NPD Ιουνίου: Κορυφή για PlayStation 4 και Tekken 7

Αυξημένα τα έσοδα από hardware μέσα στο 2017.

Αύξηση κατά 7% στα έσοδα της βιομηχανίας στην αγορά των ΗΠΑ είχαμε για τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσίευσε το NPD. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγω στην αγορά του hardware τα έσοδα της οποίας αυξήθηκαν κατά 27%, αγγίζοντας τα 231 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, μικρότερες αυξήσεις είχαμε στα έσοδα από software

για κονσόλες, τα οποία αγγίζουν τα 343 εκατομμύρια δολάρια, και για PC, τα οποία αγγίζουν τα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Το PlayStation 4, που είχε τον πιο δυνατό Ιούνιο στην ιστορία του, είναι ο κύριος λόγος της αύξησης των εσόδων του hardware, με το χρυσό PlayStation 4 Slim με σκληρό δίσκο 1TB να έχει τις περισσότερες πωλήσεις. Το Nintendo Switch με την σειρά του, σύμφωνα με τον αναλυτή Mat Piscatella, είναι η αιτία που τα έσοδα από hardware μέσα στο 2017 είναι αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, αγγίζοντας τα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντιθέτως η αγορά των φορητών κονσολών συνεχίζει να συρρικνώνεται και τα έσοδα της είναι μειωμένα κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

Όσον αφορά το software, φαίνεται ότι οι fighting τίτλοι διανύουν μία εξαιρετική περίοδο. Το Tekken 7 κέρδισε την πρώτη θέση για τον μήνα Ιούνιο, αφήνοντας πίσω του το Injustice 2, τον κάτοχο της πρώτης θέσης του προηγούμενου μήνα. Στην τέταρτη θέση, πίσω από το GTA V που ακόμα σαρώνει στις πωλήσεις, βρίσκεται το Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, παρότι έγινε διαθέσιμο την προτελευταία μέρα του Ιουνίου. Η Nintendo μπορεί να είναι ευχαριστημένη καθώς το νέο της IP, Arms, κατέκτησε την 5η θέση της λίστας ενώ τα Zelda και Mario Kart συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στην δεκάδα. Τέλος, μέσα στη δεκάδα ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούνιο του 2016 όταν και κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα, βρίσκεται το Overwatch της Blizzard.

Αναλυτικά η δεκάδα:

Tekken 7 (Namco Bandai)Injustice 2 (Warner Bros. Interactive)Grand Theft Auto V (Rockstar)Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (Activision)ARMS (Nintendo)**The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)**Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)**Overwatch (Blizzard)**NBA 2K17 (Take 2 Interactive)Horizon Zero Dawn (Sony)

**δεν προσμετρούνται ψηφιακές πωλήσεις

pcps4xbox oneswitch3ds
Keywords
Τυχαία Θέματα