To The Moon

Ένα συγκινητικό ταξίδι στο φεγγάρι.

Η Freebird Games είναι μία μικρή, ανεξάρτητη προγραμματιστική και εκδότρια εταιρεία, η πρώτη απόπειρα της οποίας ακούει στο όνομα To the Moon. Ιδρυτής και ιθύνων νους της είναι ο video game

director, designer και μουσικοσυνθέτης Kan «Reives» Gao. Ο πολυπράγμων Κινέζος, ο οποίος ζει στον Καναδά από την ηλικία των 11 ετών, έχει αναπτύξει και διαθέσει έως σήμερα μία σύντομη ιστορία με τον τίτλο Do You Remember My Lullaby?, το Quintessence: The Blighted Venom (ένα adventure RPG με έμφαση στην αφήγηση και βραβευμένο soundtrack) και το ιδιαίτερο adventure The Mirror Lied.

Ο Kan Gao ξεκίνησε να διαθέτει το To the Moon την 1η Νοεμβρίου 2011 μέσα από το προσωπικό του site και όταν προχώρησε στην ίδρυση της Freebird Games, το video game «στεγάστηκε» στο site της εταιρείας, μαζί με τα τρία projects που προαναφέραμε. Προκάλεσε γρήγορα αίσθηση με το σενάριό του και έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές από τους users και τους reviewers το 2011 αλλά και το 2012, όταν και κυκλοφόρησε σε retail έκδοση από την Lace Mamba Global, αλλά και σε ψηφιακή μορφή από το Steam. Το Gamespot του απένειμε το «Best Story» award στα πλαίσια των βραβείων «Game of the Year 2011».

Σε συνέντευξή του στο gamelitist.com, ο Kan Gao ανέφερε ότι αφορμή για τη συγγραφή της ιστορίας του To the Moon στάθηκαν τρία γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή του. Το ένα από αυτά είναι το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο παππούς του πριν από μερικά χρόνια. «Το περιστατικό αυτό με έκανε να σκεφτώ σοβαρά πάνω στον θάνατο και αναρωτήθηκα πως θα έβλεπα το παρελθόν μου, όταν το τέλος μου θα πλησίαζε» είχε δηλώσει. Δεν αποκαλύπτει κανένα από τα άλλα γεγονότα γιατί τα θεωρεί spoilers, αλλά επικαλείται ως επιρροές για το σενάριο και το στήσιμο του game τις ταινίες “Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού”, “Memento”, “Ψηλά στον Ουρανό” και την τηλεοπτική σειρά “Doctor Who”.

Κάνε μία ευχή και που ξέρεις…
Ο John Wyles, ένας ηλικιωμένος και βαριά άρρωστος άνδρας, μένει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην κορυφή ενός λόφου, όχι πολύ μακριά από τον επιβλητικό φάρο της περιοχής. Από τότε που πέθανε η σύζυγός του, προσέλαβε μία οικιακή βοηθό που ακούει στο όνομα Lily και είναι μητέρα δύο παιδιών, της Sarah και του Tommy. Η μητέρα και τα παιδιά μένουν στο σπίτι εδώ και δύο χρόνια. Ο John νιώθει ότι το τέλος της ζωής του πλησιάζει και -λίγο πριν «φύγει»- θέλει να κάνει πραγματικότητα την ανεκπλήρωτη επιθυμία του: να γίνει αστροναύτης και να πετάξει στο φεγγάρι. Απευθύνεται λοιπόν σε μία εταιρεία η οποία μπορεί να τον βοηθήσει.

Η Sigmund Agency of Life Generation (ή εν συντομία Sigmund Corp.) διαθέτει μία μηχανή η οποία μπορεί να κατασκευάσει ψεύτικες αναμνήσεις και να τις «εμφυτεύσει» στο μυαλό ενός ανθρώπου, που θα τις «βιώσει» σαν να ήταν αληθινές. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και επειδή οι ψεύτικες αλλά και οι αναμνήσεις από τα πραγματικά γεγονότα στη ζωή του ανθρώπου συνυπάρχουν και αλληλοσυγκρούονται προκαλώντας τελικά σύγχυση, η ε

Keywords
Τυχαία Θέματα