Φιλικά URL στο Google+ [News & Views]

Ύστερα από περίπου ένα χρόνο λειτουργίας το αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο των… εργαζομένων στη Google αποφασίζει να ξεκινήσει την λειτουργία των φιλικών URL (vanity URL όπως συνήθως τα λένε). Έτσι τα URL των σελίδων του Google + θα πάψουν σύντομα να μοιάζουν με σιδηρόδρομο τυχαίων αριθμών και θα αποκτήσουν μια πολύ πιο φιλική μορφή (φιλική

για ανθρώπους και μηχανές αναζήτησης;).

Παράδειγμα URL με τυχαίους αριθμούς το Google+ Page του Techblog https://plus.google.com/102481457676343331678

Η λειτουργία αυτή ξεκίνησε πιλοτικά σε ορισμένους «μεγάλους» χρήστες του Google+ και φαντάζομαι σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους μας να πάρουμε ένα τέτοιο URL για τις σελίδες μας. Όμως οι όροι χρήσης από την Google μας ενημερώνουν πως μπορεί αυτά τα φιλικά URL να μην είναι για πάντα δωρεάν – και να χρεωθεί κάποιο ποσό για την χρήση τους.

Να είναι αυτό το στοιχείο που θα κάνει την «έκρηξη» στο Google+; Πολύ αμφιβάλω. Η Google εχει πολύ δρόμο ακόμη (που σχετίζεται προφανώς με θέσεις των σελίδων στις μηχανές αναζήτησης) και περιμένουμε όλοι να τον τρέξει. Ή έστω να τον περπατήσει. Όχι όμως να βρίσκεται στην παρούσα στάσιμη κατάσταση για τόσο μεγάλο διάστημα.

Βασίλης Δρόλιας, PhD, @basileios
Internet business consultant

Keywords
Τυχαία Θέματα