Παιχνίδι του μήνα: Ιούλιος 2012

Το The Secret World κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο Ιούλιος αποτελεί μια “νεκρή” περίοδο για την βιομηχανία των video games με ελάχιστες κυκλοφορίες. Κάποιες εταιρίες όμως επιλεγούν να μας παρουσιάσουν τις δουλείες τους αυτή τη χρονική περίοδο ώστε να επωφεληθούν από τον μειωμένο ανταγωνισμό. Κακά τα ψέμματα αν το The Secret

World κυκλοφορούσε μερικούς μήνες νωρίτερα δεν θα είχε καμία τύχη.

Πέρα όμως από το νέο MMORPG της Funcom, αυτό τον μήνα συναντήσαμε μια ακόμη δημιουργία που είχε τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει, όμως δεν κατάφερε τελικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρόκειται για το Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας κακός τίτλος, αλλά σίγουρα περιμέναμε πολύ περισσότερα από τον Sora και την Disney παρέα του.

Στο σχετικό thread στο forum του GameWorld ψηφίσατε για το καλύτερο και το χειρότερο παιχνίδι του μήνα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τους νικητές.

Παιχνίδι του μήνα
The Secret World
Funcom, Electronic Arts
Είδος: MMORPG
Format: PC

H νορβηγική Funcom μας έχει προσφέρει στο παρελθόν αξιόλογες δημιουργίες στο χώρο των MMORPG (Anarchy Online, Age of Conan: Hyborian Adventures) και των Action-Adventures (Dreamfall: The Longest Journey). Το The Secret World αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση καθώς συνδυάζει στοιχεία και από τις δύο παραπάνω κατηγορίες παιχνιδιών.

{youtube}klHdZHqqPAs|400|300{/youtube}

Στόχος της Funcom πίσω από αυτό το “πάντρεμα” είναι να προσεγγίσει τους παραδοσιακούς παίχτες των RPG, οι οποίοι δεν βρίσκουν ενδιαφέρον στα MMORPG, καθώς θεωρούν ότι δεν τους βυθίζουν τόσο στον κόσμο τους. Πρακτικά το The Secret World επιχειρεί να σας προσφέρει μια Single-player εμπειρία σε online περιβάλλον. Κι ενώ υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (καλογραμμένο σενάριο, εξαιρετική πλοκή, απόλυτη ελευθερία στην κατανομή των skills και των abilities) το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τις -ομολογουμένως- καλές ιδέες των developers.

Το review του The Secret World έχει ήδη ανέβει και μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Χειρότερο παιχνίδι του μήνα
Theatrhythm Final Fantasy
Indies zero, Square Enix
Είδος: Rhythm
Format: 3DS

To Theatrhythm Final Fantasy είναι ένα νέο spin-off της δημοφιλούς JRPG σειράς που ανήκει στην κατηγορία των Rhythm παιχνιδιών. Βάση gameplay καλείστε να αναπαραγάγετε μουσικά θέματα, πατώντας πάνω στην οθόνη αφής του 3DS με το δάχτυλό σας ή με το stylus, τη στιγμή που εμφανίζονται διάφορες νότες. Όσο πιο γρήγοροι και πιο ακριβείς είστε, τόσο μεγαλύτερο είναι το σκορ που επιτυγχάνετε.

Το σενάριο επικεντρώνεται για άλλη μια φορά στην διαμάχη των θεοτήτων Chaos και Cosmos, τις οποίες γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Dissidia Final Fantasy. Η ισορροπία ανάμεσά τους βασίζεται σ' έναν κρύσταλλο που ελέγχει την μουσική και ονομάζεται Rhythm. O Chaos σπάει τον κρύσταλλο και εσείς θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα μουσικό κύμα, το Rhythmia, για να επαναφερετε τον κρύσταλλο στην αρχική τ

Keywords
Τυχαία Θέματα