Hitman: Absolution

Ο Agent 47 επιστρέφει...στον τόπο του εγκλήματος.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε δει αρκετές αξιόλογες δημιουργίες στον χώρο των stealth games με αποκορύφωμα το περυσινό Deus Ex: Human Revolution και το φετινό Dishonored. Η σειρά Hitman της δανέζικης ΙΟ Interactive έβαλε κι αυτή ένα μικρό...λιθαράκι στην εξέλιξη

της συγκεκριμένης κατηγορίας παιχνιδιών την περασμένη δεκαετία. H πρώτη γνωριμία μας με τον Agent 47 (ο εμβληματικός πρωταγωνιστής της σειράς) έγινε τον Δεκέμβριο του 2000 με το Hitman: Codename 47 και στη συνέχεια ακολούθησαν τρία αξιόλογα sequels.

Το πρώτο εκ των τριών ονόματι Hitman 2: Silent Assassin σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο PS2 και κατόπιν αυτού εκτόξευσε την δημοτικότητά της σειράς και του κεντρικού πρωταγωνιστή της στα ύψη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Agent 47 μεταπήδησε και στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2007, όταν και προβλήθηκε η ταινία Hitman με τον ηθοποιό Timothy Olyphant στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε φτάσει στα ράφια των καταστημάτων το Hitman: Blood Money, το όποιο ήταν -ως τώρα- το μοναδικό κεφάλαιο της σειράς που κυκλοφόρησε στις next-gen κονσόλες και συγκεκριμένα στο Xbox 360.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δημιουργία αποτελούσε ένα βιαστικό port της έκδοσης του Blood Money από το πρωτότυπο Xbox και δεν αξιοποιούσε ούτε στο ελάχιστο τις hardware δυνατότητες του Xbox 360. Έκτοτε πέρασαν έξι βασανιστικά χρόνια για τους οπαδούς της σειράς για να φτάσουμε σήμερα στο Hitman: Absolution που αποτελεί μια σημαδιακή κυκλοφορία, καθώς πρόκειται για το ντεμπούτο του Agent 47 στο PS3.

Επιπλέον, η IO Interactive χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την Glacier Engine 2 οπότε μένει να δούμε κατά πόσο η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εν τω μεταξύ, το Hitman: Absolution αποτελεί ένα στοίχημα για την IO Interactive αφού οι πρόσφατες δημιουργίες της, τα Kane & Lynch, κινήθηκαν στην μετριότητα. Κατόπιν αυτού η δανέζικη εταιρεία ζητά...άφεση αμαρτιών, όπως άλλωστε και ο Agent 47 για την εξάχρονη απουσία του από τις οθόνες μας.

Never betray your employer
Το σενάριο εξελίσσεται χρονικά ύστερα από τα γεγονότα του Hitman: Blood Money με την Diana Burnwood να προδίδει την Agency και να αποκαλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές της στον Τύπο. Κατόπιν αυτού, η οργάνωση διαλύεται προσωρινά για να καλύψει τα ίχνη της. Για όσους από εσάς δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποιο από τα προηγούμενα μέρη της σειράς να αναφέρουμε ότι η Agency είναι μια παγκόσμια "εταιρεία" δολοφονών, της οποίας μέλος είναι και ο Agent 47.

Ύστερα από ένα μικρό χρονικό διάστημα η Agency ξαναδημιουργείται κάτω από την ηγεσία του αδίστακτου Benjamin Travis. Το νέο "αφεντικό" σας αναθέτει μια νέα και εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή. Θα πρέπει να δολοφονήσετε την Diana Burnwood και να παραδώσετε στους ανωτέρους σας την Victoria, ένα μικρό κορίτσι που βρίσκεται υπό την προστασία της Diana. Ο Agent 47 θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με την π

Keywords
Τυχαία Θέματα