BioWare: Ray Muzyka και Greg Zeschuk αποχωρούν

Δύο ιδρυτικά στελέχη της BioWare αποφάσισαν να ακολουθήσουν καριέρες σε άλλους τομείς.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στο blog του που υπάρχει στο site της BioWare, o Greg Zeschuk δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το ενεργητικό της εταιρείας και θα εργαστεί πάνω σ' ένα νέο internet show που θα ονομάζεται "The Beer Diaries".

Σε αυτή την εκπομπή, ο Greg θα παίρνει συνεντεύξεις από διάφορους...ζυθοποιoύς και παράλληλα θα τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην εκπομπή του!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της BioWare πρόσθεσε επίσης πως η αποχώρησή του από την βιομηχανία των video games δεν οφείλεται στην αγορά της BioWare από την Electronic Arts. Παράλληλα, τόνισε πως ήταν τιμή του που συνεργάστηκε με τους John Riccitiello, Frank Gibeau και Peter Moore στις σειρές Dragon Age, Mass Effect και στο πρόσφατο MMORPG Star Wars: The Old Republic. Η απόφασή του να εγκαταλείψει την BioWare οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς του λόγους αφού -όπως συμπλήρωσε στο blog του- θεωρεί πως έχει χάσει το πάθος του για την δημιουργία παιχνιδιών ύστερα από τα 20 περίπου χρόνια που εργάζεται πάνω σ' αυτόν τον τομέα.

Τέλος και ο Muzyka
Σε παρόμοιο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Ray Muzyka στο site της BioWare, ο οποίος σκέφτεται ν' ακολουθήσει νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες και προκλήσεις. Από την μια θα ασχοληθεί πιο ενεργά με φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της πρόνοιας και των δικαιωμάτων των ζώων (έχει στηρίξει ανάλογες προσπάθειες και στο παρελθόν μαζί με την γυναίκα του) και από την άλλη σκέφτεται να στηρίξει οικονομικά διάφορα επιχειρηματικά projects.

Παρόλα αυτά ο Καναδός επιχειρηματίας θα συνεχίσει να έχεις ως χόμπι τα video games και δηλώνει ενθουσιασμένος στην ιδέα ν' ασχοληθεί με τις επόμενες δημιουργίες της BioWare ως ένας απλός fan. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του στην εταιρεία, τον Greg Zeschuk και όλους τους παίχτες.

Ο Ray Muzyka και ο Greg Zeschuk ίδρυσαν την BioWare το 1995, αφού αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο της Alberta. Μάλιστα και οι δυο κατέχουν άδεια εξάσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Από το 1995 μέχρι και σήμερα ανέλαβαν την παραγωγή διαφόρων τίτλων από τους οποίους ξεχωρίζουν οι σειρές Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Dragon Age, Mass Effect και Star Wars: Knights of the Old Republic.

Keywords
Τυχαία Θέματα