The Rogue Prince of Persia | Πρώτες Εντυπώσεις

Εκεί που καμιά φορά σκαλώνουμε και αρχίζουμε να απογοητευόμαστε για τη στασιμότητα της βιομηχανίας και για την έλλειψη τίτλων, η βιομηχανία αποφασίζει να μας εκπλήξει με διαφορετικό τρόπο: να επαναφέρει ιστορικά franchises, δίνοντας στις ομάδες ανάπτυξης τη δυνατότητα να πειραματιστούν με νέους μηχανισμούς και διαφορετικά είδη gameplay.

Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά, η Ubisoft έδωσε στην κυκλοφορία έναν ποιοτικότατο τίτλο, που σηματοδότησε την επιστροφή της σειράς Prince of Persia | Πρώτες Εντυπώσειςπερισσότερο

από μια δεκαετία μετά τον τελευταίο κύκλο και «σπάζοντας» το σερί των κυκλοφοριών με αρνητικό πρόσημο και ελάχιστο ενδιαφέρον. Το Prince of Persia: The Lost Crown επανέφερε στο προσκήνιο το είδος με το οποίο έκανε το ντεμπούτο της η ίδια η σειρά και μας προσέφερε μερικές ευχάριστες gaming ώρες, ανοίγοντάς μας την όρεξη για το μέλλον.

Δεδομένου του ότι το remake του Sands of Time δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα, δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες να δούμε έναν τίτλο της σειράς στο άμεσο μέλλον. Φαίνεται, ωστόσο, πως το 2024 έχει χώρο για περισσότερο Prince of Persia, καθώς ένας ακόμα τίτλος θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για το The Rogue Prince of Persia, έναν νέο τίτλο, που έρχεται να εισάγει το franchise σε ένα νέο είδος για τη σειρά – τα roguelites. Ένα παιχνίδι που η Ubisoft και η ελληνική αντιπροσωπεία της εταιρείας στην Ελλάδα είχαν την ευχαρίστηση να μας προσκαλέσουν σε ένα ειδικό event, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το παιχνίδι λίγο καλύτερα και να μεταφέρουμε μια πρώτη άποψη για αυτό.

Έχουμε, λοιπόν, μια νέα επιστροφή στην Περσία και έναν νέο πρωταγωνιστή, έναν Πρίγκιπα που είχε το θράσος να προκαλέσει τους Ούνους. Για αντίποινα, οι Ούνοι αποφασίζουν να επιτεθούν στην πρωτεύουσα της Περσίας, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, αποτελούμενη από ανθρώπους και όντα με μαγικές δυνάμεις.

Η ορδή των Ούνων ξεκινά να λεηλατεί την πόλη, ενώ ο Πρίγκιπας μπορεί μόνο να αντεπιτεθεί με τα όπλα του, την ικανότητά του για να κάνει wall run και άλματα στον αέρα…και ένα μυστηριώδες κολιέ που του επιτρέπει να γυρνά στη ζωή κάθε φορά που πέφτει στη μάχη. Και κάπως έτσι, ένα φαινομενικά 2D platform, στο γνώριμο metroidvania ύφος των αρχικών τίτλων αλλά και του The Lost Crown, μεταμορφώνεται σε ένα roguelite με χαρακτηριστικά που έχουμε συναντήσει ξανά και ξανά σε αντίστοιχα παιχνίδια της σειράς, αλλά με έντονο το άρωμα από τη μακρινή Ανατολή και το μοναδκό ύφος της σειράς Prince of Persia.

Λόγω της σχετικά μικρής σε διάρκεια επαφής μας με το The Rogue Prince of Persia | Πρώτες Εντυπώσειςδεν είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πιο γεμάτη γεύση του κόσμου, με τη δράση κατά τη διάρκεια της δοκιμής να εκτυλίσσεται σε δύο διακριτές περιοχές του κόσμου. Ο χειρισμός λειτουργεί απροβλημάτιστα, επιτρέποντας στον παίκτη να εκτελεί άλματα, wall climbs και εναέριο sidewalk, επιθέσεις με τα κύρια και δευτερεύοντα όπλα, χτυπήματα από ψηλά, αλλά και κλωτσιές που εκτινάσσουν τους αντιπάλους σε τοίχους και εμπόδια για να προκαλέσουν πρόσθετη ζημιά.

Μέσα στα επίπεδα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης νέων όπλων και εναλλαγής τους με άλλα, όπως και αναβάθμισης των ικανοτήτων τους, ικανότητες που θα τους συντροφεύουν σε κάποιο νέο run. Επίσης, κάθε επίπεδο είναι σχεδιασμένο με εντελώς διαφορετικό τρόπο και λογική, με μοναδικούς τρόπους πλοήγησης, αντιπάλους αλλά και παγίδες, τις οποίες ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Φυσικά, όπως και είθισται σε τίτλους του είδους, κάθε νέο run αποτελεί μια νέα εμπειρία, με διαφορετικά είδη αντιπάλων να παραμονεύουν σε σημεία και, ενίοτε, διαφορετικές παγίδες που μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο της πρόκλησης και να επισπεύσουν το επόμενο, νέο run. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, αυτό είναι κάτι που μοιράστηκε μαζί μας ο υπεύθυνος του session και, φυσικά, το θεωρούμε και μάλλον αυτονόητο.

Η αισθητική του τίτλου και των επιπέδων παραπέμπει σε κόμικ, κάτι που και ισχύει τόσο για τον Πρίγκιπα, όσο και για τους διάφορους αντιπάλους. Θετική εντύπωση μας έκανε και το soundtrack του τίτλου, με μοναδικές μελωδίες που κάνουν την περιπλάνηση στα biomes της Περσίας λίγο πιο ευχάριστη. Θα θέλαμε να έχει γίνει λίγο περισσότερη δουλειά στο κομμάτι του σχεδιασμού χαρακτήρων, ειδικά όταν έχουν μεσολαβήσει κυκλοφορίες τίτλων του είδους που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του σχεδιασμού χαρακτήρων.

Είναι, όμως, πολύ πιθανό αυτό να αλλάξει στο μέλλον, καθώς το παιχνίδι θα λανσαριστεί ως Early Access έκδοση, κάτι που σημαίνει πως πολλές αλλαγές (θα) βρίσκονται καθ’ οδόν. Μάλιστα, η Early Access έκδοση πρόκειται να γίνει αποκλειστικά διαθέσιμη μέσω Steam, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη κυκλοφορία της Ubisoft που κυκλοφορεί μέσω της πλατφόρμας της Valve και όχι μέσω του Ubisoft Connect εδώ και πολλά χρόνια.

Αν και δεν γνωρίζουμε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το The Rogue Prince of Persia θα παραμείνει σε Early Access, εν τούτοις η περίοδος αυτή θα είναι σημαντική για την ανάπτυξη του τίτλου, καθώς οι παίκτες θα μπορούν να προσφέρουν σημαντική ανατροφοδότηση και προτάσεις που θα βελτιώσουν τον τίτλο, μέχρι εκείνος να λανσαριστεί κανονικά και στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Το The Rogue Prince of Persia θα γίνει διαθέσιμο ως Early Access στις 14 Μαΐου, σε περίπου έναν μήνα από τώρα. Μπορείτε, επίσης, να πάρετε μια πρώτη γεύση από τον τίτλο στο βίντεο που ακολουθεί.

The post The Rogue Prince of Persia | Πρώτες Εντυπώσεις first appeared on GameOver.

The post The Rogue Prince of Persia | Πρώτες Εντυπώσεις appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα