HappyFunland | Review

Αν ένα είδος είναι κομμένο και ραμμένο για το VR τότε αυτό δεν είναι άλλο από το horror. Οι εμπειρίες που είχαμε στο PlayStation VR2 με τα Resident Evil 8 και Resident Evil 4 Remake αποτελούν από τα highlights του νέου συστήματος της Sony. Διαβάζοντας λοιπόν την περιγραφή του HappyFunland

ως ένα horror game που διαδραματίζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο amusement park, είχαμε την ελπίδα ότι θα δούμε κάτι άκρως ενδιαφέρον, ίσως μια πιο διεστραμμένη και τρομακτική “Disneyland”. Δυστυχώς, όμως, διαψευστήκαμε από το τελικό αποτέλεσμα.

Το σενάριο είναι τόσο απλοϊκό, που δεν υπάρχει νόημα να επεκταθούμε πολύ: Συναντούμε έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Larry και μας αναθέτει να εξερευνήσουμε το εγκαταλελειμμένο πάρκο ενός πλούσιου επιχειρηματία. Το gameplay του τίτλου περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες: παίζουμε mini-golf, συμμετέχουμε σε thrill rides -π.χ. με carts- εξολοθρεύουμε animatronics-puppets εχθρούς και προχωράμε στην επόμενη περιοχή.

Το πάρκο και το artwork με την αισθητική cartoon αποτελούν το highlight του HappyFunland, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιουργούν παραμένει ανεκμετάλλευτη, αφού το horror στοιχείο περιορίζεται ουσιαστικά σε κάποια διάσπαρτα jump scares και τίποτα άλλο. Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει και adult content υλικό μέσα στον τίτλο, λογικά το studio το πρόσθεσε ως κάποιο είδος προστιθέμενου shock value, και το οποίο απλά αποτυγχάνει παταγωδώς.

Δυστυχώς το τεχνικό κομμάτι του τίτλου παραμένει και αυτό χαμηλού επίπεδου. Λόγω των themed rides θα λέγαμε ότι χρειάζεται προσοχή για ζαλάδες, η μάχη έχει προβλήματα, οι εχθροί είναι bullet sponges, η physics engine απλά ανύπαρκτη, δεν υπάρχει υποστήριξη για smooth turn, ενώ η παραγωγή του ήχου και τα voice-overs είναι κατωτάτου επιπέδου..

Με διάρκεια δύο ωρών, γεγονός που θεωρούμε πλέον απαράδεκτο για τίτλο VR, και με τα προβλήματα που έχει το HappyFunland, δεν μπορούμε να το προτείνουμε για αγορά παρά τη χαμηλή τιμή του. Ο τίτλος έχει ενδιαφέρον setting, αλλά με τόσα προβλήματα και μικρή διάρκεια δεν αξίζει να του αφιερώσετε καθόλου χρόνο.

To HappyFunland κυκλοφορεί από τις 22/3/24 για PS5 και PC. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PSVR 2, με review code που λάβαμε από την Perp Games.

The post HappyFunland | Review first appeared on GameOver.

The post HappyFunland | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα