Blizzard: Μήνυση σε κλώνο του Hearthstone

Το Legend of Crouching Dragon θα γίνει πιο γνωστό απ' ότι περίμενε!

Το Hearthstone: Heroes of Warcraft μπήκε πριν από λίγες ώρες σε open beta και στην Ευρώπη. Το πρώτο free-to-play δημιούργημα της Blizzard έχει δεχθεί θετικά σχόλια μέχρι στιγμής, ωστόσο -όπως και σε αρκετά ακόμη games

της αμερικάνικης εταιρείας- υπάρχουν ορισμένοι developers που επιχειρούν να δημιουργήσουν παρόμοια games και να επωφεληθούν αναλόγως.

Το Legend of Crouching Dragon κυκλοφορεί για iOS και Android από τον Οκτώβριο και είναι κλώνος του Hearthstone: Heroes of Warcraft. Η Blizzard αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει σε μήνυση παρότι το παιχνίδι κυκλοφορεί μόνο στο App Store και το Google Play της Κίνας. Στα games συνήθως λέμε ότι "δεν υπάρχει παρθενογέννεση" όμως οι κινέζικοι κλώνοι ξεπηδούν με μεγάλους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια (όπως το 300 Heroes που αποτελεί κλώνο του League of Legends) και στην περίπτωση του Legend of Crouching Dragon υπάρχουν έντονες αντιγραφές στο σχεδιασμό των καρτών, τους μηχανισμούς του gameplay, ακόμα και στα ποσά που κοστολογούνται οι κάρτες!

{youtube}_psTPq5HY6U|500|300{/youtube}

Η μήνυση θα γίνει μέσω της NetEase, κινέζικης εταιρείας που εκπροσωπεί την Blizzard, ενώ το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικείται ανέρχεται σε 1,65 εκατομμύρια δολάρια καθώς και το κλείσιμο του παιχνιδιού.

Ένας ακόμη λόγος που η Blizzard προχωράει σε αυτή την κίνηση είναι γιατί σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Hearthstone: Heroes of Warcraft σε iOS και Android.

Διαβάστε το preview του Hearthstone: Heroes of Warcraft από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα