Awesomenauts

Ένα MOBA game για αρχάριους!
Moba games. Aλήθεια ποιοι γνώριζαν την εν λόγω κατηγορία πριν το League of Legends γίνει mainstream; Κακά τα ψέματα, το LoL θεωρείται πλέον ένα από τα πιο επιτυχημένα PC games

όλων των εποχών. Με δεκάδες εκατομμύρια χρήστες στο ενεργητικό του, οι οποίοι συνέχεια αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς, εκτόξευσε την κατηγορία των moba games στο απόγειό της, κάνοντάς την παράλληλα και αρκετά δημοφιλή.

Αυτήν την εμπορική «έκρηξη» της συγκεκριμένης κατηγορίας παιχνιδιού, έχουν προσπαθήσει αρκετοί developers να εκμεταλλευτούν βγάζοντας τίτλους οι οποίοι τις περισσότερες φορές, είναι υποδεέστεροι από αυτόν που ήδη πρωταγωνιστεί (το LoL δηλαδή) ή του βασιλιά αυτών που δεν είναι άλλος από το γνωστό σε όλους μας Dota.


Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή την «έκρηξη» οι κάτοχοι των κονσολών μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται αρκετά…παραπεταμένοι μιας και τα moba games τα οποία έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη άνθιση (LoL, Dota, Smite, HoN, κ.α.) έχουν κυκλοφορήσει αποκλειστικά για PC. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να αλλάξουν δύο συγκεκριμένοι τίτλοι: το Monday Night Combat και το Awesomenauts. Και τα δυο αυτά games κυκλοφόρησαν αρχικά αποκλειστικά για τις κονσόλες, κάνοντας έτσι την διαφορά. Αργότερα και έπειτα από απαίτηση των χρηστών τους, μεταφέρθηκαν στα PC. Σ’ αυτό σίγουρα βοήθησε και η μεγάλη εμπορική τους επιτυχία αλλά και η ευρεία απήχησή τους από το κοινό, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι τα moba games δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των υπολογιστών αλλά μπορούν να πετύχουν και στις κονσόλες.

Εμείς σ’ αυτό το review θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το Awesomenauts, το οποίο έπειτα από μια αρκετά επιτυχημένη κυκλοφορία σε XBLA και PSN, πριν λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή του και στο Steam προσπαθώντας έτσι να κερδίσει ένα σεβαστό μερίδιο και από τους PC gamers.

Στο μακρινό μέλλον…
Λόγω της φύσεως του παιχνιδιού μην περιμένετε κάτι αξιόλογο στον τομέα της υπόθεσης. Εντάξει, υπάρχει το υποτυπώδες υπόβαθρο, ότι εν έτη 3587 υφίσταται ένας διαγαλαξιακός πόλεμος μεταξύ δυο φυλών. Της κόκκινης και της μπλε, οι οποίες μάχονται για την κατάκτηση αλλά και την εκμετάλλευση ενός ορυκτού το οποίο ονομάζεται mine solar. Έτσι προσλαμβάνουν διάφορους μαχητές, τους Awesomenauts κι εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός εξ αυτών. Εννοείται ότι το παιχνίδι δεν βασίζεται στην ιστορία του, αλλά στην αρκετά αξιόλογη δράση του.

Αφού λοιπόν επιλέξετε έναν ήρωα, από τους οκτώ διαθέσιμους που υπάρχουν, ξεκινάτε μέσα σ’ ένα διαστημόπλοιο το οποίο με την σειρά του προσγειώνεται σε μια από τις τρεις συμμετρικές πίστες του παιχνιδιού (εδώ να αναφέρουμε ότι ο αριθμός των maps αλλά και των ηρώων ενδέχεται να έχει αλλάξει λόγω των updates που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα). Στόχος σας είναι να καταφέρετε να φτάσετε στη βάση της αντίπαλης ομάδας (solar core) και να την διαλύσετε. Για να επιτευχθεί όμως ο τελικός σας στόχος, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ομαδικό πνεύμα, αλλά και σωστές επιλογές αγοράς

Keywords
Τυχαία Θέματα