Η Apple φαίνεται να εξαγόρασε την VRvana, δημιουργό ενός “seamless” Mixed-Reality headset

Η VRvana, ένα startup που ζήτησε να χρηματοδοτηθεί μέσω πληθοποριστικής ιστοσελίδας αλλά δεν κατάφερε να παράγει μαζικά το πρωτότυπο, βασισμένο σε τεχνολογία κάμερας, AR και VR headset του, με την ονομασία Totem, εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Apple (σύμφωνα με πληροφορίες έναντι $30 εκατομμυρίων).

Η εξαγορά ενισχύει σημαντικά τις φήμες που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί ένα headset επαυξημένης ή και εικονικής πραγματικότητας. Σε αντίθεση με το

Hololens της Microsoft αλλά και τα άλλα Windows Mixed Reality headsets, το Totem υπόσχεται κατά κάποιο τρόπο μία “αδιάλειπτη” και εξαιρετικά ομαλή μίξη της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας, απεικονίζοντας πλήρως αδιαφανείς εικόνες στην OLED τεχνολογίας οθόνη του επιτρέποντας την ομαλή μετάβαση μεταξύ AR και VR.

Επίσης, εξαλείφει την αποπροσανατολιστική υστέρηση που χαρακτηρίζει συνήθως τις camera-based προτάσεις μικτής πραγματικότητας – σε κάποια πρωτότυπα το lag έχει μειωθεί σε μόλις 3ms, όπως εξήγησε ο Bertrand Nepveu της VRvana τον Ιούνιο.

Το hardware επιπλέον διαθέτει “inside-out” tracking που χρησιμοποιεί τις κάμερες για να παρακολουθεί που βρίσκεται ολόκληρο το σώμα του χρήστη στον χώρο, καθώς και υπέρυθρες για να ακολουθεί τις χειρονομίες του χρήστη του. Ζητήσαμε από την Apple να επιβεβαιώσει τη συμφωνία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο σε σχετική ερώτηση του TechCrunch.

Η εταιρεία αναγνωρίζει συνήθως μια εξαγορά κάνοντας μία τυπική δήλωση ότι δεν συζητά τα μελλοντικά σχέδιά της. Αν πάντως έχει κλείσει συμφωνία με την VRvana, τότε θα ενισχύσει την προσπάθεια της για την παρουσίαση του δικού της self-contained headset εικονικής/ επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο περιμένουμε το 2020.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα