Pokemon Ultra Sun/ Moon

Αλόλα για μια τελευταία φορά!

Μια ηλιόλουστη μέρα ξημερώνει ξανά πάνω από τον ουρανό του νησιού Melemele, ενός από τα τέσσερα νησιά της περιοχής Αλόλα. Στο μικρό σπίτι που βρίσκεται χτισμένο στα περίχωρα της πόλης Hau’oli ένας νεαρός άνθρωπος ρεμβάζει ακουμπισμένος στο κάγκελο, παρατηρώντας το εργαστήριο του καθηγητή Kukui που βρίσκεται στο βάθος. Σε λίγη ώρα θα συναντήσει τον καθηγητή, έτοιμος να ξεκινήσει την πρώτη του περιπέτεια στην περιοχή Αλόλα και ανυπομονεί ήδη για το ποιο από τα τρία starter Pokémon θα ήταν σωστό να διαλέξει. Εκείνος και η μητέρα του βρίσκονται μόλις λίγες μέρες

στην περιοχή, έχοντας μετακομίσει εκεί από την περιοχή Kanto, και τώρα έχει φτάσει η ώρα να ξεκινήσει την εξερεύνηση των νησιών που απαρτίζουν την περιοχή και να ολοκληρώσει με επιτυχία την Πρόκληση των Νησιών (Island Challenge). Πρόκειται να ταξιδέψει σε όλα τα νησιά, να αιχμαλωτίσει και να πολεμήσει πολλά Pokémon, τα πλάσματα εκείνα που συνυπάρχουν στον κόσμο μαζί με τους ανθρώπους, και να αντιμετωπίσει τις διάφορες προκλήσεις των Kahuna και των καπετάνιων των νησιών.

Ξαφνικά, ο ήλιος σκοτείνιασε. Ο άνθρωπος της ιστορίας, όμως, δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Ξέρει ότι το σκοτείνιασμα στον ουρανό δεν είναι παρά μια έκλειψη ηλίου, ένα φαινόμενο που κρατά μόνο για λίγα λεπτά και μετά το φως επιστρέφει. Ακόμα και τα Wingull, τα οποία είχαν κουρνιάσει τρομαγμένα, θα συνεχίσουν σύντομα να πετούν πάνω από τις παράκτιες πόλεις και τα γαλανά νερά της Αλόλα. Όμως οι γηραιοί κάτοικοι του νησιού δεν συμμερίζονται την άποψη της επιστήμης. Άλλωστε, όλοι οι παλιοί θρύλοι του νησιού μιλούν για εκείνη την εποχή που το σκοτάδι επικρατούσε στο νησί, με τους κατοίκους του να δίνουν μια απεγνωσμένη μάχη με τη δύναμη που ήλεγχε το σκοτάδι, με σκοπό να κάνουν το φως να επιστρέψει… Βέβαια, όλα αυτά δεν ήταν παρά θρύλοι, ιστορίες που αφηγούνταν στο παραγώνι για να κοιμηθούν τα μικρά παιδιά… ή, μήπως, όχι;

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει η περιπέτεια των Ultra Sun & Ultra Moon αντίστοιχα. Άλλωστε, τα δυο νέα παιχνίδια δεν απέχουν αρκετά από τα προηγούμενα. Τόσο τα Pokémon Sun & Moon έθεσαν τις βάσεις για ένα όμορφο αφηγηματικό παιχνίδι, κάτι που δεν είχαμε παρατηρήσει στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, με εξαίρεση ίσως τις Pokémon Black (2) & White (2). Οι Ultra εκδόσεις των δυο τελευταίων παιχνιδιών της σειράς Pokémon, οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως definitive editions των προκατόχων τους, συνεχίζουν να πατούν πάνω σε αυτές τις νέες βάσεις, σε μια προσπάθεια να δώσουν το κάτι τις παραπάνω και να πείσουν ξανά τους βετεράνους (και μη) εκπαιδευτές να επιστρέψουν για μια τελευταία περιπέτεια στην Αλόλα.

Και η αλήθεια είναι πως τα Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon είναι κάπως ιδιαίτεροι τίτλοι. Από τη μια πρόκειται για την κυκλοφορία τίτλων που πέρασαν στην ιστορία του franchise ως «η τρίτη έκδοση», την οποία και επίσημα έχουμε να δούμε από την τέταρτη γενιά παιχνιδιών -αν και αυτή τη φορά έχουμε δυο εκδόσεις αντί για μια. Από την άλλη, πρόκειται για το κύκνειο άσμα της σειράς στο Nintendo 3DS, το οποίο και επίσημα οδεύει προς τον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας του και, άρα, στη δύση του. Επιπλέον, με την Game Freak να υποστηρίζει πως τα δυο παιχνίδια «ωθούν» την κονσόλα στα άκρα της και πως πρόκειται για την απόλυτη έκδοση των δυο παιχνιδιών, δεν θα γινόταν να μην δοκιμάσουμε τα παιχνίδια και να κρίνουμε, ιδίοις όμμασι, κατά πόσο μια επιστροφή στην Αλόλα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ίδιο θετικά, όσο και το πρώτο μας ταξίδι…

Η αλήθεια είναι πως, από άποψη gameplay, τα πράγματα δεν αλλάζουν δραματικά. Με το που ο παίκτης επιλέξει το πρώτο του Pokémon και ξεκινήσει το ταξίδι για να γίνει ο καλύτερος εκπαιδευτής στην Αλόλα, το gameplay ακολουθεί τα χνάρια των δύο προηγούμενων εκδόσεων, χωρίς κάτι το ρηξικέλευθο ή πρωτοποριακό. Ουσιαστικά, ισχύει ό,τι ακριβώς συνέβαινε και στις περιβόητες «τρίτες» εκδόσεις. Το gameplay παρέμενε ουσιαστικά το ίδιο, με τις όποιες αλλαγές να περιορίζονται στο κομμάτι του σχεδιασμού και την ιστορία. Για μια ακόμα φορά τα Γυμναστήρια Pokémon (Pokémon Gyms) αντικαθίστανται από τις προκλήσεις νησιών (Island Challenges), οι οποίες περιλαμβάνουν μια εξαιρετική ποικιλία puzzles και αναμετρήσεων, τόσο από άγρια Pokémon όσο και εκπαιδευτών.

Οι προκλήσεις κλιμακώνονται καθώς φτάνουμε στη μάχη με το Totem Pokémon, το οποίο είναι ελαφρώς δυσκολότερο σε σχέση με τα όμοια πλάσματα του είδους του και το οποίο έχει εκπαιδευτεί από τον Island Captain που είναι και υπεύθυνος για αυτή την πρόκληση. Το ευτύχημα είναι ότι κάποια από τα Totem Pokémon είναι αλλαγμένα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που σημαίνει αυτόματα πως οι παίκτες δεν θα ακολουθήσουν τις ίδιες στρατηγικές με τα προηγούμενα παιχνίδια. Όχι πως βέβαια τίθεται θέμα εξεύρεσης μιας εξαιρετικά νέας στρατηγικής, καθώς τα Totem Pokémon έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον της Πρόκλησης και τα Pokémon που φιλοξενούνται εκεί, αλλά αν μη τι άλλο χαιρόμαστε που έχουμε να αναμετρηθούμε με κάτι στοιχειωδώς νέο. Επιπλέον, μια νέα προσθήκη στα παιχνίδια επιτρέπει στους παίκτες να αποκτήσουν τα Totem Pokémon και να τα χρησιμοποιήσουν στη μάχη. Αυτά τα Pokémon δεν έχουν τις δυνάμεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια της πρώτης μάχης με τον εκπαιδευτή, με τη μόνη τους διαφορά να έγκειται στο βάρος και το ύψος, αλλά δεν παύουν και πάλι να αποτελούν μια ευχάριστη προσθήκη και έναν πιο εύκολο τρόπο να αποκτήσει ο κάθε παίκτης νωρίς τις δυνατές, εξελιγμένες μορφές κάποιων άλλων πλασμάτων.

Με τα νέα παιχνίδια να πατούν γερά στους μηχανισμούς των προηγούμενων, ήταν λογικό πως θα είχαμε να ασχοληθούμε για ακόμα μια φορά με εκείνο το μηχανισμό μάχης που παρουσιάστηκε στα προηγούμενα παιχνίδια και, έκτοτε, αναδείχθηκε στις ανά την υφήλιο αναμετρήσεις παικτών. Πρόκειται, φυσικά, για τους Κρυστάλλους Ζ και τις Κινήσεις Ζ (Z-Crystals & Z-Moves). Ως αντίβαρο της Mega Evolution, η οποία παρουσιάστηκε στα παιχνίδια της έκτης γενιάς, οι Κινήσεις Ζ επιστρέφουν δυναμικά. Οι Κινήσεις Ζ μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από ένα Pokémon και μόνο μια φορά ανά μάχη. Μια Κίνηση Ζ όμως, εκτελεσμένη την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να προβεί σωτήρια για την επιτυχή έκβαση της μάχης.

Αν και δεν έχει τη μονιμότητα της Mega Evolution και αν και λειτουργεί περιοριστικά στη μάχη, μια Κίνηση Ζ μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, καθώς η δύναμή της είναι αρκετά πολύ πιο ισχυρή από τις συμβατικές κινήσεις. Επιπλέον, τα νέα παιχνίδια προσφέρουν μια πληθώρα από νέες κινήσεις αλλά και νέους κρυστάλλους, οι οποίοι δεν ήταν διαθέσιμοι στο αρχικό παιχνίδι, αυξάνοντας τις διαθέσιμες επιλογές για αλλαγή στην τροπή της εκάστοτε μάχης. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι διάσπαρτοι σε διαφορετικά σημεία σε όλα τα νησιά της περιοχής Αλόλα, με τους παίκτες να πρέπει να ταξιδέψουν και να τα εξερευνήσουν ένα προς ένα. Το κάθε ένα από τα νησιά αυτά περιέχει διαφορετικές πόλεις και φυσικά τοπία, με πολλές νέες περιοχές να προστίθενται στο χάρτη, η κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά, τα δικά της μυστικά και τα δικά της αντικείμενα προς ανακάλυψη.

Για παράδειγμα, προστίθενται νέες παραλίες, οι οποίες και υποστηρίζουν ένα minigame με το Mantine, ενώ οι φαν της μασκότ των Pokémon, του Pikachu, θα χαρούν να κάνουν ένα πέρασμα από την κοιλάδα Pikachu (Pikachu Valley)! Όσο συνεχίζεται η εξερεύνηση, οι παίκτες θα συγκεντρώσουν περισσότερους κρυστάλλους, τόσο ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις των νησιών, όσο και τις μεγάλες προκλήσεις. Κάθε νησί έχει το δικό του αρχιεκπαιδευτή Pokémon, γνωστό ως Kahuna. Οι παίκτες θα αντιμετωπίσουν τον εκάστοτε Kahuna στη μάχη, ενώ οι ανταμοιβές της επιτυχούς ολοκλήρωσης των μαχών περιλαμβάνουν νέους κρυστάλλους και τη δυνατότητα χρήσης δυνατότερων και υψηλότερων σε επίπεδο Pokémon, ενώ παράλληλα οι παίκτες αποκτούν πρόσβαση σε νέες περιοχές των νησιών, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και σε μια ολοκαίνουρια περιοχή, σε έναν εντελώς νέο κόσμο, απόλυτα συνδεδεμένο με την ιστορία του παιχνιδιού – κάτι που προστάζει και η παράδοση των «τρίτων» εκδόσεων.

Το Pokémon Refresh, η εξέλιξη του Pokemon Amie που εισήχθη για πρώτη φορά στην έκτη γενιά παιχνιδιών, επιστρέφει για ακόμα μια φορά, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι δραστικά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Εκτός μάχης ο παίκτης μπορεί χα χαϊδέψει και να ταΐσει το Pokémon που βρίσκεται μπροστά στην οθόνη, με σκοπό να το κάνει πιο φιλικό και να το βοηθήσει να μεγαλώσει αρκετά πιο γρήγορα. Επιπλέον, με το πέρας της μάχης, μπορεί να δοθεί στον παίκτη η δυνατότητα να καθαρίσει ή να στεγνώσει το Pokémon που πολέμησε τον προηγούμενο γύρο και δέχτηκε επιθέσεις νερού ή επιθέσεις που σηκώνουν σκόνη και χώμα, ανεβάζοντας έτσι σημαντικά το friendship rate. Τέλος, αν μετά από τη μάχη το Pokémon είναι καταπονημένο από παράλυση, δηλητηρίαση, κάψιμο και όλες τις συναφείς καταστάσεις, μπορούμε να το θεραπεύσουμε, αφαιρώντας έτσι τη χρησιμότητα θεραπευτικών αντικειμένων εκτός μάχης.

Ωστόσο, τα Ultra Sun & Ultra Moon εισάγουν έναν ακόμα μηχανισμό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το Pokémon Refresh. Πρόκειται για το Pokémon Photo Club, όπου ο εκπαιδευτής, μαζί με ένα από τα Pokémon της βασικής του εξάδας, μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορα photo shoots. Εκ πρώτης όψεως το mode αυτό φαίνεται καθαρά διακοσμητικό. Κάθε φωτογραφία, όμως, αυξάνει σημαντικά το friendship rate και μπορεί να αποδειχθεί αρκετά διασκεδαστικός και λιγότερο βαρετός τρόπος αλληλεπίδρασης με τα Pokémon που κουβαλάμε μαζί μας. Όπως ακριβώς συνέβη και με τις Sun/Moon, τα δυο παιχνίδια εξακολουθούν να ακολουθούν τις αλλαγές στα διαθέσιμα αντικείμενα και τις HM κινήσεις.

Οι κινήσεις πάνω στο χάρτη που απαιτούσαν τη χρήση μιας HM εξακολουθούν να γίνονται μέσω των Pokémon που έχουμε καταχωρήσει ως Pokémon Riders, ενώ τα Key Items που χρησιμοποιούσαμε παλιά είτε αντικαθίστανται από τα Pokémon που χρησιμοποιούμε, είτε απλά έχουν απλοποιηθεί και μειωθεί σε αριθμό. Άλλωστε, η χρήση Pokémon και όχι αντικειμένων κάνουν τη περιπλάνηση σε αυτόν τον κόσμο πιο μοναδική και φυσική, μια περιπλάνησή που αποδίδει την αίσθηση μεγάλης διάρκειας. Ο οπτικός και ο ηχητικός τομέας χρησιμοποιούνται ατόφιοι σε σχέση με τα δυο προηγούμενα, με μικρές οπτικές αλλαγές (όπως για παράδειγμα τα ιπτάμενα Pokémon, που «στολίζουν» ελάχιστα την οθόνη) να μας κάνουν να αισθανόμαστε πως είμαστε τμήμα ενός πολύχρωμου, ζεστού και φωτεινού περιβάλλοντος, όσο και αν αυτό αποδίδεται στην οθόνη μιας φορητής κονσόλας.

Το ταξίδι θα κάνει τον κύκλο του, με τον παίκτη να ολοκληρώνει τις Προκλήσεις και να συμμετάσχει και επίσημα στο πρώτο Pokémon League της Αλόλα. Οι Elite Four θα είναι γνώριμοί του, αλλά με μικρές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ για ακόμα μια φορά θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Πρωταθλητή από διάφορους επίδοξους εκπαιδευτές που βρέθηκαν στο διάβα του κάθε παίκτη, είτε πρόκειται για «απλούς» εκπαιδευτές, είτε πρόκειται για πιο δυνατούς εκπαιδευτές, οι οποίοι και διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Επιπλέον, το παιχνίδι περιλαμβάνει αρκετό περιεχόμενο και μετά την ολοκλήρωση του Pokémon League. Ακολουθώντας την τακτική των Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire, ένα νέο επεισόδιο προστίθεται αμέσως μετά.

Πρόκειται για το επεισόδιο Team Rainbow Rocket, το οποίο φέρνει στο παιχνίδι όλους τους αρχηγούς των ομάδων που προκάλεσαν προβλήματα στις περιοχές των προηγούμενων γενιών, οι οποίοι και έχουν ενωθεί υπό τις διαταγές του Giovanni, αρχηγού της διαβόητης Ομάδας Πύραυλου (Team Rocket). Βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσες τις συνομιλίες μας μαζί τους, οι οποίες και επεξηγούν τη μοίρα των αρχηγών που είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ η ολοκλήρωση του επεισοδίου μπορεί να μας δίνει και ένα μικρό hint ως προς την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει το επόμενο παιχνίδι της σειράς... Τέλος, όπως και στις δύο προηγούμενες εκδόσεις, οι παίκτες μπορούν να αναμετρηθούν στα Battle Royale, όπου 4 Pokémon μάχονται μεταξύ τους μέχρι να ηττηθεί το πρώτο Pokémon, θα πολεμήσουν με rental Pokémon στο ολοκαίνουριο Battle Agency, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το Battle Tree, το γηγενές battle facility της περιοχής, που μας επιτρέπει να αναμετρηθούμε με εξίσου δυνατούς -και θρυλικούς- εκπαιδευτές Pokémon.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες θα εξερευνήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα νησιά για να κάνουν αυτό που ζητείται από το παιχνίδι – να πιάσουν Pokémon! Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας χρήση ειδικών QR Code που θα προσθέσουν νέες σελίδες στο Pokedex, να ανταλλάξουν σε τοπικό και online επίπεδο, να επισκέπτονται συχνά το Poké Pelago, για να εντοπίσουν τα Pokémon επισκέπτες και, φυσικά, να εξερευνήσουν προσεκτικά τα Ultra Warmholes που ανοίγουν μετά την ολοκλήρωση του βασικού παιχνιδιού, για να εντοπίσουν πολλά θρυλικά Pokémon, από όλες τις γενιές παιχνιδιών. Και φυσικά, η Game Freak κάνει αυτό που δεν είχε τολμήσει να ξανακάνει σε αντίστοιχο παιχνίδι της σειράς: να εισάγει εντελώς καινούρια Pokémon.

Φυσικά, αυτό γίνεται μέσω της «ομπρέλας» των Ultra Beasts, τα οποία και εισήχθησαν από τα προηγούμενα, αλλά δεν παύουν να αποτελούν μια ευχάριστη έκπληξη, ειδικά από τη στιγμή που εμφανίζονται από νωρίς μέσα στο παιχνίδι και μας κάνουν να θέλουμε να τα προσθέσουμε στη συλλογή μας. Δεν πρόκειται, βέβαια, για έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό από νέα πλάσματα, αλλά η προσθήκη τους ήταν -και είναι- μια ευχάριστη έκπληξη. Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να αναφερθούμε για ακόμα μια φορά στο ζήτημα της δυσκολίας. Το ζήτημα της δυσκολίας είναι κάτι που απασχολεί πολύ συχνά τους παίκτες και δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε πως τα νέα παιχνίδια μάς ικανοποιούν αρκετά. Οι παίκτες που μεγαλώνουν εξαρχής μια ισορροπημένη ομάδα Pokémon, με διαφορετικό moveset το οποίο μπορεί να καλύψει μια μεγάλη γκάμα από τύπους Pokémon, δεν πρόκειται να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα να ολοκληρώσουν το παιχνίδι.

Ένας ακόμα μηχανισμός που εισάγεται στα νέα παιχνίδια, τα Rotom Powers, κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο εύκολο, καθώς το Rotom Pokedex μπορεί να μας προσφέρει ανά διαστήματα διάφορα αντικείμενα που βοηθούν τον παίκτη σε πολλά στάδια του παιχνιδιού, από το να νικήσουν εύκολα μια μάχη, μέχρι στο να πιάσουν Pokémon πολύ πιο εύκολα. Όταν, μάλιστα, το παιχνίδι υποστηρίζει την Pokémon Bank, που επιτρέπει τη μεταφορά των Pokémon από συμβατούς τίτλους, είναι παραπάνω από εμφανές πως η ολοκλήρωση του παιχνιδιού μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο ένας ευχάριστος απογευματινός περίπατος. Φυσικά, κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν πως η χρήση όλων αυτών των αντικειμένων είναι προαιρετική και πως στην πραγματικότητα μπορούμε να ορίσουμε μόνοι μας το πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το παιχνίδι.

Όταν, όμως, η Game Freak ορίζει την πλειάδα των εκπαιδευτών να κρατά μόνο ένα ή δύο Pokémon στα πρώτα νησιά, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται ελαφρά στα υπόλοιπα και όταν η ίδια εταιρεία έχει προσφέρει δυνατότητα αυξανόμενης δυσκολίας με το σύστημα κλειδιών στα Pokémon Black 2/White 2… αυτό και μόνο λέει πολλά. Γιατί τα Pokémon δεν είναι ένας αμιγώς παιδικός τίτλος. Είναι ένα franchise που μετρά 20+ χρόνια πορείας, έχει μεγαλώσει μαζί της μια μεγάλη μερίδα παικτών και προσφέρει μηχανισμούς και βάθος που ζηλεύουν αντίστοιχα RPG παιχνίδια – και είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε τέτοια ζητήματα να επαναλαμβάνονται ακόμα μια φορά.

Και κάπου εδώ, έρχεται η στιγμή για τη μεγάλη κρίση. Αξίζει κάποιος παίκτης να δαπανήσει χρήματα για να κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στην Αλόλα; Όπως έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω, τα παιχνίδια αποτελούν την definitive edition των προκατόχων τους. Όμως, σε αντίθεση με τίτλους όπως τα Pokémon Yellow, Crystal, Emerald & Platinum, όπου τα είχαμε όλα σε ένα -και κυρίως ένα παιχνίδι που περιλάμβανε και τα δύο θρυλικά των προηγούμενων παιχνιδιών σε ένα παιχνίδι και με μια ιστορία που αφορούσε την αλληλεπίδρασή τους με το μυστηριώδες τρίτο θρυλικό Pokémon, τώρα η Game Freak μάς αναγκάζει να παίξουμε δυο διαφορετικές ιστορίες και να δούμε ξεχωριστά το πώς τα θρυλικά Pokémon του Ήλιου και της Σελήνης έρχονται σε αλληλεπίδραση με τα Pokémon της Έκλειψης και του Σκοταδιού.

Αν και οι Black 2/ White 2 χάραξαν το δρόμο των sequel, όπου είχαμε μια διαφορετική οπτική σε μια ιστορία που συνέβαινε λίγα μόλις χρόνια μετά, τα Ultra Sun/ Ultra Moon δεν μπορούν να χαρακτηριστούν sequel. Εκτός από την απαραίτητη αλλαγή στην υπόθεση, οι καινούριες προσθήκες ίσως να μην είναι αρκετές για κάποιους πιο απαιτητικούς αγοραστές τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα. Όμως, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να μην προτείνουμε τον τίτλο. Κάθε παιχνίδι της σειράς Pokémon μπορεί να προσφέρει βαθύ, άφθονο gameplay, το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε μόνοι μας ή με παίκτες ανά τον κόσμο και τα Ulta Sun/ Ultra Moon δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Είναι δυο παιχνίδια που πατάνε γερά επάνω σε όλα αυτά τα στοιχεία που έκαναν μοναδικές τις δυο προηγούμενες περιπέτειες και που κάνουν τίμιες προσπάθειες να τα πάνε παρακάτω όσο το δυνατόν περισσότερο. Και θα μείνουμε ακριβώς εδώ: δεν προτείνουμε το παιχνίδι σε όσους θέλουν να δουν πολλά, πολλά νέα στοιχεία επάνω σε μια ήδη αλλαγμένη συνταγή gameplay. Το συστήνουμε, όμως, ανεπιφύλακτα σε όλους όσους θέλουν να «ξεζουμίσουν» αυτή τη νέα περιπέτεια και να ταξιδέψουν στην Αλόλα για μια τελευταία φορά, περιμένοντας με ανυπομονησία το τι μπορεί να προσφέρει η Game Freak με το πρώτο παιχνίδι της σειράς για το Switch.

3ds
Keywords
pokemon, sun, moon, pokemon, moon, εκλειψη ηλιου, το φως, nintendo 3ds, qr code, island, φως, νέα, βασεις, black, white, franchise, nintendo, game, σημαίνει, mega, evolution, μονιμοτητα, refresh, photo, club, key, league, elite, omega, sapphire, team, rainbow, giovanni, tree, ζητείται, online, εταιρεία, αμιγώς, rpg, yellow, crystal, emerald, sequel, switch, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, έκλειψη σελήνης, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, alpha bank, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, qr code, ζητείται, οψεως, θεμα, μητερα, νησι, νησια, παιχνιδια, σωτηρια, τα νεα, υψος, φυσικη, φωτογραφια, φως, ωρα, game, mega, omega, rpg, αξιζει, αμιγώς, ανθρωπος, απλα, ασμα, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δοθει, ευκολο, ευκολα, εκβαση, εκλειψη, εξελιξη, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ιδια, ιδιο, ηλιος, υποθεση, ισχυει, θρυλοι, καψιμο, εκδοσεις, κινηση, λογο, μοιρα, μικρο, μυστικα, ομαδα, ο ηλιος, οθονη, ουσιαστικα, περιβαλλον, ποιοτητα, προβληματα, ρολο, σελιδες, συντομα, συνταγη, σπιτι, στα ακρα, τμημα, τοπια, το φως, τρια, τριτη, τιτλος, φυσικα, φορα, χαιρομαστε, χωμα, black, sun, white, sequel, club, crystal, elite, emerald, evolution, photo, franchise, giovanni, ιδιαιτερο, island, switch, key, κοιλαδα, κομματι, league, μια φορα, μπροστα, nintendo, nintendo 3ds, παιχνιδι, rainbow, sapphire, σημαίνει, σωστο, ταξιδι, team, online, tree, θετικα, yellow, refresh
Τυχαία Θέματα