Pirate Warriors είναι ένας ιδανικός τίτλος για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία της σειράς, ενώ παράλληλα για τους παλαιότερους οπαδούς της αποτελεί μια ευχάριστη αναδρομή στο παρελθόν.


Ξεκινώντας την περιπέτειά σας ο Luffy είναι περικυκλωμένος από διάφορους αντιπάλους, τους οποίους θα πρέπει να εξολοθρεύσετε. Το κεφάλαιο αυτό αποτελεί τον πρόλογο του Main Log (η ονομασία του story mode) και εδώ θα έχετε την ευκαιρία να εξασκηθείτε με τους μηχανισμούς μάχης του παιχνιδιού παρακολου

Keywords
Τυχαία Θέματα