Diablo 3: 10 εκατομμύρια πωλήσεις

Παράλληλα, το WoW χάνει ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Activision Blizzard, το Diablo 3, το ταχύτερο σε πωλήσεις PC game όλων των εποχών, μόλις έφτασε τα 10 εκατομμύρια πωλήσεις, με τα 1,2 εκατομμύρια να προέρχονται από τους αγοραστές του Annual

Pass μέσα από το World of Warcraft.

Ο πρόεδρος της Blizzard Mike Morhaime παραδέχτηκε ότι η ομάδα του αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες με την κυκλοφορία του Diablo 3. Σύμφωνα με δήλωσή του "εξαιτίας του μη αναμενόμενου συνωστισμού των παικτών, εμφανίστηκαν μία πληθώρα τεχνικών προβλημάτων για τα οποία χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο για να τα λύσουμε. Η πλειοψηφία των προβλημάτων αυτών εξαλείφτηκαν τις πρώτες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία".

{youtube}htc8ui4Vwpw|400|300{/youtube}

Ο Morhaime εξέφρασε την επιθυμία του οι fans του Diablo να συνεχίζουν να το παίζουν για πολύ καιρό (κάτι που τον τιμά, καθώς πρόκειται για μη συνδρομητικό game) καταλήγοντας "Δουλεύουμε πάνω σε updates για τα rewards των παικτών που έχουν χαρακτήρες με υψηλά levels και για το σύστημα PvP, το οποίο ελπίζουμε να μεγαλώσει την αξία και την αντοχή του παιχνιδιού".

Διαβάστε το review του Diablo 3.

9 εκατομμύρια συνδρομητές στο WoW
Η Blizzard έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα μία μείωση στον αριθμό των συνδρομητών στο World of Warcraft, στα 9.1 εκατομμύρια από τα 10.1 που ήταν στα τέλη του Μάρτη. Να σημειώσουμε ότι ο ανώτατος αριθμός ήταν τα 12 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2010. Ο Morhaime δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό συνδρομών που έχασε ήταν από τις ανατολικές χώρες και ότι κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο πριν από την κυκλοφορία κάθε expansion, ενώ αρκετοί χρήστες άφησαν στην άκρη για λίγο το WoW για να πιάσουν το Diablo 3.

Tο νέο expansion του WoW, Mists of Pandaria, θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου για PC και Mac.

Keywords
Τυχαία Θέματα