H Sony εξαγοράζει την Gaikai

Ετοιμαστείτε για cloud gaming!

Πριν από την E3 2012, υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με πιθανή συνεργασία Sony και Gaikai, οι οποίες τελικά διαψεύστηκαν. Αυτό θα έδινε σε πολλούς gamers την δυνατότητα να γίνουν συνδρομητές στην υπηρεσία και να παίξουν games χωρίς να χρειάζεται να τα έχουν στην κατοχή τους. Το backwards compatibility θα μπορούσε έτσι να γίνει πραγματικότητα εύκολα κι απλά.

Τώρα, η Sony

εξαγόρασε την Gaikai, στην τιμή των 380 εκατομμυρίων δολλαρίων (300 εκατομμύρια ευρώ) και είναι προφανές ότι ετοιμάζεται να κάνει το cloud gaming πραγματικότητα. Ο Andrew House, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, δήλωσε: "Συνδυάζοντας τους πόρους της Gaikai και την τεχνογνωσία της με το ταλέντο της Sony, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, θα παρέχουμε στους χρήστες μας εμπειρίες cloud entertainment. Η Sony θα λανσάρει μία παγκοσμίου επιπέδου υπηρεσία cloud-streaming που θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση σε μια ευρείας γκάμας περιεχόμενο, από games με κορυφαία γραφικά, μέχρι και casual περιεχόμενο, σε οποιοδήποτε μέρος κι αν υπάρχει πρόσβαση στο Internet".

Δεν υπήρξαν περαιτέρω πληροφορίες για το κόστος ή την περίοδο διαθεσιμότητας της cloud gaming υπηρεσίας, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αποκλείεται να συνοδεύσει το PlayStation 4 έως ότου ολοκληρωθεί.

Η Gaikai ιδρύθηκε το 2008 κι έχει δημιουργήσει υπηρεσίες cloud gaming σε διάφορες εταιρείες, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να παίζουν τα games τους χωρίς να κάποιο σύγχρονο PC. Σχετικά με την εξαγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, David Perry σχολίασε μεταξύ άλλων: "Η Sony έχει ένα τεράστιο brand με το PlayStation κι έχει κερδίσει τον σεβασμό εκατομμυρίων gamers παγκοσμίως" ενώ κατέληξε "Είναι τιμή μας να βοηθήσουμε την Sony να εκμεταλλευτεί την δύναμη του διαδραστικού cloud gaming".

Keywords
Τυχαία Θέματα