Final Fantasy X/Χ-2 HD Remaster

Έρχεται στις 21 Μαρτίου 2014 για PS3, σε αναμονή για την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας για PS Vita. [UPDATE 7]

[Αρχική δημοσίευση: 18/2] To Final Fantasy X ήταν το πρώτο κεφάλαιο της δημοφιλούς JRPG σειράς που κυκλοφόρησε για το PS2 και κατά γενική ομολογία αποτελεί μια από τις καλύτερες δουλειές της Square Enix. Στο Tokyo

Game Show 2011 η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε ότι εργάζεται πάνω στο HD remake του, αλλά μέχρι σήμερα είχαν διαρρεύσει ελάχιστες πληροφορίες για αυτό. Πριν από μερικές ώρες ο Shinji Hashimoto, παραγωγός του Final Fantasy X HD, παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο του παιχνιδιού, στο Vita Heaven event, στο οποίο επίσης ανακοινώθηκε και επίσημα η μείωση τιμής του PlayStation Vita.

Δείτε το τρέιλερ:

{youtube}8gd3gWcXPJQ|400|300{/youtube}

Στο βίντεο αυτό είδατε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει στα μοντέλα των κεντρικών χαρακτήρων και των aeons. Με μια πιο προσεχτική μάτια πάντως φαίνεται πως η Square Enix δεν έχει κάνει απλά ένα HD upscale, αλλά έχει σχεδιάσει ξανά από την αρχή τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του Final Fantasy X HD. Παράλληλα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την PS3 έκδοση του, η οποία επίσης είχε ανακοινωθεί στο TGS 2011. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία εργάζεται ήδη παράλληλα σε πάρα πολλά projects όπως το Lightning Returns, το Final Fantasy XIV: Α Realm Reborn και το Final Fantasy Versus XIII (το τελευταίο φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει για τις next gen κονσόλες).

Για να διαβάσετε το review του πρωτότυπου Final Fantasy X για το PS2 από το GameWorld κάντε κλικ εδώ.

[UPDATE 19/3] Σύμφωνα με το Ιαπωνικό περιοδικό Shonen Jump η έκδοση του Final Fantasy X HD για το PS3 θα περιλαμβάνει και το Final Fantasy X-2 HD. Αντίθετα στο PS Vita το remake του sequel του Final Fantasy X θα κυκλοφορήσει ξεχωριστά, τουλάχιστον στην ιαπωνική αγορά, καθώς για την ώρα η Square Enix δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο Τύπου. Εν τω μεταξύ, όπως υποστηρίζει το Shonen Jump τα HD remakes των Final Fantasy X και Final Fantasy X-2 θα βασίζονται στις αντίστοιχες international εκδόσεις των παιχνιδιών, οι οποίες περιείχαν εξτρά bosses, αλλαγές στο Sphere Grid (το σύστημα leveling του Final Fantasy X), νέες αποστολές κ.ο.κ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το PSU το Final Fantasy X HD θα διατεθεί τον προσεχή Ιούνιο στην Βόρεια Αμερική.

Το Final Fantasy X HD θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 για PS3 και PS Vita.

[UPDATE 2, 22/3] H Square Enix επιβεβαίωσε μέσω επίσημου δελτίου Τύπου ότι η έκδοση του Final Fantasy X HD για το PS3, θα περιλαμβάνει και το Final Fantasy X-2 HD. Αντίθετα, στο PS Vita τα δύο remakes θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστά. Μέχρι στιγμής η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου. Σύμφωνα με το επίσημο site του παιχνιδιού στις 25 Μαρτίου θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ.

[UPDATE 3, 25/3] Σήμερα έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του announcement τρέιλερ.

Απολαύστε το!

{youtube}IvwfH6W7DGs|400|300{/youtube}

[UPDATE 4, 11/6/2013] Στα πλαίσια της φετινής E3 2013 η Square Enix έδωσε στη δημοσιότητα ένα καινούργιο τρέιλερ και μια σειρά από νέα screenshots για τα Final Fantasy X HD και Final Fantasy X-2 HD. Δείτε τα στο slideshow στο κάτω μέρος της είδησης!

{youtube}dhbmtZo1P_s|400|300{/youtube}

[UPDATE 5, 5/7/2013] Σύμφωνα με ανακοίνωση της Square Enix, τα Final Fantasy X και Final Fantasy X-2 θα υποστηρίζουν cross-save. Με βάση τα παραπάνω θα μπορείτε να μεταφέρετε τα saves σας από την έκδοση του PS3 στην αντίστοιχη του PS Vita και αντίστροφα. Να θυμίσουμε ότι τα δύο games θα περιλαμβάνονται σε ένα Blu-ray στο PS3, ενώ αντίθετα στο PS Vita θα κυκλοφορήσουν ξεχωριστά. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από διευθυντή της σειράς, Yoshinore Kitase, στα πλαίσια της Japan Expo που διεξήχθη στο Παρίσι.

Η πιο ενδιαφέρουσα νέα πληροφορία που έχουμε σχετικά με τις HD επανακυκλοφορίες των δημοφιλών JRPG είναι ότι θα προστεθεί ένα νέο σενάριο (μόνο audio), το οποίο θα είναι διαθέσιμο αφού ολοκληρώσετε τα δύο games. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα διαρκεί 30 λεπτά και θα λαμβάνει χώρα δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Final Fantasy X-2. To σενάριο έχει γραφτεί από τον Kazushige Nojima, ο οποίος έχει εργαστεί επίσης στα Final Fantasy VII & VIII και στο Kingdom Hearts.

[UPDATE 12/8/2013] Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον Ιούλιο στην HD επανακυκλοφορία των Final Fantasy X/X-2 HD θα προστεθεί ένας νέος επίλογος διάρκειας 30 λεπτών, ο οποίος θα λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του Final Fantasy X-2. H Square Enix έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ένα μικρό δείγμα από τον καινούργιο επίλογο δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση από το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

{youtube}MrSFUUHQm4M|500|300{/youtube}

Εν τω μεταξύ, το Final Fantasy X HD θα περιλαμβάνει περισσότερα από 60 μουσικά themes του πρωτότυπου Final Fantasy X, τα οποία έχουν έχουν γίνει remaster με στόχο να αποδώσουν μια όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστική εμπειρία.

[UPDATE 18/11/13] Τα Final Fantasy X/X-2 HD θα κυκλοφορήσουν τελικά για PS3 στις 21 Μαρτίου 2014, συμφώνα με ανακοίνωση της Square Enix. Τα δύο games θα περιλαμβάνονται σε έναν δίσκο με την ονομασία Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Σχετικά με την έκδοση για PS Vita, η ημερομηνία κυκλοφορίας της θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Όπως σας έχουμε ήδη πληροφορήσει και μπορείτε να διαβάσετε και παραπάνω, τα Final Fantasy X/X-2 HD θα περιλαμβάνουν ανανεωμένο τεχνικό τομέα, νέα trophies και δυνατότητα cross-save, μεταξύ άλλων.

Το Final Fantasy X κυκλοφόρησε για PS2 πίσω στο 2001, ενώ το sequel Final Fantasy X-2 ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα. Το επόμενο game της σειράς με τίτλο Lightning Returns: Final Fantasy XIII, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2014.

Μπορείτε να ρίξετε μια ακόμη ματιά στο ανανεωμένο περιεχόμενο των παιχνιδιών μέσα από το νέο gameplay βίντεο που έκανε σήμερα την εμφάνισή του. Δείτε παρακάτω το εν λόγω τρέιλερ:

{youtube}j3AUTerXl5M|500|300{/youtube}

Το Final Fantasy X/X-2 HD Remaster θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαρτίου 2014 για PS3, ενώ αναμένεται και για το PS Vita.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα