Μεγάλες διαρροές αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικές με την Insomniac και τη Sony

Μια άσχημη ημέρα είναι η σημερινή για την Insomniac και τη Sony, καθώς ήρθαν αντιμέτωπες με διαρροή πολλών σημαντικών και απόρρητων πληροφοριών. Αυτές οι πληροφορίες αφορούν τόσο σε μελλοντικά projects, όσο και σε στοιχεία πωλήσεων που σηκώνουν θέμα συζήτησης.

Οι διαρροές πληροφοριών εστιάζουν σημαντικά σε τίτλους που αναπτύσσονται από την Insomniac, αλλά και εσωτερικές πληροφορίες που αφορούν την Insomniac και τη Sony

ταυτόχρονα. Αυτές οι πληροφορίες εστιάζουν κυρίως στο κομμάτι των πωλήσεων των τίτλων της Insomniac, ενώ παρέχονται και στοιχεία σχετικά με την απόδοση των PC ports των PlayStation-only τίτλων. Για την Insomniac ο πιο επιτυχημένος τίτλος της αυτή τη στιγμή είναι το Spider-Man 2, με το Spider-Man Miles Morales να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Το Ratchet & Clank φαίνεται επίσης πως αποτελεί αποτυχία όσον αφορά στις πωλήσεις του, καθώς τα κόστη ανάπτυξής του υπερτερούν των εσόδων του.

Μένοντας στις πωλήσεις, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία των πωλήσεων των PC εκδόσεων στο Steam. Τα σκήπτρα καταλαμβάνει το Horizon: Zero Dawn, ακολουθούμενο από το God of War. Το Spider-Man: Remastered καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στις πωλήσεις, ενώ στη χαμηλότερη βαθμίδα βρίσκεται το Sackboy: A Big Adventure. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία πωλήσεων για την PC έκδοση του Ratchet & Clank, το οποίο έγινε διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι.

Οι διαρροές που αφορούν στη Sony και τα first-party studios της αποκαλύπτουν πληροφορίες τόσο για το δυναμικό των studios όπως η Guerilla Games και η Bluepoint, ενώ κυκλοφόρησαν και concept arts επερχόμενων τίτλων τους. Σε άλλο σημείο των διαρροών, ενδιαφέρον παρουσιάζει η έμμεση αναγνώριση της σημαντικότητας που είχε η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η Sony αναγνωρίζει πως μερίδα του κόσμου θα στραφεί περισσότερο στη μεριά του Xbox για να παίξει αποκλειστικά παιχνίδια, αλλά από το 2027 και ύστερα. Αναγνωρίζει επίσης πως θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό κενό στα έσοδά της, της τάξεως των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία καλείται να καλύψει αλλιώς. Σε άλλα σημεία επίσης αναφέρεται στη διαχείριση τόσο των gaming subscriptions, αλλά και στο πώς η Microsoft είναι κοντά στην ανάπτυξη ενός mobile store, το οποίο και θα μπορεί να ανταγωνιστεί τόσο την Apple, όσο και τη Google. Λόγω αυτών των εξελίξεων η Sony φαίνεται να αναγνωρίζει τις αδυναμίες της σε αυτό το κομμάτι έναντι του ανταγωνισμού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το πως σκοπεύει να δράσει για να διορθώσει την κατάσταση.

Επιστρέφοντας, τέλος, στην Insomniac, οι πληροφορίες που διέρρευσαν αφορούν τα μελλοντικά της παιχνίδια, αλλά και παράθυρα κυκλοφορίας τους μεταξύ άλλων. Ένας ακόμα Spider-Man τίτλος με πρωταγωνιστή τον Venom τοποθετείται εντός του 2025, ενώ το Spider-Man 3 θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, την εορταστική περίοδο του 2027 και του 2028 αντίστοιχα.

Το Wolverine της Insomniac αναφέρεται πως αναπτύσσεται εδώ και τρία χρόνια, ενώ η κυκλοφορία του τοποθετείται το 2026. Ένας ακόμα Ratchet & Clank τίτλος αναπτύσσεται με προοπτική κυκλοφορίας το 2029, ενώ για το 2030 φαίνεται πως προσπαθεί να αποκτήσει τα δικαιώματα για την ανάπτυξη ενός τίτλου με τους X-Men.

Είναι πολύ πιθανό πολλές από αυτές τις πληροφορίες να μην ισχύουν, ή να έχουν αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν πλήγμα για την Insomniac και τη Sony, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες για όσους μελετούν τη βιομηχανία και τις κινήσεις της.

The post Μεγάλες διαρροές αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικές με την Insomniac και τη Sony first appeared on GameOver.

The post Μεγάλες διαρροές αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικές με την Insomniac και τη Sony appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα