Ήρθε το τέλος της Ε3

Εδώ και λίγες ώρες έπαψε να υφίσταται και επίσημα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της βιομηχανίας των video games κάθε χρονιάς, από την έναρξή του το 1995, η έκθεση E3. Μετά την ακύρωση της E3 2023, η διοργανώτρια αρχή, η ESA, είχε την πρόθεση να επαναφέρει την εκδήλωση με έδρα το LA το 2024, για πρώτη φορά από τότε που έγινε ψηφιακή το 2021.

“Μετά από

περισσότερες από δύο δεκαετίες φιλοξενίας μιας εκδήλωσης που έχει χρησιμεύσει ως κεντρική έκθεση για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών των ΗΠΑ και της παγκόσμιας βιομηχανίας, η Entertainment Software Association αποφάσισε να ολοκληρώσει την E3”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ESA, Stanley Pierre-Louis, στην Washington Post.

“Γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η βιομηχανία, οι παίκτες και οι δημιουργοί έχουν πολύ πάθος για την E3. Μοιραζόμαστε αυτό το πάθος”, πρόσθεσε. “Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να πούμε αντίο σε μια τόσο αγαπημένη εκδήλωση, αλλά είναι το σωστό να κάνουμε δεδομένων των νέων ευκαιριών που έχει ο κλάδος μας να προσεγγίσει θαυμαστές και συνεργάτες”.

Με τους μεγάλους publishers όπως η EA και η Ubisoft να αποχωρούν από τις προηγούμενες εκδηλώσεις της E3 και τους platform-holders, όπως η Sony και η Nintendo, να αποφασίζουν να μην δίνουν το παρόν πλέον στην εκδήλωση, το παραπάνω γεγονός για την ακύρωση της Electronic Entertainment Expo, υπήρχε στον αέρα εδώ και αρκετό καιρό. Μια «πλήρης reinvention» ήταν στα πλάνα για την E3 2025, αλλά φαίνεται ότι δεν θα συμβαίνει πλέον.

Παρουσιάσεις όπως τα The Game Awards, το Summer Games Fest και μεμονωμένες παρουσιάσεις από publishers και developers θα γίνουν φαινομενικά ο κανόνας στο μέλλον, και η E3 δεν θα είναι τίποτα άλλο από μια γλυκιά ανάμνηση για όσους είχαν την τύχη να την ζήσουν από κοντά ή online ξενυχτώντας.

pic.twitter.com/y6dtVkBvNI

— E3 (@E3) December 12, 2023

The post Ήρθε το τέλος της Ε3 first appeared on GameOver.

The post Ήρθε το τέλος της Ε3 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα