E3 2013: Sony press conference

PS4 στα 399€ με 100 games για τον πρώτο χρόνο. Θα υποστηρίζει μεταχειρισμένα. Δεν θα απαιτεί online σύνδεση. Χρέωση για το online multiplayer.

Σε μια συνέντευξη τύπου που κράτησε σχεδόν δύο ώρες και με καθυστέρηση 15 λεπτών, η Sony παρουσίασε σήμερα στο Λος Άντζελες την νέα της κονσόλα, το PlayStation 4.

Η νέα αυτή κονσόλα θα δώσει μάχη με το Xbox One και το Wii U, τις άλλες δύο κονσόλες των Microsoft και Nintendo, στην αγορά της όγδοης γενιάς η οποία στις οικιακές κονσόλες ξεκίνησε τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώσει την εμφάνιση των συμμετεχόντων φέτος, επίσης τον Νοέμβριο.

Στην παρουσίασή της, η Sony ακολούθησε τακτική παρόμοια με αυτή της Microsoft. Ξεκίνησε από κάτω προς τα πάνω στις πλατφόρμες όπου ήθελε να δώσει μεγαλύτερη βάση. Η αρχή έγινε με το PS Vita και την ανακοίνωση των Batman Arkham Origins, CounterSpy, Destiny in Spirits, Okey Dokey Universe, Killzone: Mercenary, Tearaway, God of War Collection, Final fantasy X-X-2, Flower, Dead Nation και The Walking Dead. Ακολούθως την εμφάνισή τους έκαναν τα τρέιλερ πολλών σημαντικών games για το PlayStation 3 και συγκεκριμένα των The Last of Us (κυκλοφορεί την Παρασκευή), Puppeteer, Rain, Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6. Γνωστοποιήθηκε ακόμη ότι το PS3 θα κυκλοφορήσει με το Grand Theft Auto V και ζευγάρι ακουστικών GTA στα 299 ευρώ.

Ιδού το PlayStation 4
Αμέσως μετά ακολούθησε η αποκάλυψη του PS4 η οποία δημιούργησε ανάμεικτες αντιδράσεις. Σε μέγεθος η νέα κονσόλα της Sony είναι μικρότερη του Xbox One. Εμφανισιακά όμως θυμίζει κι αυτή με τη σειρά της VHS. Άραγε πως εξηγείται το ότι αμφότερες οι Microsoft και Sony άρχισαν να...νοσταλγούν τα παλιά καλά βίντεο; Ένα ακόμη περίεργο είναι το σχήμα του PlayStation 4 που δείχνει πλαγιαστό και όχι ορθογώνιο με ευθείες γωνίες.

Το μεγαλύτερο όπλο της Sony σε αυτή την press conference ήταν η τιμή του PlayStation 4 η οποία θα κινηθεί στα 399 ευρώ, δηλαδή 100 ευρώ λιγότερα από αυτή του Xbox One. Θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, χωρίς ωστόσο να προσδιοριστεί για άλλη μια φορά η ακριβής ημερομηνία. Τα θετικά όμως για την ιαπωνική εταιρεία δεν σταματούν εδώ, αφού ο Andrew House είχε...άσσους στο μανίκι του. Συγκεκριμένα διέψευσε τον Shuhei Yoshida για την ατάκα που είχε πει ότι "Για τα μεταχειρισμένα θα αποφασίσουν οι publishers" και ανακοίνωσε ότι το PlayStation 4 θα υποστηρίζει κανονικά όλα τα μεταχειρισμένα games χωρίς να απαιτείται να καταβάλλετε οποιοδήποτε αντίτιμο. Θα μπορείτε δηλαδή να δανειστείτε games ελεύθερα ή να τα μεταπωλήσετε επίσης ελεύθερα. Αυτό αποτέλεσε μια μικρή "μπιχτή" προς τη Microsoft απ' τον House, ο οποίος έβγαλε και δεύτερο άσσο από το μανίκι του για το always online, λέγοντας ότι το PS4 δεν θα απαιτεί να συνδέεστε ποτέ στο Internet, ούτε να επαληθεύετε τα games σας online.

{youtube}4GukdcoxpIA|400|300{/youtube}

Με το θετικό αυτό κλίμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment μπόρεσε μετά να "πλασάρει" διακριτικά τα προνόμοια της συνδρομής PlayStation Plus, λέγοντας συγκεκριμένα για το PS4 (ως τελευταία επιλογή μάλιστα) ότι "με την συνδρομή PlayStation Plus θα μπορείτε να παίξετε multiplayer". Αυτό από μόνο του δείχνει ότι όσοι δεν είστε κάτοχοι της συνδρομής PS Plus πιθανόν να μην μπορείτε να παίξετε online στο PlayStation 4. Θα αναμένουμε περισσότερα από την Sony τις προσεχείς ώρες, αν και οι περισσότερες πληροφορίες τείνουν προς αυτό το ενδεχόμενο.

Σχετικά με την ευρεία γκάμα των games του PlayStation 4, η Sony ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται 140 games για το PlayStation 4, 100 εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν μέσα στους πρώτους 12 μήνες λανσαρίσματος της κονσόλας. Η ίδια η Sony αναπτύσσει 30 games για το PS4, τα 20 εκ των οποίων θα λανσαριστούν μέσα στο πρώτο έτος. Τα περισσότερα games αποτελούν δημιουργίες ανεξάρτητων developers, κάτι που αριθμητικά δίνει ένα προβάδισμα της Sony έναντι της Microsoft.

{youtube}kWSIFh8ICaA|400|300{/youtube}

Στην πράξη όμως όσον αφορά στα αποκλειστικά games που αναπτύσσονται από μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης έχουμε ισοπαλία στην όγδοη γενιά. Μπορεί το PS3 ενάντια στο Xbox 360 να κερδίζει άνετα κατά το τρέχον έτος (με τα The Last of Us, Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6 και Rain να είναι exclusives πρώτης γραμμής) όμως στην κόντρα PS4 εναντίον Xbox One θα γίνει μεγάλη μάχη. Δείτε αναλυτικά τα games που ανακοινώθηκαν.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ' όλα τα 6 games που είναι ήδη γνωστά από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τα Knack, Killzone Shadow Fall, Driveclub (racing), inFamous: Second Son, Deep Down και The Witness. Ας δούμε τώρα τα νέα games που αποκαλύφθηκαν σήμερα και που είναι πολύ περισσότερα.


Οι προδιαγραφές του PlayStation 4

Καταρχήν είδαμε τρέιλερ του The Order: 1886, το οποίο αναφέρεται σε ένα εναλλακτικό Λονδίνο του 1886, όπου οι οργανώσεις χρησιμοποιούν σύγχρονα όπλα. Το σενάριο δείχνει να έχει ενδιαφέρον παρότι δεν γνωστοποιήθηκαν πολλές λεπτομέρειες. Ακολούθησε ένα tech demo του The Dark Sorcerer από την Quantic Dream. Όπως με το Kara Tech Demo που είχαμε δει πέρυσι και που εξελίχθηκε στο Beyond: Two Souls, έτσι και τώρα η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης δείχνει μια διάθεση δημιουργίας ενός νέου video game. Πρωταγωνιστής στο demo είναι ένας ηλικιωμένος μάγος, τον οποίο και είχαμε δει στο πρώτο tech demo του Φεβρουαρίου που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.

Η SuperGiant Games, δημιουργός του Bastion, ετοιμάζει το The Witness, ένα 2D puzzle με top-down κάμερα. Ακολούθησε μια πολυ΄δυνατή ανακοίνωση, το Final Fantasy XV από την Square Enix, το οποίο ως αποκλειστικό του PS4 θα τραβήξει μαζί του ένα πολύ μεγάλο κοινό. Είχε ονομαστεί αρχικά Final Fantasy Versus XIII αλλα τελικά η Square αποφάσισε να το μετονομάσει σε επίσημο sequel.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ανακοινώσεις για τα Kingdom Hearts III και Kingdom Hearts 1.5 RemiX, μέσω σύντομων τρέιλερ. Φυσικά από τη συνέντευξη τύπου δεν έλειπαν και οι multiplatform τίτλοι. Μεταξύ άλλων είδαμε νέο gameplay βίντεο του Watch Dogs και του Assassin's Creed 4 καθώς και τη νέα μηχανή γραφικών του NBA 2K14. Ακολούθως ενημερωθήκαμε ότι το The Elder Scrolls Online θα κυκλοφορήσει και στο PS4 (πέρα από PC, Mac και Xbox One). Στις κονσόλες όμως η beta θα έρθει αρχικά προς Sony μεριά.

Ένα ακόμη αποκλειστικό video game για το PS4 θα είναι το Mad Max. Το αναπτύσσει η Avalanche Studios, δημιουργός των Just Cause. Η παρουσίαση έκλεισε με live gameplay βίντεο του Destiny.

Συνολικά λοιπόν τα exclusives του PlayStation 4 είναι τα 6 για τα οποία σας ενημερώσαμε αρχικά, συν άλλα 6 τα οποία γνωστοποιήθηκαν σήμερα, σύνολο 12. Σε αυτά προσθέτετε αν θέλετε άλλα 8 games από indie developers κι έχετε ένα σαφές αριθμητικό προβάδισμα έναντι του Xbox One. Το ερώτημα όμως είναι: Ποιοτικά η Sony ικανοποίησε; Αν συγκρίνουμε τα παραπάνω games με αυτά που ανακοινώθηκαν για το Xbox One τότε έχουμε το εξής φαινόμενο. Απ΄τη μία η Sony υπερέχει αριθμητικά κι απ' την άλλη ποιοτικά έχει απέναντί της το Forza Motorsport 5 από την Turn 10, το Ryse απ' την Crytek, το Quantum Break απ' την Remedy, το νέο Halo της 343 Industries και το Titanfall από την Respawn, τα στελέχη της οποίας λόγω Infinity Wars έχουν μεγάλη εμπειρία. Αυτή είναι η αρχική πεντάδα της Microsoft, την οποία συμπληρώνουν το Dead Rising 3 της Capcom, το Killer Instinct της Rare και το Crimson Dragon.

Το PlayStation 4 κάνει δυναμικό ντεμπούτο με φθηνότερη τιμή και μη χρέωση μεταχειρισμένων. Η Sony έχει μια πιο ειλικρινή εικόνα σε σχέση με την Microsoft. Απ' την άλλη όμως η Microsoft διαθέτει ένα βαρύ οπλοστάσιο για το Xbox One, με τίτλους όπως τα Forza Motorsport 5 και Ryse να δείχνουν απροσπέλαστοι στην κατηγορία τους. Άραγε θα καταφέρει η Sony να καλύψε την διαφορά ποιότητας των games μέχρι το λανσάρισμα του PlayStation 4; Φυσικά όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εξ αρχής ένα τελικό προϊόν πριν λανσαριστεί στα καταστήματα. Παρότι πολλοί περιμένατε να ακούσετε για κάποιο νέο Uncharted ή νέα franchises από την Sony με έμπειρες εταιρείες ανάπτυξης, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι όσοι θέλετε άφθονα games θα έχετε κάθε λόγο να προτιμήσετε το PS4, το οποίο έχει ανοιχτή πόρτα προς κάθε εταιρεία ανάπτυξης, επιτρέποντας σε όλους τους indie developers να ανεβάζουν και να πωλούν τα games τους. Απ' την άλλη, η χρέωση των online games μέσω συνδρομής για όσους έχουν οικονομικό θέμα ή δεν παίζουν συχνά (ώστε να εκμεταλλευτούν σωστά στον ελεύθερο χρόνο τους τα πλεονεκτήματα του PS Plus) σαφώς και θα συζητηθεί, ειδικά σε περιόδους κρίσης που ζούμε.

Πλέον η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία κονσολών που παρέχει δωρεάν online είναι η Nintendo, η οποία σε συνδυασμό με την μείωση τιμής του Wii U θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την online χρέωση της Sony και να μπει "σφήνα" στο παιχνίδι των τριών. Αύριο στις 17:00 το Nintendo Direct θα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα για όσα συνέβησαν σήμερα μεταξύ Sony και Microsoft εσείς είστε οι καλύτεροι κριτές, τόσο στα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου, όσο και στο topic της E3 2013 στο forum του GameWorld.

[LIVE UPDATE]

04:00: Φτιάξατε καφέδες, τσάγια και τα σχετικά; Ξεκινάμε. 5 λεπτά καθυστέρηση μέχρι στιγμής και μετράμε.

04:15: Το ακαδημαϊκό τέταρτο πέρασε. Από τα μεγάφωνα ακούγεται ότι η συνέντευξη τύπου ξεκινάει σε ένα λεπτό. Επιτέλους!

04:17: Η παρουσίαση ξεκινά και προβάλλεται τρέιλερ της Sony με ορισμένα από τα αποκλειστικά games της, αλλά και multiplatform.

04:19: O Jack Tretton, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, ξεκινάει την ομιλία του. Ανακοινώνει ότι έχουν λανσαριστεί πάνω από 125 games για το PS Vita. Ανακοινώνει τα Batman Arkham Origins, CounterSpy, Destiny in Spirits, Okey Dokey Universe, Killzone: Mercenary, Tearaway, God of War Collection, Final fantasy X-X-2, Flower, Dead Nation και The Walking Dead. Καιρός ήταν το φορητό της Sony να αποκτήσει αρκετούς νέους τίτλους.

{youtube}nR6gWtglEkQ|400|300{/youtube}

{youtube}A_ajUQ5hQ9I|400|300{/youtube}

04:25: Οι κάτοχοι PS Vita θα μπορούν να παίξουν remote τα games του PlayStation 4...αν φυσικά αποκτήσετε την κονσόλα.

04:26: Τώρα βλέπουμε gameplay βίντεο του The Last of Us. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Κυκλοφορεί την Παρασκευή και αποτελεί ένα από τα καλύτερα games του PlayStation 3. Διαβάστε το review του GameWorld.

04:27: Τρέιλερ του Puppeteer της Sony Japan. Κυκλοφορεί για PS3 στις 11/9.

{youtube}IwkhYc9z8qY|400|300{/youtube}

04:28: Τρέιλερ του Rain. Έρχεται το φθινόπωρο για PS3.

{youtube}RnrsbX3Xm4Q|400|300{/youtube}

04:29: Νέο τρέιλερ του Beyond: Two Souls. Θα το δούμε στις 11 Οκτωβρίου για PS3.

{youtube}xHrjdm5osrk|400|300{/youtube}

Η Sony ακολουθεί την τακτική της Microsoft. Θα κρατήσει το PlayStation 4 για μετά. Αρχικά θα δούμε ότι αφορά PS3 και PS Vita.

04:30: Τρέιλερ του Gran Turismo 6 από την Polyphony Digital. Το racing που πρέπει να αποκτήσετε όλοι οι κάτοχοι PlayStation 3. Έρχεται μέσα στο 4ο τρίμηνο του έτους.

{youtube}AjX2cWUjub4|400|300{/youtube}

04:33: Τρέιλερ του Batman: Arkham Origins, ενός multiplatform τίτλου απ' την Warner που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U. Το Nightfall DLC και ένα Batkman 1960 skin αποκλειστικά στο PS3.

04:34: Θα κυκλοφορήσει PS3 Bundle με Grand Theft Auto V και ζευγάρι ακουστικών GTA στα 299 ευρώ.

04:38: O Andrew House, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, θα μιλήσει για το PlayStation 4.

{youtube}4GukdcoxpIA|400|300{/youtube}

04:39: Η κονσόλα αποκαλύπτεται! Είναι πιο λεπτό απ' το Xbox One αλλά δείχνει και αυτό ολίγον τι από VHS. Μοιάζει επίσης λίγο...στραβό. Εννοούμε ότι δεν έχει καθαρά ορθογώνιο σχήμα αλλά κάπως πλαγιαστό.

04:42: O Michael Lynton, διευθύνων σύμβουλος των Sony Entertainment και Sony Pictures, μιλάει για τις υπηρεσίες του Sony Music στο PS4.

04:46: Ο Jack Tretton Μιλάει για τις υπηρεσίες του PS4 όπως Netflix και Amazon instant video, καθώς και το Flixster. Να δούμε ποιες από αυτές θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη. Το redbox instant της Verizon θα είναι μόνο για Αμερική. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε νέα games. Θα μιλήσει ο Shuhei Yoshida (ή αλλιώς..."Shu Yoshida" σκέτο. Το άλλαξε από φέτος). Το κοινό ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Μας ενημερώνει ότι η Sony έχει 30 PS4 games υπό ανάπτυξη, τα 20 από αυτά θα κυκλοφορήσουν στον πρώτο χρόνο της κονσόλας και τα 12 από αυτά θα είναι ολοκαίνουργιες σειρές!

04:51: Τώρα βλέπουμε ένα τρέιλερ που μας παρουσιάζει Λονδίνο παλαιάς εποχής με άμαξες και άλογα. The Order: 1886 θα είναι ο τίτλος του και θα αφορά προφανώς μια εναλλακτική πραγματικότητα. Μάλλον διότι οι πρωταγωνιστές πυροβολούσαν στο βίντεο με υπερσύγχρονα όπλα.

{youtube}Q2tVmrOwqCQ|400|300{/youtube}

04:54: Τώρα θα δούμε νέα βίντεο των games που παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο στην αρχική αποκάλυψη του PS4. Ξεκινάμε με τρέιλερ που περιέχει σκηνές απ' το gameplay του Killzone: Shadow Fall. Το παιχνίδι θα είναι έτοιμο με το λανσάρισμα του PS4.

{youtube}IuF3nOkG0b8|400|300{/youtube}

04:55 Τρέιλερ του Knack:

{youtube}MD8XMXqTAG4|400|300{/youtube}

04:55: Σειρά έχει προφανώς το DriveClub, το πρώτο μεγάλο racing για το PlayStation 4 που θα μας κρατήσει ζεστούς μέχρι το Gran Turismo 7...ή κάποιο port του Gran Turismo 6 στο PS4 τέλος πάντων.

{youtube}6ufdhxrPNY4|400|300{/youtube}

04:56: Τρέιλερ του inFamous: Second Son. Τα cutscenes έχουν λεπτομερές lipsync, δυνατό soundtrack και κινηματογραφικό voice acting. Κυκλοφορία: 1ο τρίμηνο του 2014.

{youtube}gZL1d4pQ0lM|400|300{/youtube}

04:59: Real-time video από ένα tech demo της Quantic Dream, το The Dark Sorcerer. Ο γέρος μάγος είναι το πρόσωπο που μας είχε δείξει η γαλλική εταιρεία στο demo του Φεβρουαρίου! Η λεπτομέρεια του cutscene είναι ανεπανάληπτη! Ο χαρακτήρας μοιάζει με αληθινό ηθοποιό! Σε λίγες ώρες θα μας παρουσιάσουν το πλήρες demo.

{youtube}-hxq4VQI_E4|400|300{/youtube}

05:04: Ο Adam Boyes, αντιπρόεδρος των δημοσίων σχέσεων με τρίτους developers, θα παρουσιάσει νέα games. Οι Amir Rao και Greg Kasavind της Supergiant Games (δημιουργό του Bastion) παρουσιάζουν έναν νέο τίτλο για το PS4, το The Witness. Θα είναι ένα 2D puzzle με top-down camera και old school γραφικά και αναμένεται μέσα στο 2014.

05:06: Οι ανεξάρτητοι developers θα μπορούν να ανεβάζουν ελεύθερα περιεχόμενο στο PlayStation Network καθώς η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή. Η Cley Entertainment θα ετοιμάσει το Don't Starve. Ακόμη, θα έχουμε τα Mercenary Kings (2D Platform), Young Heroes (casual game), Secret Ponchos (2D Shoot 'Em Up), Ray's Dead (Zombie shooter), Daylight (First-Person Thriller), Octodad, Outlast και Galak-Z (Shoot 'Em Up).

05:11: Diablo III σε PS3 και PS4. Στο PS3 θα έχει αποκλειστικά αντικείμενα όπως το amulet του Uncharted και την κάπα από το Journey.

05:12: Ο Tetsuya Nomura της Square Enix παρουσιάζει μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο ένα τρέιλερ νέου παιχνιδιού. Είναι το Final Fantasy XV (αντί για Versus XIII που ήταν έως τώρα γνωστό), κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει και στην press conference του Φεβρουαρίου. Θα λανσαριστεί για PlayStation 4.

{youtube}Pz1Ce7me0XU|400|300{/youtube}

05:16: Kingdom Hearts III και Kingdom Hearts 1.5 ReMiX επίσης από την Square Enix.

{youtube}FJFq6xykNrQ|400|300{/youtube}

05:18: Για πρώτη φορά βίντεο με το gameplay του Assassin's Creed IV: Black Flag. Ο πρωταγωνιστής επιτίθεται με stealth περνώντας μέσα από φυτά και ποτάμια και εξοντώνοντας αθόρυβα τους εχθρούς του. Τώρα βλέπουμε τον Edward Kenway να περνάει μέσα από φλόγες και ακολούθως να μπαίνει σε ένα πλοίο, να το ελέγχει και να δέχεται χτυπήματα από εχθρικό πλοίο, στο οποίο απαντάει με κανονιές. Στο Black Flag θα έχουμε και δυνατές ναυμαχίες απ' ότι φαίνεται!

{youtube}Kzpzbsuytkc|400|300{/youtube}

05:25: O creative director του Watch Dogs, Jonathan Morin, ανεβαίνει στο stage και δίνει πάσα σε έναν συνάδελφο developer για να παίξει ένα από τα levels του παιχνιδιού. Σε αυτό βλέπουμε τον Aiden Pearce να οδηγάει ένα όχημα και μετά να μεταβαίνει σε ένα σπίτι ώστε να βοηθήσει ένα φίλο του (κλέφτη απ' ότι φαίνεται) να αποσπάσει την προσοχή μιας ομάδας ασφαλείας και να μπορέσει να αποδράσει από ένα σπίτι που μπήκε για κλοπή. Συνεχίζει δίνοντάς του οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει.

{youtube}oom7LZ3tczo|400|300{/youtube}

05:33: Επίδειξη της μηχανής γραφικών της 2K Games στο NBA 2K 14. Ο μπασκετμπολίστας Lebron James των Miami Hear συμμετέχει σε ένα βιντεάκι όπου μιλάει με το...ψηφιακό αντίγραφό του! Μπορεί η 2K να λείπει, αλλά έτσι μιας και η EA είπε να στηρίξει την Microsoft, η Sony είπε να "ζευγαρώσει" (προσωρινά) με την 2K. Διπλωματικά παιχνίδια με απλά λόγια.

{youtube}_osh4gRHXCI|400|300{/youtube}

05:35: Το The Elder Scrolls Online ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2014 για το PS4, όπως αντίστοιχα και για το Xbox One. Η beta θα έρθει πρώτα στο PS4, όσον αφορά πάντα τις κονσόλες (για PC και Mac έχει ήδη ξεκινήσει η κλειστή beta).

{youtube}VHj5VvFWbtE|400|300{/youtube}

05:39: Βλέπουμε ένα τρέιλερ ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Mad Max. Ο πρωταγωνιστής δείχνει πολύ badass! Το αναπτύσσει η Avalanche Studios, δημιουργός των Just Cause.

{youtube}coex7jOUxZY|400|300{/youtube}

05:40: 140 games είναι αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη για το PlayStation 4!

05:41: Το PlayStation 4 θα υποστηρίζει μεταχειρισμένα games σε αντίθεση με το Xbox One! (σπόντα προς την Microsoft!)

{youtube}qpvdKREKZMs|400|300{/youtube}

05:42: O Jack Tretton ρίχνεικαι δεύτερη βόμβα: To PlayStation 4 δεν θα χρειάζεται κανένα authentication και δεν θα απαιτεί online σύνδεση.

05:44: Η συνδρομή PlayStation Plus θα ισχύει για PS3, PS4 και PS Vita σε μία και μόνο τιμή. Ειπώθηκε μάλιστα ότι "Οι κάτοχοι PlayStation Plus θα μπορούν να απολαύσουν το online". Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ότι οι μη συνδρομητές θα πρέπει να πληρώσουν;

05:46: Don't Starve, Outlast και Transistor δωρεάν τον πρώτο χρόνο στο PS4 με συνδρομή PlayStation Plus.

{youtube}f-lnU10LhEk|400|300{/youtube}

05:48: Πρώτο live gameplay βίντεο του Destiny που θα κυκλοφορήσει σε PC, PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Και ναι, είναι όντως live.

06:02: Το PlayStation 4 θα κοστίζει 399 ευρώ! 100 ευρώ λιγότερα δηλαδή από το Xbox One! Άραγε έπαιξε ρόλο το ότι η Sony παρουσίασε δεύτερη την κονσόλα της; Πραγματικά μια αξιοσημείωτη διαφορά τιμής, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το PlayStation 3 ήταν πανάκριβο τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του (στα 600 ευρώ).

Η ημερομηνία κυκλοφορίας θα παραμένει αυτή που γνωρίζουμε ήδη, δηλαδή φέτος τα Χριστούγεννα ακόμα και για την Ευρώπη. Κρατάμε πάντοτε τις ανεπίσημες δηλώσεις της Sony, καθότι η ακριβής ημερομηνία δεν αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου. Επίσης δεν υπήρξε διευκρίνιση ως προς το αν το PS4 θα είναι region free, κάτι που ισχύει για το PS3.

{youtube}CND78zZPjhw|400|300{/youtube}

06:04: Η press conference της Sony λήγει κάπου εδώ. Ευχαριστούμε που μείνατε κοντά μας. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld καθώς σήμερα Τρίτη στις 17:00 και στις 19:00 θα έχουμε τις συνεντεύξεις τύπου των Nintendo και Square Enix αντίστοιχα.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
sony, press, sony, press, god of war, the walking dead, playstation 4, xbox one, wii u, ps vita, walking dead, xbox 360, square enix, assassins creed, elder scrolls, online games, old school, playstation network, lebron james, ps4, games, online, νέα, playstation, xbox, wii, microsoft, nintendo, εμφάνιση, vita, batman, universe, god, flower, ps3, auto, gta, εξηγείται, Χριστούγεννα, εταιρεία, house, shadow, infamous, son, order, tech, demo, quantic, dream, video, game, puzzle, square, versus, sequel, iii, watch, dogs, nba, elder, mac, mad, max, studios, live, quantum, halo, infinity, capcom, rare, dragon, uncharted, forum, jack, καιρος, japan, warner, dlc, skin, pictures, music, netflix, amazon, voice, adam, camera, school, network, kings, heroes, secret, shoot, zombie, diablo, journey, black, edward, creative, stage, lebron, james, miami, σημαίνει, διευκρίνιση, free, click, image, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, madwalk, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, 600 δις, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, φετος τα χριστουγεννα, τι σημαινει, ημερομήνια, the walking dead, walking dead, playstation 4, βιντεο, ps vita, αλογα, γωνιες, δωρεαν, θεμα, κοντρα, λονδινο, παιχνιδια, τα νεα, φυτα, ωρα, amazon, creative, dlc, games, game, gta, heroes, iii, james, mad, mac, microsoft, music, nba, online games, playstation network, ps3, ps4, real, square enix, square, time, versus, vita, xbox 360, αγορα, αμερικη, ανοιξη, αποκαλυψη, απλα, βομβα, γινει, δευτερο, δειτε, δηλωσεις, διευκρίνιση, δειχνει, δωσει, δυναμικο, εγινε, ευρω, ειπε, εμφάνιση, εξηγείται, ερχεται, εταιρεία, ετοιμο, ετος, ευρωπη, ιδια, υπηρεσιες, ισχυει, θετικο, θυμιζει, ιαπωνικη, εικονα, ομιλια, κλιμα, κλοπη, λεπτομερειες, λειπει, λογια, λογο, μηνες, μειωση, μπορειτε, μεταχειρισμενα, παντα, οχημα, παρουσιαση, πλατφορμες, πλοιο, πορτα, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σπιτι, στομα, σχολια, τιμη, τρειλερ, τριτη, τιτλος, φυσικα, φθινοπωρο, φορα, ψηφιακο, ωρες, auto, adam, batman, black, capcom, sequel, demo, free, diablo, dogs, dragon, dream, edward, elder scrolls, puzzle, network, forum, flower, jack, god of war, god, halo, house, ιδιαιτερο, watch, infamous, japan, journey, camera, kings, elder, lebron james, lebron, miami, max, μια φορα, μοιαζει, netflix, infinity, nintendo, son, old school, order, παιχνιδι, pictures, πληροφοριες, ποταμια, quantum, quantic, rare, school, studios, secret, shadow, shoot, σημαίνει, skin, stage, tech, online, top, θετικα, uncharted, universe, wii, wii u, warner, ξεκινησε, voice, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα