Υποστήριξη της Unity στο Wii U

Δυνατότητα δημιουργίας ανεξάρτητων games στην νέα κονσόλα της Nintendo.

Η Unity engine είναι μια πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα ανάπτυξης video games, καθώς είναι εύχρηστη

και με μικρή κατανάλωση των πόρων του συστήματος. Με ανακοίνωσή της, η Unity Technologies επιβεβαίωσε το κλείσιμο της συμφωνίας με την ιαπωνική εταιρία και την υποστήριξη της μηχανής στην επερχόμενη κονσόλα Wii U.

Η συμφωνία αυτή θα δίνει την δυνατότητα στην Nintendo να διαμοιράζει την πλατφόρμα στους developers με τους οποίους συνεργάζεται, καθώς και με ανεξάρτητους δημιουργούς. Έτσι λοιπόν θα δοθεί η ευκαιρία σε πολλούς προγραμματιστές που κάνουν χρήση της Unity να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες της κονσόλας και να παράγουν καινούρια games.

Ο γενικός διευθυντής της Unity Technologies αναφέρει σχετικά πως "Η μεγάλη αύξηση αξιόλογων παιχνιδιών που προέρχονται από τους έμπειρους και ταλαντούχους developers της κοινότητάς μας, καθιστά την Unity την νέα πλατφόρμα ανάπτυξης που επιλέγουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές κονσόλων. Η πρόσβαση της Nintendo στην Unity θα επιτρέψει την δημιουργία πολύ καλών παιχνιδιών, τόσο από τους αναγνωρισμένους developers που συνεργάζεται η εταιρία, όσο και από τα μέλη του community".

Η πλήρης προσθήκη της Unity στο Wii U θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό μέσα στο 2013 και θα προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες που έχει και στις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα