MCM London Comic Con 2017

Ένα «μικρό» εκθεσιακό ορεκτικό πριν από την Ε3.

Τα χρόνια περνάνε, το ηλικιακό κοντέρ τρέχει, ο ελεύθερος χρόνος λιγοστεύει και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, αλλά ό,τι και αν γίνει, ένα πράγμα παραμένει για πάντα σταθερό: Ο καλός ο gamer τιμάει το geekdom βασίλειο σε όλα τα επίπεδά του, είτε αυτά λέγονται online tournaments, είτε cosplay events, είτε video game previews, είτε comic conventions. Όταν, λοιπόν, είδαμε πως μπορούσαμε

να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο και ο καιρός στο συχνά βροχερό Λονδίνο έδειχνε να χαμογελά, φορέσαμε το multipass της Leeloo…εεε το press pass του GameOver και κατηφορήσαμε για μια ακόμα φορά, παρέα με τον φίλτατο Νικόλα Μαρκόγλου, προς την ανοιξιάτικη-θερινή London MCM 2017.

Σαν ένα μικρό πρόγευμα βρε, πριν από την Ε3, να χαζέψουμε λίγο τα καινούργια παιχνιδάκια που κυκλοφορούν μέσα στο καλοκαίρι, να παρακολουθήσουμε κάποιο πάνελ και, φυσικά, να χαθούμε μέσα στο λαϊκό προσκύνημα μίας από της μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο. Για άλλη μια φορά, το event έτρεχε μέσα στον γιγάντιο εκθεσιακό χώρο του Excel και για μια ακόμα φορά χτύπησε εξωφρενικά νούμερα επισκεπτών, με περίπου 130.000 άτομα να τιμούν την έκθεση στο τριήμερο 26-28 Μαΐου. Ο πανικός ήταν δεδομένος και πήγαμε από νωρίς νωρίς, προετοιμασμένοι για μεγάλο κονφούζιο, ουρές και παλαβομάρα, αλλά για μια ακόμα φορά η MCM κατάφερε να μας εξουθενώσει.

Εκατοντάδες μαγαζάκια με video games, collectibles, φιγούρες, παιχνίδια, μπλουζάκια και ό,τι παλαβό έχει βγάλει ποτέ η Ιαπωνία, έδεναν αρμονικά και ασφυχτικά με εκατοντάδες γνωστούς και μη κομίστες, συγγραφείς και ηθοποιούς που ήταν εκεί για να παρουσιάσουν τις νέες δουλειές τους αλλά και να γνωρίσουν τον κόσμο (εμείς, αφού μεταμορφωθήκαμε σε έναν πεντάχρονο που έχασε τα λόγια του, καταφέραμε και πήραμε, εν μέσω χαχανητών, ένα αυτόγραφο από τον μεγάλο και τρανό David Prowse, γνωστό σε όλους και ως Darth Vader!). Μέσα σε όλα, φυσικά, δεν παραλείψαμε να ρίξουμε μια ματιά και στον τεχνολογικό τομέα της έκθεσης, ο οποίος ήταν μοιρασμένος μισός για gadgets, VR machines και tech gear και μισός για video games. Με τον πρώτο τομέα να πούμε την αλήθεια δεν ασχοληθήκαμε πολύ λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά στον κλάδο των video games μπορούμε να πούμε πως ρίξαμε ένα βλέφαρο παραπάνω.

Το Tekken 7 είχε περίοπτη θέση μέσα στην έκθεση, με ντουζίνες παικτών να ασχολούνται μαζί του και ένα μεγάλο τουρνουά να τρέχει σε υπερυψωμένη εξέδρα, με μπόλικες κραυγές και πανικό από τους διαγωνιζόμενους. Εξίσου τιμητική θέση είχε και το PSVR, το οποίο η Sony προωθούσε γενναία, παρουσιάζοντας σε πολύ κόσμο το νέο Star Trek Bridge Crew και το Farpoint, ενώ παραδίπλα του, κόσμος απολάμβανε το Horizon: Zero Dawn σε κάτι πανάκριβες, γυαλιστερές οθόνες της Sony που έκαναν το home rig μας να φαντάζει με ασπρόμαυρη τηλεόραση με λυχνίες! Πίσω από το περίπτερο της Sony βέβαια, δε θα μπορούσε να λείπει και η παρουσία της Nintendo, όπου το νεότερο κοινό της έκθεσης είχε κατασκηνώσει τριγύρω από κάθε κονσόλα, με αποτέλεσμα να χρειαζόσουν ελιγμούς Top Gun για να πλησιάσεις σε κάποιο stand.

Μπόλικες κονσόλες μοιρασμένες σε έναν πολύχρωμο χώρο έδιναν στους παίκτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα μεγάλα παιχνίδια της κονσόλας, από το νέο Zelda και το remaster του Mario Kart, μέχρι το επερχόμενο Splatoon 2, το Arms (είδαμε έναν παίκτη να ρίχνει μια ξώφαλτση στον παραδιπλανό μέσα στον ενθουσιασμό του!) αλλά και τη νέα, νιοστή έκδοση του Street Fighter 2. Εκεί, βέβαια, που τα χρειαστήκαμε λιγάκι ήταν όταν μπήκαμε μέσα σε έναν γιγάντιο εξομοιωτή racing από την McLaren, σαν κάψουλα διαστημοπλοίου επάνω σε τεράστιους πνευματικούς βραχίονες, και τρέξαμε την F1 πίστα της Silverstone, νιώθοντας τα g-forces ακριβώς όπως και οι ίδιοι οι πιλότοι της Formula.

Πέρα από τη ζάλη, πέρα από τους πόνους στο σβέρκο, πρέπει να πούμε πως τώρα πραγματικά καταλαβαίνουμε γιατί οι πιλότοι της F1 χάνουν τόσα κιλά σε κάθε αγώνα! Από εκεί και πέρα, με εξαίρεση το Agents of Mayhem που συνεχίζει να δείχνει σαν το Saints Row στη θέση του Saints Row, η έκθεση ήταν πλημμυρισμένη από ιαπωνικά παιχνίδια. Από όλα τα visual novels που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, τα φρέσκα Drive Girls, Akiba’s Beat και Harvest Moon έως και διάφορα αναμενόμενα όπως το horror A white Day και το Superbeat Xonic, η έκθεση θύμιζε μια μικρή Akihabara στο τσεπάκι μας!

Και μια καλή Akihabara δε θα ήταν πλήρης δίχως την κατάλληλη παρουσία cosplay, αλλά για να πούμε την αλήθεια τέτοιο πανικό και πλούτο σε cosplay δεν τον περιμέναμε. Θέλετε γιατί ήταν καλός ο καιρός, θέλετε γιατί το event έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο; Όποιος και αν ήταν ο λόγος, το να πούμε πως πάνω από το 1/3 των παρευρισκόμενων ήταν με τον ένα ή άλλο τρόπο μασκαρεμένοι, θα ήταν αλήθεια. Θέλετε οργανωμένη παρέλαση Marvel; Πάρτε 500 άτομα να πολεμούν στα γρασίδια πίσω από την έκθεση. Αγαπάτε την Agent Carter; Πάρτε μια ντουζίνα κοπέλες να ποζάρουν. Είστε φανατικός των πιο άγνωστων anime; Θα θαφτείτε κυριολεκτικά από οποιονδήποτε χαρακτήρα πέρασε ποτέ από τη μικρή οθόνη.

Και αν δε, είστε purist και προτιμάτε video game cosplaying, τότε από σαπισμένα κορμιά του Dark Souls και τα διαστημικά παλικάρια του Mass Effect, όλη την παρέα του Mario και του Sonic, τον Marcus Fenix και τον James Raynor, την Kate Walker και όλες τις ηρωίδες των Final Fantasy, όλοι τους ήταν εκεί και δημιούργησαν έναν υπέροχο, καρναβαλικό χαρακτήρα.

Όπως είχαμε πει και στο παρελθόν, μία επίσκεψη στην MCM είναι μια επίσκεψη ζωής για έναν gamer με αγάπη στην ιαπωνική σχολή, τα comics, τα anime αλλά και τους fantasy και sci-fi κόσμους. Μόνιμα πλήρης σε υλικό, ασφυκτικά γεμάτη με cosplayers με κέφι, μπόλικες δόσεις τρέλας και υπερβολής, μία βόλτα από την έκθεση αυτή θα μπορέσει να σας μείνει αξέχαστη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείτε ένα ταξιδάκι στο Λονδίνο, δε κοιτάτε μπας και μπορείτε να το κανονίσετε να συμπέσει με την έκθεση; Χαμένοι δε θα βγείτε!

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα