Φεύγουμε για Ε3!

Τελευταία ματιά σε πρόγραμμα, φήμες και τι περιμένουμε από την έκθεση.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ξεκινήσει ο υπογράφων το μακρινό ταξίδι που οδηγεί στο Los Angeles και τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση της βιομηχανίας των videogames. Και το ευχάριστο είναι πως -όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- η φετινή Ε3 ίσως εξελιχθεί σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων χρόνων. Έχουμε την επικείμενη πλήρη αποκάλυψη νέας κονσόλας από τη Microsoft,

του Scorpio, γεγονός που με τη σειρά του θα πυροδοτήσει αλυσιδωτή αντίδραση και μια ενδεχόμενη "απάντηση" από τη Sony. Η οποία Sony πηγαίνει στην έκθεση με ένα βαρύ πυροβολικό από first party τίτλους (από God of War και Gran Turismo Sport μέχρι Days Gone και Spider-man -μεταξύ πολλών άλλων) και τη σαφή στήριξη 3rd party εκδοτών, που διαφημίζουν τα παιχνίδια τους με φόντο το brand PlayStation (Destiny 2, Far Cry 5, FIFA 18, Call of Duty WWII).

Και, βέβαια, έχουμε τη Nintendo, το αιώνιο αίνιγμα της Ε3, που με το Switch να τα πηγαίνει "πρίμα" μέχρι στιγμής, είναι πολύ πιθανό να μας βομβαρδίσει με ανακοινώσεις για παιχνίδια. Αυτό θέλουμε και αυτό περιμένουμε. Δεν είναι, βέβαια, στην Ε3 παρόντες μόνο οι τρεις platform holders. Αντιθέτως, το βάρος πέφτει φέτος επάνω στους μεγάλους εκδότες για να διατηρήσουν για το υπόλοιπο του έτους -αλλά και για το επόμενο- το πολύ καλό σερί πολλών και καλών τίτλων που έχουμε δει να έρχεται τους τελευταίους μήνες στην αγορά. Σε ό,τι αφορά τη Ubisoft, αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι έχει να κάνει με την επίσημη ανακοίνωση του επόμενου κεφαλαίου των Assassin’s Creed τίτλων. Θυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετά πράγματα γνωστά για τον τίτλο (όνομα, εποχή, πρωταγωνιστής), όμως περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Από τη Ubisoft περιμένουμε περισσότερα και για το Far Cry 5, τη συνέχεια του The Crew και πολλά άλλα.

Για τη Bethesda ακούγεται ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα νέο Wolfenstein, με την ονομασία The New Colossus, ενώ μια άλλη φήμη που υπάρχει είναι η πιθανή ανακοίνωση ενός sequel για το Evil Within από το studio Tango Gameworks του δημιουργού του Resident Evil, Shinji Mikami. Εννοείται ότι ποτέ δεν σβήνει η φημολογία για την ανακοίνωση ενός νέου κεφαλαίου στο franchise Fallout. Η Square θα ανακοινώσει ένα "δυτικό project", που ίσως είναι κάτι σχετικό με τη συμφωνία που έχει κλείσει με τη Marvel, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εταιρεία αυτή έχει στο portfolio της τα ονόματα Tomb Raider, Final Fantasy και Kingdom Hearts. Η Namco θα μας δείξει Ni No Kuni 2 και Ace Combat 7, η Warner Lego και Middle-Earth: Shadow of War και η λίστα με τα επιβεβαιωμένα ή φημολογούμενα projects δεν τελειώνει. Τα παιχνίδια θα είναι και φέτος πολλά και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να δούμε πολλά από αυτά και να σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις απευθείας από το εκθεσιακό κέντρο του Los Angeles.

Για την ώρα θα μείνουμε σε αυτά και θα σας παραθέσουμε το πλήρες πρόγραμμα των συνεντεύξεων Τύπου των εταιρειών, που θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου με την Electronic Arts, η οποία πρακτικά δεν συμμετέχει στην Ε3, αλλά διοργανώνει τη δική της εκδήλωση στο "πλαίσιο της Ε3". Εννοείται, βέβαια, ότι για μια ακόμα χρονιά -για δωδέκατη στη σειρά- η ομάδα του GameOver.gr θα βρίσκεται σε mode "διαβολοβδομάδας", χωρίς ύπνο και φαγητό (περίπου...) για να καλύψει τα πάντα (με live players, ειδήσεις και άρθρα) από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 13/6, που ο κύκλος των παρουσιάσεων κλείνει με τη Nintendo.

Σας αφήνουμε να διαβάσετε το πλήρες πρόγραμμα των συνεντεύξεων Τύπου, και ευχόμαστε να έχουμε μια καλή Ε3, με ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, πολλά προϊόντα και εξέλιξη για αυτή τη μορφή ψυχαγωγίας που τόσο αγαπάμε.

Συνεντεύξεις Τύπου Ε3 2017 (όλες σε ώρα Ελλάδας)

Electronic Arts - Σαββάτο 10/6 στις 22:00Microsoft - Κυριακή 11/6 στις 00:00 (μεσάνυχτα Κυριακής προς ξημέρωμα Δευτέρας)Bethesda - Δευτέρα 12/6 στις 07:00PC gaming show - Δευτέρα 12/6 στις 19:00Ubisoft - Δευτέρα 12/6 στις 23:00Sony - Τρίτη 13/6 στις 04:00Nintendo - Τρίτη 13/6 στις 19:00

Keywords
Τυχαία Θέματα