Football Manager 2013: Τι περιμένουμε

12 βίντεο με όλες τις νέες πληροφορίες και σχολιασμός των όσων ετοιμάζονται.

Το Football Manager παίζει εδώ και πολλά χρόνια μπάλα σε όλο το μήκος του γηπέδου, σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Με το Championship Manager της Eidos να έχει "τελειώσει" από το 2010 και το Fifa Manager να απογοητεύει κάθε χρόνο , η Sports Interactive δεν έχει καθόλου

άγχος και το ποιος θα επικρατήσει και φέτος στην αγορά.

Εδώ και 20 ημέρες από τότε που ανακοινώθηκε το Football Manager 2013 η λονδρέζικη προγραμματιστική εταιρεία μας έχει "βομβαρδίσει" με 12 βίντεο. Κάτι παραπάνω από ένα βίντεο μέρα παρά μέρα. Ο Miles Jacobson, managing director του παιχνιδιού, θα έχει περάσει σίγουρα πολλές ώρες on camera για τα παρακάτω γυρίσματα και οι πληροφορίες που μας έχει δώσει είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Μπορεί το Football Manager 2012 να μην είχε τις μεγάλες βελτιώσεις που περιμέναμε, ξεχώρισε όμως για την δυνατότητα προσθαφαίρεσης πρωταθλημάτων σε live παιχνίδι και τον καθορισμό τόνου φωνής στους παίκτες.

Watch YouTube video

Απ' την άλλη, το Football Manager 2013 άργησε να ανακοινωθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά και η ημερομηνία κυκλοφορίας του δείχνει με τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι ενδέχεται να ξεφύγει πέραν του Οκτωβρίου, κάτι που έχουμε να δούμε από το Football Manager 2005. Τότε ήταν Νοέμβριος του 2004 και η Sports Interactive τα είχε "τσουγκρίσει" με την Eidos, αλλάζοντας εκδότη και μετακομίζοντας προς την Sega. Η ανάπτυξη κράτησε πολύ καθώς τότε η SI παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι με πολύ καλύτερο περιβάλλον από τα προηγούμενα. Τώρα όμως; Προς τι η καθυστέρηση; Οι developers δείχνουν να δουλεύουν πυρετωδώς επομένως όλο και κάτι καλό θα ετοιμάζουν. Ας δούμε όμως όλα τα νέα χαρακτηριστικά του FM 2013 πιο αναλυτικά.

Απεικόνιση αγώνα
Στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε, ο Miles Jacobson ανακοινώνει τις αλλαγές που αφορούν στη βελτίωση της engine του FM 2013. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να αναμένουμε νέα physics της μπάλας αναλογα με τις καιρικές συνθήκες του γηπέδου και την ποιότητά του. Μας λέει ότι οι πάσες και οι σέντρες θα είναι πιο ρεαλιστικές, ενώ ο άνεμος θα επηρεάζει το παιχνίδι σας, ως προς την ταχύτητα της μπάλας, την τροχιά της σέντρας κτλ. Θα υπάρχει επίσης έντονη διαφορά στους ποδοσφαιριστές ανάλογα με τον σωματότυπό τους. Για παράδειγμα ένας ψηλός και δυνατός φορ θα φαίνεται τι πλεονέκτημα θα έχει για κεφαλιά απέναντι σε έναν μικρόσωμο εξτρέμ.

Watch YouTube video

Όλα αυτά καλά ακούγονται στη θεωρία, αλλά στην πράξη από το πρώτο βίντεο που είδαμε είναι εμφανές ότι τα textures παραμένουν ακόμη φτωχής ποιότητας και τα animations στις κινήσεις των παικτών δεν έχουν δουλευτεί σωστά. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να μην υπάρχει motion capturing (το οποίο χρησιμοποιείται σε Fifa και Pro) και οι γραφίστες να προσπαθούν να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά. Πριν από 10 χρόνια αν κάναμε την ίδια συζήτηση, η Sports Interactive θα δικαιολογούνταν ως "ευρωπαϊκή εταιρεία". Τώρα όμως που οι developers της Ευρώπης παράγουν games παγκόσμιας

Keywords
Τυχαία Θέματα