Marvel Vs. Capcom: Infinite

Heroes Assemble!

Σε μια από τις πολλές… εξορμήσεις μας στο εκθεσιακό κέντρο του Los Angeles κατά την εξέλιξη της Ε3, βρεθήκαμε στο περίπτερο της Capcom. O χώρος της ιαπωνικής εταιρείας στην έκθεση ήταν μοιρασμένος και αφιερωμένος σε τρία franchises, τα πιο ισχυρά της τα τελευταία χρόνια (με την εξαίρεση του Resident Evil), με δύο εξ αυτών να φαίνεται ότι είναι ικανά να κερδίσουν το ενδιαφέρον του κοινού το επόμενο διάστημα. Ο λόγος για τα Street Fighter,

Monster Hunter World και Marvel Vs Capcom Infinite. Το πρώτο ήταν στην έκθεση πιο πολύ ως «φόρος τιμής» στα 30 χρόνια της πορείας του, για το δεύτερο θα τα πούμε σε άλλο κείμενο, αφού παρακολουθήσαμε ένα άκρως ενδιαφέρον gameplay demo 30 λεπτών με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, και, τέλος, το τρίτο ήταν το πολλά υποσχόμενο Marvel Vs Capcom: Infinite.

H είσοδός μας στον «behind closed doors» χώρο του περιπτέρου της Capcom συνοδεύτηκε από μια γλαφυρή περιγραφή του τι θα έπρεπε να περιμένουμε από το νέο fighter της Capcom σε τοπικό και online επίπεδο. Το στέλεχος της Capcom που μας συνόδευσε στη βόλτα μας προσπαθούσε συνεχώς να μας ξεκαθαρίσει τη θέση που θα έχει το MvC Infinite στην αγορά όταν αυτό γίνει διαθέσιμο. «Προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα προσβάσιμο fighting παιχνίδι, που θα μπορεί να παίξει και να απολαύσει ο κάθε παίκτης, όσο casual ή μη γνώστης της κατηγορίας και αν είναι, αλλά ταυτόχρονα κάνουμε χρήση της εμπειρίας μας από τη σειρά Street Fighter για να προσφέρουμε ένα σύστημα μάχης με βάθος και ποικιλία, που θα αφήσει ικανοποιημένο και το πιο hardcore κοινό».

Αυτή η διττή υπόσταση του MvC Infinite φαίνεται αμέσως. Όπως συμβαίνει με το Injustice, έτσι και εδώ το παιχνίδι εστιάζει στον εύκολο εντυπωσιασμό από combos και κινήσεις που μπορούν να εκτελεστούν με σχετική απλότητα και χωρίς ο παίκτης να είναι απαραίτητα έτοιμος να κατέβει σε EVO. Η οθόνη πλημμυρίζει από εφέ και οι χαρακτήρες εκτελούν θεαματικές χορογραφίες, πατώντας ελάχιστα κουμπιά ή shortcuts, ενώ το σύστημα tag, δηλαδή της εναλλαγής των δύο χαρακτήρων που έχουμε στην κατοχή μας σε κάθε αγώνα, συμβάλει ακόμα περισσότερο σε αυτό το θεαματικό γαϊτανάκι χρωμάτων, χτυπημάτων και εντυπωσιακών εφέ.

Σε ό,τι αφορά το βάθος του συστήματος μάχης, ο υπογράφων δεν είναι σε θέση να σας μεταφέρει με ακρίβεια το αν αγγίζει τα επίπεδα SF που ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Capcom, αλλά η είκοσι λεπτών εμπειρία μας με το sp demo και οι 1-2 δικτυακές μάχες (σε τοπικό δίκτυο που είχε στηθεί για την Ε3) έδειξαν ένα παιχνίδι «φαντεζί» μεν, που διαθέτει ωστόσο δεκάδες κινήσεις σε κάθε χαρακτήρα (η έρευνα στο move set που κάναμε, μας ζάλισε από τον αριθμό των διαθέσιμων κινήσεων). Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα κριθεί εν καιρώ από τους πιο ειδικούς.

Από εκεί και πέρα, το MvC Infinite ακολουθεί τη νόρμα των τελευταίων fighters (MK X, Injustice 2, Tekken 7) και κάνει χρήση ενός story mode με έντονη αφήγηση, στο οποίο ο κακός είναι ο Ultron Sigma, μια τεχνητή νοημοσύνη/ ρομπότ που αποτελείται από τον Ultron του σύμπαντος της Marvel και τον Sigma από το αντίστοιχο της Capcom. Στόχος του Ultron Sigma είναι να μολύνει όλα τα πλάσματα των δυο κόσμων με έναν «biomechanic» ιό, για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος.

Αυτό, φυσικά, αποτελεί και μια απλή δικαιολογία για πραγματοποιηθεί μια από τις πλέον ιδιόμορφες συζεύξεις χαρακτήρων που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι, μια σύζευξη που έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε στο ίδιο ματς να συμμετέχει ο Arthur από το Ghosts ‘n’ Goblins με τον Thor ή ο Dante από το Devil May Cry με τον Captain America… Είναι παράξενο, αλλά αν ξεπεράσεις το αρχικό σοκ, βλέπεις ότι πολλοί από αυτούς τους χαρακτήρες τελικά ταιριάζουν, αλληλοσυμπληρώνονται στη μάχη (αφού οι διαφορές μεταξύ τους είναι τεράστιες) και προσφέρουν αυτό το κάτι άλλο που είχαμε βιώσει και στο πρώτο Marvel vs Capcom πολλά χρόνια πριν.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στο demo που δοκιμάσαμε η αφήγηση του story ήταν λίγο άτσαλη και «βεβιασμένη», χωρίς την ανάπτυξη των χαρακτήρων και την προσεγμένη γραφή που είδαμε στα Injustice 2 και Tekken 7 (τα τελευταία χρόνια τα fighting παιχνίδια μάς έχουν καλομάθει σε αυτόν τον τομέα), αλλά και αυτό θα κριθεί πιο σωστά όταν δούμε το παιχνίδι στο σύνολό του.

Σε γενικές γραμμές το Marvel Vs Capcom Infinite φαίνεται ως μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην κατηγορία, που ενδεχομένως θα εκπληρώσει το στόχο του ως fan service δύο εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους κόσμων. Με όμορφα γραφικά και animation, πλούσιο σύστημα μάχης, που δείχνει να οφελείται από τη χρήση του συστήματος των Infinity Gems (που χαρίζουν στον εκάστοτε χαρακτήρα διαφορετικές έξτρα δυνάμεις, όπως χειραγώγηση του χρόνου ή ισχυρότερα χτυπήματα) και ένα πλούσιο όσο και παράδοξο roster, το πόνημα της Capcom ίσως κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια, έτσι και αλλιώς, εξαιρετική για το fighting genre χρονιά.

pcps4xbox one Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα