Στα $2 τρις ανέρχεται η αξία της Microsoft

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft έφτασε το αστρονομικό ποσό των $2 τρισεκατομμυρίων, ορόσημο που επιτεύχθηκε από την εταιρεία εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο εν λόγω αμερικανικός κολοσσός αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως -με την Amazon

να ακολουθεί στην τρίτη θέση με $1.77 τρις, σύμφωνα με πηγές του GeekWire, καθώς, σε κατάταξη των πιο πολύτιμων εταιρειών στον κόσμο, η πρωτιά ανήκει στην Apple, αφού η εταιρεία του iPhone έχει φτάσει ήδη το ποσό των $2 τρισεκατομμυρίων σε αξία κεφαλαίου, από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Επιπλέον, η τιμή της μετοχής της Microsoft έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής περισσότερο από 20% μέσα στην τρέχουσα χρονιά και επί του παρόντος βρίσκεται στα $265.51.

Η εμπορική ανάπτυξη που παρατηρείται στο Xbox συντελεί σημαντικά σε αυτή την επιτυχία της Microsoft, καθώς το gaming τμήμα της κατέγραψε 50% αύξηση σε έσοδα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το γενικότερο τμήμα “Personal Computing” της εταιρείας – στο οποίο συγκαταλέγεται και το Xbox- έχει καταγράψει αύξηση εσόδων κατά 19% ($13 δις).

Tον περασμένο Απρίλιο, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τον πρώτο τρίμηνο του 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 19% σε συνολικά έσοδα ($41.7 δις), ενώ πίσω στον Απρίλιο του 2019 είχε υπερβεί και την αξία του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε κεφάλαιο, ορόσημο το οποίο έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής μόνο από τις Amazon και Apple.

The post Στα $2 τρις ανέρχεται η αξία της Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα