Assassin's Creed III: Liberation

Η δημοφιλής σειρά μεταπηδά στο φορητό της Sony.

Είναι κοινό μυστικό πως το PlayStation Vita, παρά τις μεγάλες hardware δυνατότητές του, δεν έχει το ανάλογο software που θα το οδηγήσει στην καταξίωση στον χώρο των φορητών κονσόλων. Στην φετινή E3 του Los Angeles η Sony

ανακοίνωσε μια πλειάδα σημαντικών κυκλοφοριών, οι οποίοι (τουλάχιστον στα "χαρτιά") θα βοηθούσαν στην ανάκαμψη των πωλήσεων της κονσόλας. Μία εξ αυτών των κυκλοφοριών είναι το Assassin's Creed III: Liberation που έχει αναπτυχθεί από την Ubisoft Sofia, ένα παρακλάδι της Ubisoft που δημιουργήθηκε στη Βουλγαρία το 2006.

Κατά καιρούς στο παρελθόν έχουμε δει αρκετά spin-offs της σειράς Assassin's Creed σε φορητές κονσόλες, όπως τα Assassin's Creed: Altair's Chronicles για το DS και το Assassin's Creed: Bloodlines για το PSP. Οι παραπάνω δημιουργίες έτυχαν "χλιαρής" αποδοχής από το κοινό, καθώς σε γενικές γραμμές δεν μπορούσαν να αποδώσουν το κλίμα της σειράς, λόγω των περιορισμένων hardware δυνατοτήτων του DS και του PSP αντίστοιχα. Θεωρητικά τουλάχιστον, το νέο φορητό της Sony έχει τις δυνατότητες να αποδώσει μια ικανοποιητική Assassin's Creed εμπειρία. Το Uncharted: Golden Abyss που κινείται σε παραπλήσια Action-Adventure πλαίσια αποδεικνύει περίτρανα την ακρίβεια του παραπάνω ισχυρισμού.

Εντούτοις, η Ubisoft Sofia είναι ένας άπειρος developer που ακόμα δεν έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην βιομηχανία των video games. Κατόπιν αυτού, είναι λογικό να υπάρχει μια δυσπιστία σχετικά με το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το εύλογο ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι το εξής: "Mπορεί το Assassin's Creed III: Liberation να αποτελέσει το επόμενο killer-app για το PlayStation Vita;". Η απάντηση βρίσκεται στις επόμενες σελίδες του review.

Louisiana Creole
Το Assassin's Creed III: Liberation κινείται σε παρόμοια πλαίσια με τους προκατόχους τους, καθώς πρόκειται για ένα open world Action-Adventure με αρκετά stealth στοιχεία. Τα γεγονότα του διαδραματίζονται κατά την χρονική περίοδο 1765-1780, λίγο μετά το τέλος του Επταετούς Πολέμου (1756-1763), δηλαδή και κατά την διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης. Ο Επταετής Πόλεμος διεξήχθη σε διάφορα σημεία της χώρας και ύστερα από το τέλος του η Γάλλια παραχώρησε το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανικών αποικιών της στην Βρετανία και την Λουϊζιάνα στην Ισπανία.

Κεντρική πρωταγωνίστρια στο Liberation είναι η Aveline de Grandpre, κόρη ενός εύπορου επιχειρηματία και μιας σκλάβας. Η μητέρα της ηρωίδας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν εκείνη ήταν ακόμα νήπιο και στην πορεία την ανατροφή της ανέλαβε ο πατέρας της, Philipper Olivier de Grandpre και η μητριά της, Madeleine d' Isle. Η Aveline μερικά χρόνια αργότερα στρατολογήθηκε στην Assassin Brotherhood της Νέας Ορλεάνης και έθεσε ως σκοπό της ζωής της να βρει την μητέρα της.

Το σενάριο δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα και υπάρχουν πολλές "τρύπες" στην αφήγησή του, όπως για παράδειγμα γιατί η Aveline επιλέχθηκε να εκπαιδευτεί ως Assass

Keywords
Τυχαία Θέματα