Οριστικό τέλος στην ανάπτυξη του The Last of Us Online

Με μια μάλλον δυσάρεστη ανακοίνωση για τους οπαδούς της εταιρείας, η Naughty Dog ανακοίνωσε τη διακοπή της ανάπτυξης του Last of Us Online. Επρόκειτο για ένα project που θα προσέφερε μια multiplayer εμπειρία, βασισμένη στο σύμπαν της δημοφιλούς σειράς.

Η εταιρεία ανέφερε πως το συγκεκριμένο

project θα λειτουργούσε δεσμευτικά στο μέλλον, αναγκάζοντάς την να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη δημιουργία περιεχομένου μετά την κυκλοφορία για χρόνια. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση θα επηρέαζε δυσμενώς τη δυνατότητά της να αναπτύξει μελλοντικά παιχνίδια που θα παίζονται μόνο από έναν παίκτη.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

“Συνειδητοποιούμε ότι πολλοί από εσάς περιμένατε ειδήσεις σχετικά με το project που αποκαλούμε The Last of Us Online. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το πούμε: Έχουμε λάβει την απίστευτα δύσκολη απόφαση να σταματήσουμε την ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού. Η ομάδα ανάπτυξης multiplayer περιεχομένου εργαζόταν στο pre-production στάδιο αυτού του τίτλου ήδη από την εποχή που εργαζόμασταν πάνω στο The Last of Us Part II – δημιουργώντας μια εμπειρία που θεωρούσαμε μοναδική και με τεράστιο δυναμικό. Σταδιακά, το όραμά τους κρυσταλλώθηκε, το gameplay έγινε πιο ώριμο και ικανοποιητικό, και ήμασταν ενθουσιασμένοι για την κατεύθυνση που πήγαινε.

Κατά την είσοδο στο στάδιο της full production, η τεράστια εμβέλεια του φιλόδοξου σχεδιασμού μας έγινε ξεκάθαρα σαφής. Για να κυκλοφορήσουμε και να υποστηρίξουμε το The Last of Us Online, θα έπρεπε να επικεντρώσουμε όλους τους πόρους του στούντιο μας στην υποστήριξη περιεχομένου μετά την κυκλοφορία για χρόνια ει δυνατόν, επηρεάζοντας σοβαρά την ανάπτυξη μελλοντικών, single-player παιχνιδιών. Έτσι, είχαμε δύο επιλογές μπροστά μας: να γίνουμε ένα στούντιο live-service τίτλων ή να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε μοναδικά single-player παιχνίδια που αφηγούνται εξαιρετικές ιστορίες και που έχουν καθορίσει την κληρονομιά της Naughty Dog.”

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν την ανάπτυξη του The Last of Us Online φανερώθηκαν τον Μάιο, όταν αποκαλύφθηκε πως η Naughty Dog άρχισε να ελαττώνει το ρυθμό ανάπτυξης του The Last of Us Online, ύστερα και από μια εσωτερική αξιολόγηση από τη Bungie. Τον Οκτώβριο, η Naughty Dog αναγκάστηκε και αυτή να προβεί σε έναν αριθμό απολύσεων και το εν λόγω project μπήκε στον πάγο.

Σημειώνουμε πως η επόμενη κυκλοφορία της Naughty Dog είναι το The Last of Us Part 2 Remastered, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιανουαρίου 2024, για το PlayStation 5.

The post Οριστικό τέλος στην ανάπτυξη του The Last of Us Online first appeared on GameOver.

The post Οριστικό τέλος στην ανάπτυξη του The Last of Us Online appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα